• 27 Ιουλίου 2024,
cialis Online φαρμακείο Farmakeio Trikala με τις καλύτερες τιμές στην Ελλάδα.

Η γιορτή της Λεκάνης και το φεστιβάλ της Παλιάς Καβάλας

 Η γιορτή της Λεκάνης και το φεστιβάλ της Παλιάς Καβάλας

Μετά από μια διακοπή λίγο μεγαλύτερη σε σχέση με άλλες εκδηλώσεις, με αφετηρία την πανδημία, επανέρχεται δριμύτερη και καλύτερη η γιορτή της πατάτας στη Λεκάνη.

Ο διοργανωτής σύλλογος κάνει γνωστά τα ακόλουθα: Πολιτιστικές εκδηλώσεις Λεκάνης “Γιορτή Πατάτας” 2023. 31 χρόνια από την έναρξη της Γιορτής σας προσκαλούμε ακόμη μια φορά στην ορεινή Λεκάνη Καβάλας να απολαύσουμε μαζί αέρα βουνού, αρώματα φύσης και αγνές γεύσεις χωριού.

Πρόγραμμα Εκδήλωσης. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης στήνονται τραπέζια, όπου προσφέρονται στο κοινό, εδέσματα με βάση την πατάτα. Οι επισκέπτες, έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τις φημισμένες πατάτες της Λεκάνης, με τη συνοδεία παραδοσιακής μουσικής από ζωντανή ορχήστρα και χορούς με τη συμμετοχή πολιτιστικών συλλόγων από τις γύρω περιοχές.

Είσοδος Ελεύθερη. Το μουσικό μας πρόγραμμα απαρτίζεται από την φιλική συμμετοχή των παρακάτω καλλιτεχνών: Τραγούδι: Γιάννης Παρηγορίδης, Ανέστης Ραμπίδης, Γιώργος Παπαγιαννίδης, Χάρης Πογαρίδης, Λύρα: Αναστάσιος Πετρόπουλος, Χαράλαμπος Φουντουκίδης, Παναγιώτης Κοργιανίδης, Άκης Τσάνινος, Αγγείο: Γιάννης Καμπάς, Βιολί: Λάζαρος Τσακαλίδης, Νταούλι: Νίκος Ραμπίδης, Χρήστος Ασλανίδης, Πλήκτρα: Πόλυς Σοπιάδης.

Λίγα λόγια για την Γιορτή: Η εκδήλωση διεξάγεται από το 1990 κάθε 1η Κυριακή του Σεπτέμβρη στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Λεκάνης. Απευθύνεται σε κοινό όλων των ηλικιακών ομάδων και κοινωνικών τάξεων με περίπου 2.000 – 3.000 επισκέπτες κάθε χρόνο (αναφορές κάνουν λόγο και για 8.000 επισκέπτες μια χρονιά).

Σκοπός της εκδήλωσης είναι η ανάδειξη του τοπικού προϊόντος του χωριού μας, της πατάτας Λεκάνης, η οποία φημίζεται ήδη από την δεκαετία του ’30 για την νοστιμιά της και πρωταγωνιστεί στην εκδήλωση μαγειρεμένη με ποικίλους τρόπους από τις γυναίκες του χωριού και μέλη του Πολιτιστικού μας Συλλόγου «Οι Ρίζες».


Πλησιάζει εν τω μεταξύ και το φεστιβάλ της Παλιάς Καβάλας.

Οι νέες ημερομηνίες αποφασίστηκαν αναγκαστικά όταν αρχές Καλοκαιριού υπήρξε κακοκαιρία και αναβολή: Φεστιβάλ μουσικής και υπαίθριων δραστηριοτήτων 13ο Wood Water Wild Festival.
2 & 3 Σεπτεμβρίου 2023.

Νερόμυλος- Περιβαλλοντικό Μονοπάτι Παλιάς Καβάλας. Συναυλίες. Εργαστήρια. Νυχτερινή Πεζοπορία. Πεζοπορία στο Δρόμο του Νερού. Αγώνες. Εκθέσεις. Γιόγκα. Αφήγηση Παραμυθιών. Εικαστικές δράσεις για παιδιά.

Εργαστήρια. Υπαίθριο Bazaar. Ανταλλακτήριο Βιβλίου. Χωριάτικο Πρωϊνό. LIVE stage: Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου 2023: Thrax Punks. Kadinelia (full band). Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου 2023: Blues335, Flicker Motel, The Bombcats.


