Η γραφειοκρατία «εμποδίζει» την εμφάνιση ναυαγοσωστών στις παραλίες

 Η γραφειοκρατία «εμποδίζει» την εμφάνιση ναυαγοσωστών στις παραλίες

Έκτακτη συνεδρίαση πραγματοποίησε χθες το πρωί στο Δημαρχείο η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καβάλας. Η συνεδρίαση έγινε σε κακό κλίμα λόγω του πρόσφατου εκλογικού αποτελέσματος. Υπήρξε δύσκολη απαρτία ενώ πάλι απουσίαζαν οι δημοτικοί σύμβουλοι εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης.

Τα μέλη της επιτροπής ψήφισαν ομόφωνα δύο θέματα της ημερήσιας διάταξης. Και τα δύο αφορούν την κανονική και νόμιμη λειτουργία των παραλιών του δήμου. Πιο συγκεκριμένα έχουν σχέση με την παρουσία ναυαγοσωστών σε συγκεκριμένες ακτές, οι οποίοι θα είναι κατάλληλα και πλήρως εξοπλισμένοι. Επειδή υπάρχει πρόβλημα με τη γραφειοκρατία, φαίνεται ότι οι ναυαγοσώστες πλήρως εξοπλισμένοι θα είναι στις ακτές του δήμου Καβάλας προς το τέλος του μήνα. Χωρίς να αποκλείεται να εμφανιστούν πρώτη φορά τον Ιούλιο!

Οι αποφάσεις που πήρε η οικονομική επιτροπή αφορούν την εξέλιξη της διαδικασίας για την προμήθεια τεσσάρων σκαφών(σωστικές λέμβοι) και λοιπού εξοπλισμού των ναυαγοσωστών. Στο διαγωνισμό υπήρξε μία προσφορά από επιχείρηση που εδρεύει στο Χαλκερό. Για αυτήν την προμήθεια ο Δήμος Καβάλας θα πληρώσει ποσό περίπου 55.000 ευρώ.  Στη συνέχεια οριστικοποιήθηκε η διαδικασία για την πρόσληψη ναυαγοσωστών που θα γίνει μέσω εταιρείας η οποία εδρεύει στη Θεσσαλονίκη αλλά παράρτημα της υπάρχει και στην περιοχή του Παληού. Η ίδια εταιρεία λέγεται ότι συνεργάζεται με τους δήμους Παγγαίου και Θάσου. Η επιτροπή θα συνεδριάσει για τα ίδια δύο θέματα κι άλλη φορά ενώ στο τέλος θα κληθούν οι ανάδοχοι να καταθέσουν δικαιολογητικά για να υπογράψουν σύμβαση.

Επειδή κατά γενική ομολογία υπάρχει καθυστέρηση ειδικά για την πρόσληψη των ναυαγοσωστών, ο αντιδήμαρχος Ηλίας Καλανταρίδης είπε ότι για αυτό ευθύνεται η υπηρεσία που άργησε. Ταυτόχρονα τη δικαιολόγησε λέγοντας ότι πρώτη φορά έπρεπε να εκπονήσει σχετική μελέτη. Οι ναυαγοσώστες πλήρως εξοπλισμένοι θα βρίσκονται στη Ραψάνη στο Περιγιάλι και σε δύο ακτές στην περιοχή του Παληού.

Διαβάστε επίσης