• 18 Μαΐου 2024,

Η κριτική της Ευαγγελίας Δρακονάκη και η συγνώμη του Γιώργου Μιχαηλίδη 

 Η κριτική της Ευαγγελίας Δρακονάκη και η συγνώμη του Γιώργου Μιχαηλίδη 

Σε συνέχεια της συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Καβάλας,  συνεδρίαση που έγινε με τηλεδιάσκεψη το μεσημέρι της Δευτέρας, μίλησαν στην Πρωινή η δημοτική σύμβουλος Ευαγγελία Δρακονάκη και ο αντιδήμαρχος Γιώργος Μιχαηλίδης.

Η κ. Δρακονάκη επανέλαβε την κριτική προς τη διοίκηση όπως ακριβώς τη διατύπωσε στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής. Ζήτησε να τεκμηριωθεί η αναγκαιότητα για να εμπλακούν ιδιώτες στη λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου Καβάλας, για την μισθοδοσία και την προετοιμασία των διαγωνισμών.

«Η απόφαση που πάρθηκε στην Οικονομική Επιτροπή αναφέρεται σε ανάμειξη και υποστήριξη εκ μέρους ιδιωτών για έναν χρόνο. Ως τότε πρέπει να βρουν καινούργιους κατάλληλους υπαλλήλους.

Ειδικά για τους διαγωνισμούς που πρέπει να γίνονται μόνο από μόνιμους υπαλλήλους του Δήμου» σχολιάζει η Ευαγγελία Δρακονάκη.

Σχετικά με άλλη απόφαση όπου την ηλεκτρονική ελεγχόμενη στάθμευση θα υλοποιήσει μόνος του ο Δήμος Καβάλας,  η Ευαγγελία Δρακονάκη είπε: «Υπάρχει μία ανακολουθία. Το προηγούμενο διάστημα μας έλεγαν και μας ενημέρωναν ότι θα υπάρξει συνεργασία είτε με δημοτική επιχείρηση του Δήμου Αθηναίων, είτε με ιδιώτη. Άλλαξαν και σχεδιασμό και θέλουν να υλοποιήσουν την ηλεκτρονική ελεγχόμενη στάθμευση μόνοι τους. Μόνος του ο Δήμος Καβάλας.

Το γεγονός ότι δεν μας ενημέρωσαν για την αλλαγή της απόφασης σημαίνει δική μας απαξίωση».

Ο αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Μιχαηλίδης που πληροφορήθηκε τις δηλώσεις της κ. Δρακονάκη τόνισε στη συνέχεια: «Στην περίπτωση που συνάδελφοι ένοιωσαν ότι δεν υπολογίσαμε τη γνώμη τους ή στην περίπτωση που δεν το χειριστήκαμε σωστά, εγώ είμαι διατεθειμένος να ζητήσω απ’ όλους συγνώμη.

Οι προθέσεις μας είναι εμφανές ότι δεν ήταν αυτές καθότι δεν θα ακολουθούσαμε όλη αυτή τη διαδικασία. Με τις ενημερώσεις, με το υλικό που ετοιμάσαμε και το δώσαμε σε όποιον μας το ζήτησε. Κάναμε μια πρώτη πρόχειρη εκτίμηση.

Εγώ την έστειλα νομίζω στον κ. Καλανταρίδη, την έστειλα στον Μάκη τον Παπαδόπουλο όταν μου το ζήτησε. Θεώρησα απλώς ότι από τη στιγμή που δεν έγινε μόνο κριτική, αυτό δεν είναι κριτική.

Αυτό είναι λάσπη. Ότι έγινε πάνω στο θέμα. Εννοώ τις καταγγελίες που έγιναν από συγκεκριμένο μέσο και τον αρχηγό δημοτικής παράταξης… Αν λοιπόν θεωρούν ότι έπρεπε νωρίτερα να κάνω μια ενημέρωση, τότε τους ζητώ συγνώμη.

Θεώρησα ότι από τη στιγμή που δεν αναθέτουμε σε κάποιον ελεγχόμενη στάθμευση (και την κάνει μόνος του ο Δήμος Καβάλας) άρα δεν θα υπάρξουν συμφωνίες που θα επηρεάσουν και μελλοντικές διοικήσεις, θεώρησα ότι δεν χρειάζονταν κάποια περισσότερη ενημέρωση.

Αν θεωρούν ότι με αυτόν τον τρόπο απαξίωσα τη διαδικασία που ξεκίνησε, τους ζητώ συγνώμη».

Διαβάστε επίσης