Σύλλογος Αγίας Βαρβάρας Πεντακοσίων: Μετά από απόφαση του Δ.Σ. μεταφέρουμε την εβδομάδα εκδηλώσεων του συλλόγου στις 11-17 Σεπτεμβρίου 2023.Το θεωρούμε ηθικό χρέος την στιγμή που η χώρα δοκιμάζεται και οι συμπολίτες μας βιώνουν τέτοια τραγωδία να κάνουμε το πανηγύρι. Θα σας ενημερώσουμε τις επόμενες ημέρες με αναλυτικό πρόγραμμα !!! Επίσης η πυροπροστασία του άλσους συνεχίζεται με εθελοντές τους οποίους και ευχαριστούμε , όπως και την εταιρία security “ΑΣΠΙΔΑ” που θα μας περιφρουρεί αφιλοκερδώς στις “προχωρημένες” μεταμεσονύχτιες ώρες!

Σύλλογος Χωράφας: Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Χωράφας, έδωσε το παρόν του τις προηγούμενες ημέρες στη φύλαξη του περιαστικού Δάσους. Άτομα από την πυρασφάλεια , φύλαγαν σε διάφορα μέρη του δάσους και απαγόρευαν να μπούνε άτομα μέσα σε αυτό , προς αποφυγή πυρκαγιάς. Όχι μόνο σήμερα αλλά καθημερινά ομάδα πυρασφαλειας του Συλλόγου μας ,κάνει περιπολία από την Περιοχή του Κόντη και μέχρι το 1ο Λύκειο και αρχή του οικισμού Πλατανάκια και ελέγχει, καθαρίζει ότι επικίνδυνο βρει (τσακμάκια, μπουκάλια, γιαλιά ) προς αποφυγήν πυρκαγιάς.

Το Σάββατο 26 Αυγούστου 2023, η Θρακική Εστία Καβάλας με τις Θρακικες Εστίες Εορδαίας, Κιλκίς, Κατερίνης, Θεσσαλονίκης, Σερρών και Δράμας ως κύριοι εκφραστές του Θρακικού στοιχείου σε κάθε περιφερειακή ενότητα της Μακεδονίας και Θράκης, επρόκειτο να συμμετάσχουμε στην βραδιά αφιέρωμα στις νέες πατρίδες, εκεί όπου χτυπά η καρδιά της Θράκης από τον Οκτώβριο του 1922.

Είναι μια ιστορική συνάντηση αφού η Θρακική Εστία Καβάλας, ο Σύλλογος Σκοπινών Θεσσαλονίκης ” Ο Ορφέας”, η Θρακική Εστία Βέροιας, η Θρακική Εστία Εορδαίας και η Θρακική Εστία Θεσσαλονίκης είναι πέντε σύλλογοι από τους δώδεκα που συνυπογράψαν το ιδρυτικό καταστατικό της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θρακικών Σωματείων (ΠΟΘΣ), στις 9 Ιουνίου 1991.

Ο ΦΟΚ σχεδιάζει ημερήσια εκδρομή στην Αμμουλιανή, νησάκι της Χαλκιδικής στον κόλπο που σχηματίζουν οι χερσόνησοι του Άθω και της Σιθωνίας, την Κυριακή στις 3 Σεπτεμβρίου. Θα γνωρίσουμε από κοντά το ξακουστό νησί με τα πεντακάθαρα σμαραγδένια νερά και τις ιδιαίτερες ομορφιές του σε μία καλοκαιρινή εξόρμηση.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει: Αναχώρηση από Καβάλα με πιθανή στάση για καφέ στο Σταυρό και προορισμό την Τρυπητή. Από την Τρυπητή μεταφορά με φέρρυ μποτ στην Αμμουλιανή. Ελεύθερος χρόνος για μπάνιο στις κοντινές παραλίες ή σε πιο μακρινές, στις οποίες θα γίνει μεταφορά με τοπικό λεωφοριάκι, για όσους το επιθυμήσουν. Φαγητό σε ταβέρνες του χωριού, όπου υπάρχουν αρκετές και μπορεί ο καθένας να επιλέξει με την παρέα του, όποια του ταιριάζει.

Επιστροφή το βράδυ κατά τις 8.30-9.00 στην Καβάλα. Η τιμή συμμετοχής για το λεωφορείο είναι 18 ευρώ το άτομο και το εισιτήριο του φέρρυ μποτ 3,5+3,5=7,00ευρώ. Επίσης για το λεωφοριάκι υπάρχει ένα μικρό εισιτήριο. Όσοι ενδιαφέρονται να δηλώσουν τη συμμετοχή τους ως την Τετάρτη 30/8 στο τηλ.6944551625. Σας περιμένουμε!!

Διαβάστε επίσης