• 25 Απριλίου 2024,

Η Γιορτή των Γλωσσών : Πετυχημένη η εκδήλωση της Ένωσης Εκπαιδευτικών Αγγλικής Γλώσσας Καβάλας

 Η Γιορτή των Γλωσσών : Πετυχημένη η εκδήλωση της Ένωσης Εκπαιδευτικών Αγγλικής Γλώσσας Καβάλας

Την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2019, πραγματοποιήθηκε  με πολλή μεγάλη επιτυχία για 5η συνεχή χρονιά η γιορτή της Ευρωπαϊκής Ημέρας Γλωσσών.Την εκδήλωση πραγματοποίησε η Ένωση Εκπαιδευτικών Αγγλικής Γλώσσας Καβάλας (ΕνΕΑΓΚ) για 1η φορά σε συνεργασία με τον Σύλλογο Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας Δράμας-Καβάλας-Ξάνθης (ΣΚΓ), από τις 10.30 μέχρι και τις 13:30.

130 παιδιά βρέθηκαν στο Φουαγιέτης αίθουσας «Γ. Παυλίδης»  (ευγενική χορηγία της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας) και γιόρτασαν  την Πολυγλωσσία μαζί με τους γονείς τους και τις /τους  εκπαιδευτικούς της ΕνΕΑΓΚ και της ΣΚΓ. Η εκδήλωση είχε τίτλο  «TOURINGAROUNDEUROPE- TOURENEUROPE» και πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη της Αντιπροσωπίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα του Europe Direct Ξάνθης και του Δήμου Καβάλας.

 

Μέσα σε μια ατμόσφαιρα γεμάτη χρώματα και μουσική, εδέσματα και χυμούς ,ευγενική προσφορά του Δήμου Καβάλας, ο χώρος του Φουαγιέ της αίθουσας «Γ. Παυλίδης» μεταμορφώθηκε σεκέντρο πολυγλωσσίας , μουσικής, παιχνιδιού και ψυχαγωγίας για μικρούς και μεγάλους. Υπήρχαν διαγωνισμοί,καραόκε,facepainting, floorpainting, κατασκευή μαριονέτας, κατασκευή κοσμημάτων, δώρα και πολλά-πολλά παιχνίδια για διαφορετικές  ηλικιακές ομάδες. Συγκεκριμένα, τα παιδιά πήραν μέρος σε δια-δραστικές γλωσσικές δραστηριότητες-παιχνίδια που είχαν στηθεί σε διάφορες γωνιές της αίθουσας και επιδαπέδια παιχνίδια από τα οποία άλλα είχαν ετοιμάσει οι εκπαιδευτικοί της ΕνΕΑΓΚκαι της ΣΚΓ και άλλα στάλθηκαν από το Europe DirectΞάνθης  και την Αντιπροσωπία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα.

 

Από το Europe DirectΞάνθης   μας τίμησε με την παρουσία της η κ. Βαμβακά Ζωή η οποία έπαιξε με τα παιδιά.

 

Πολλή μεγάλη ήταν η συμμετοχή των παιδιών και στο διαγωνισμό ζωγραφικής στα πλαίσια της εκδήλωσης. Από τα σχολεία του νομού Καβάλας συγκεντρώθηκαν 209ζωγραφιές μαθητών Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου. Η τριμελής επιτροπή, που αποτελούνταν από δύο καθηγητές καλλιτεχνικών  κ. Δημαρίδη Γ.,  κα Παππά Φ. και τον κ. Διττόπουλο Ηλία(πρωτοετής στη Σχολή Καλών Τεχνών του ΑΠΘ και περσινός 1ος  νικητής στο διαγωνισμό ζωγραφικής Δ/θμιαςΕκπ/σης),   ανακοίνωσε τα αποτελέσματα του διαγωνισμού ζωγραφικής.

