• 25 Απριλίου 2024,

Η ΚΝΕ Καβάλας για τη σημερινή κινητοποίηση των μαθητών (φωτογραφίες)

 Η ΚΝΕ Καβάλας για τη σημερινή κινητοποίηση των μαθητών (φωτογραφίες)

Χαιρετίζουμε την μεγάλη πορεία μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην πόλη μας.

Δυνατό μήνυμα έστειλαν οι εκατοντάδες μαθητές που συντονίστηκαν από πολλά σχολεία της Καβάλας και προχώρησαν οργανωμένα σε διαμαρτυρία ενάντια στα σχέδια για συγχώνευση τμημάτων πανελλαδικά αλλά και στην πόλη μας (2ο ΓΕΛ, 4ο Γυμνάσιο, Λύκειο Κρηνίδων).

Είναι απαράδεκτο πως μετά από σχεδόν δύο χρόνια που τα σχολεία ανοιγοκλείνουν, η Κυβέρνηση και το Υπουργείου δεν πήρε κανένα ουσιαστικό μέτρο για να προστατευτεί η υγεία μαθητών και εκπαιδευτικών, αλλά και για να καλυφθούν τα μαθησιακά κενά που μεγάλωσαν με την τηλεκπαίδευση. Αντί για αυτό, τα σχολεία εδώ και πάνω από ένα μήνα έχουν ανοίξει με μεγάλες ελλείψεις σε καθηγητές, προσωπικό καθαριότητας αλλά και υποδομές. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά με τις συγχωνεύσεις τα τμήματα φτάνουν να έχουν μέχρι και 28 άτομα!

Είναι χαρακτηριστική η υποκρισία της Κυβέρνησης και του Υπουργείου, καθώς απ’ την αρχή της χρονιάς δήλωναν πως βασικός στόχος τους είναι να παραμείνουν τα σχολεία «ανοιχτά και ασφαλή».

Οι μαθητές πλέον μέσα από τη ζωή και την καθημερινότητά τους στα σχολεία και μέσα από τους αγώνες τους μπορούν να βγάλουν σημαντικά συμπεράσματα:

  • Τι σημαίνουν όλοι οι αντιεκπαιδευτικοί νόμοι που έχουν περάσει όλες οι κυβερνήσεις και κάνουν το σχολείο πιο εξοντωτικό και ακριβό για την τσέπη τους.
  • Τι αποτελέσματα έχουν τα ανύπαρκτα μέτρα του Υπουργείου για την πανδημία μέσα στα σχολεία.
  • Πόσο τελικά ενδιαφέρονται οι κυβερνήσεις, αλλά και οι τοπικοί αρμόδιοι (Β’βάθια, Δήμοι κ.α.), για τις ανάγκες και τα δικαιώματα των μαθητών.
  • Την μεγάλη σημασία των συλλογικών αγώνων και διαδικασιών μέσα από τα μαθητικά συμβούλια και συνελεύσεις, σε συντονισμό με άλλα σχολεία της πόλης και της χώρας, μαζί με τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς, μαζί με όλο το λαό.

Η ΚΝΕ καλεί όλους τους μαθητές και στην Καβάλα να συνεχίσουν αποφασιστικά τον αγώνα τους με τον τρόπο και τη μορφή που θα αποφασίσουν συλλογικά. Να δυναμώσουν την πάλη τους για το σχολείο που θα τους μορφώνει πραγματικά και θα τους καλλιεργεί ολόπλευρα όπως μας αξίζει στον 21ο αιώνα.

Τομεακό Συμβούλιο Καβάλας της ΚΝΕ

 (ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ)

Διαβάστε επίσης