• 20 Απριλίου 2024,

Η ιστορία της φανέλας του ΑΟΚ

 Η ιστορία της φανέλας του ΑΟΚ

Ο ΑΟΚ για πρώτη φορά φόρεσε  στη φετινή σεζόν μια ξεχωριστή φανέλα που απεικονίζει τις Καμάρες της πόλης. Τοποθεσία…  σήμα κατατεθέν της Καβάλας.

Όλες οι φανέλες του ΑΟΚ μέχρι τώρα είχαν φυσικά στο στήθος το καραβάκι που είναι και το σήμα της ομάδας. Οι  φανέλες που σημάδεψαν ιστορικές στιγμές, κυρίως τη δεκαετία του `70 δεν ήταν μιας μεγάλης αθλητικής εταιρείας. Στη συνέχεια ήταν λογικά ο ΑΟΚ να συνεργαστεί με εταιρείες αθλητικών ειδών. Αυτό έγινε  στην Α` Εθνική τη δεκαετία του `90, στη συνέχεια στα πέτρινα χρόνια στη Γ` Εθνική,  πριν φτάσουμε στην εποχή Ψωμιάδη όπου ο ΑΟΚ συνεργάστηκε πιστά με συγκεκριμένα αθλητική εταιρεία.

Η φανέλα των ξενιτεμένων Καβαλιωτών

Η χαρά που έδωσε στους Καβαλιώτες το 1965 η ένωση των αθλητικών σωματείων «Φίλιπποι», «Ηρακλής» και «ΑΕΚ» για να φτιάξουν τον ΑΟΚ ήταν πολύ μεγάλη. Ακόμη μεγαλύτερη ήταν η χαρά που πήραν οι ξενιτεμένοι συμπατριώτες μας. Έτσι λοιπόν οι Καβαλιώτες που ζούσαν στην Αμερική και στον Καναδά, συγκέντρωσαν ένα ποσό και έφτιαξαν φανέλες για τη νέα ομάδα. Οι φανέλες είχαν χρώμα μωβ και έγραφαν στο στήθος με κεφαλαία λατινικά στοιχεία «KAVALA», διότι προφανώς δεν υπήρχαν εκείνο τον καιρό στα τυπογραφεία της Αμερικής στοιχεία από το ελληνικό αλφάβητο για να γίνει η στάμπα πάνω στη φανέλα.

Ο ΑΟΚ φόρεσε αυτή τη φανέλα κυρίως σε φιλικά παιχνίδια και την κράτησε για μερικά χρόνια.

Στο φωτογραφικό αφιέρωμα που ακολουθεί  απεικονίζονται μερικές από τις πιο ωραίες  φανέλες που φόρεσε η ομάδα διαχρονικά στη μεγάλη της παρουσία στα γήπεδα της χώρας.

 

 

Διαβάστε επίσης