 

Τα αποτελέσματα αναλυτικά είναι α. για τα παιδιά του Δημοτικού: 1η θέση: Αδαμάκη Δανάη, τάξη Στ2 του 24ου Δ.Σ.  Καβάλας, 2η θέση:Χατζηγιοβανάκης Αλέξανδρος Δ.Σ. Αμυγδαλεώνα, και  3η θέση:Λαζρή Μαρία 2ο Δ.Σ. Παγγαίου(Γεωργιανή),

β. για τα παιδιά Γυμνασίου/ Λυκείου : 1η θέση: Τουφεξή Μυρτώ Γυμνάσιο Ελευθερούπολης , Γ’ τάξη 2η θέση: Αργυρώ Θερίου, 5ο Γυμνάσιο Καβάλας και 3η θέση: ΡαφαέλαΦούσα Γυμνάσιο Ελευθερούπολης.

 

Η Γ. Γ. του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων για θέματα Α/θμιας& Δ/θμιαςΕκπ/σης κ. Αναστασία Γκίκα ήρθε από την Αθήνα ειδικά για την εκδήλωση μας. Απηύθυνε χαιρετισμό όπου μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην αξία των ξένων γλωσσών για την εκπαίδευση και την ανάγκη να δοθεί στο μάθημα των Αγγλικών στο Λύκειο η βαρύτητα που του αξίζει. Περιηγήθηκε σε όλες τις δραστηριότητες/παιχνίδια, συνομίλησε με τους εθελοντές και τα παιδιά.

 

Από την εκδήλωσή μας πέρασαν επίσης και απηύθυναν χαιρετισμό ο Περιφερειάρχης Α/θμιας και Δ/θμιαςΕκπ/σης Αν. Μακεδονίας και Θράκης κ. Κ. Μπαντίκος, ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας κ. Κ. Αντωνιάδης, ο Δ/ντής Δ/θμιαςΕκπ/σηςΚαβάλας κ. Α. Βαγενάς, ηΑναπληρώτριαΔ/ντρια Α/θμιαςΕκπ/σης Καβάλας κ. Γαϊτανίδου, ο Δ/ντής Δ/θμιαςΕκπ/σης Δράμας κ. Σ. Κιουλάνης,  οι Συντονίστριες  Εκπαιδευτικού Έργου Αγγλικής και Γαλλικής Γλώσσας κ. Αν. Παναγιωτίδου και Ε. Μαυρομμάτη αντίστοιχα, η κ. ΜανούκηΝόνη ως εκπρόσωπος του Συλλόγου Καθηγητών Αγγλικής Δημοσίου του Ν. Σερρών, η κ. Λεονάρδου Στέλλα Πρόεδρος Συλλόγου Γαλλικής Βορείου Ελλάδος, ο κ. Π. Κυριακίδης ως εκπρόσωπος της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων, η κ. Σαραφίδου Κατερίνα  συντονίστρια ΠΕ60 νηπιαγωγών και ο Πρόεδρος της ΕΛΜΕ Καβάλας κ. Σ. Τότης.

 

Οι εθελοντές μας , 25 μαθητές των Γυμνασίων και Λυκείων του Ν. Καβάλας και η άτυπη Εrasmus ομάδα νέων 4youthέδωσαν για μια ακόμη φορά το παρόν.Ανέλαβαν εξ’ ολοκλήρου το facepainting έπαιξαν με τα παιδιά,τραγούδησαν και χόρεψαν μαζί τους.

 

Το πρωινό της Κυριακής  πρόσφερε τελικά σε όλους μια πολύχρωμη, πολυγλωσσική και πολυ-πολιτισμική εμπειρία, σε μια προσπάθεια να καλλιεργηθεί στα παιδιά ο εθελοντισμός, η αγάπη για τη Γλωσσομάθεια, η συναίσθηση της σημασίας της Πολυγλωσσίας και ο σεβασμός στη διαφορετικότητα.

 

Οι πρόεδροι των Δ.Σ.

 

Για την ΕνΕΑΓΚ                                                            Για τον ΣΚΓ

 

Χατζηγεωργίου Ευαγγελία                                         Αθανασιάδου Σοφία

( ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ )

Διαβάστε επίσης