Η ιστορία πίσω από το παγκάκι του κορωνοϊού που «ταξίδεψε» τον Κεχρόκαμπο Καβάλας σε κάθε γωνιά της χώρας! (φωτογραφίες)

 Η ιστορία πίσω από το παγκάκι του κορωνοϊού που «ταξίδεψε» τον Κεχρόκαμπο Καβάλας σε κάθε γωνιά της χώρας! (φωτογραφίες)

Εθελοντής ετών 91 κατασκευάζει το παγκάκι του κορονοϊού με τους εθελοντές Κεχροκάμπου.

Μπορεί ο άνθρωπος να αλλάξει την μοίρα ενός τόπου; Όταν το μεράκι και η αγάπη περισσεύουν, τότε μπορεί! Και αποδεικνύεται περίτρανα στον Κεχρόκαμπο, ένα ορεινό χωριό του Ν. Καβάλας.

Όλα ξεκίνησαν πριν 2-3 χρόνια, όταν ένας φίλος θέλησε να αποδείξει ότι για να προσφέρεις στον τόπο σου, δεν είναι απαραίτητο να κατέχεις αξιώματα, θέσεις ή χρήματα. Ούτε είναι απαραίτητο να τα περιμένουμε όλα από την πολιτεία.

Την άποψή του ενστερνίστηκαν και άλλοι, βαφτίζοντας την όμορφη πρωτοβουλία ως “Εθελοντές Κεχροκάμπου“.

Με όραμα τον εξωραϊσμό του τόπου τους, οι ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΚΕΧΡΟΚΑΜΠΟΥ πραγματοποιούν δράσεις σχετικές με την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, τον εξωραϊσμό και την αισθητική αναβάθμιση του χωριού τους. Καθαρίζουν, φυτεύουν λουλούδια, τοποθετούν διακοσμητικές και ενημεrωτικές πινακίδες, βάφουν και συντηρούν κάγκελα, κατασκευάζουν και τοποθετούν θεματικά παγκάκια και συνεχίζουν με οτιδήποτε θεωρούν ότι ομορφαίνει το περιβάλλον τους.

Το “μότο” τους: ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟΣΟ ΛΙΓΑ. ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟΣΟ ΠΟΛΛΑ!!!

Τα θεματικά παγκάκια περνάνε όλα ένα ηχηρό μήνυμα!

Όπως το παγκάκι του τσακωμού. το οποίο τοποθετήθηκε έξω από τα κοιμητήρια…που σημαίνει ότι στο τέλος μόνο η κακία μένει!

Το παγκάκι του κορονοϊού στο οποίο λείπει μια ενδιάμεση θέση που σημαίνει ότι πρέπει να τηρούνται οι αποστάσεις!

Το παγκάκι της φιλίας με βασικό σύνθημα την αγάπη, τον σεβασμό και την συγχώρεση!

Ακόμη και παγκάκι με θεματολογία την φύση δημιούργησαν!

Ανάμεσα σε αυτούς τους εθελοντές και ο κύριος Δημήτρης ετών 91!
Ένα με την ομάδα προσφέρει εργασία όπως και οι υπόλοιποι και καθημερινά καθαρίζει τον ¨πλάτανο του¨ όπως και το ποτάμι!!


πηγή:oraiokastro24.gr

Διαβάστε επίσης