Η λεγόμενη ΚΡΟΚΑΛΑ

 Η λεγόμενη ΚΡΟΚΑΛΑ

Ξεκίνησαν την προηγούμενη εβδομάδα και συνεχίζονται εντατικά οι εργασίες στο πάρκο του Παληού το ΚΟΡΑΛΙ που επιτέλους θα γίνει …. πάρκο !

Ο Δήμος Καβάλας έχει ξεκινήσει οχι μόνο στο Παληό αλλά και σε άλλες γειτονιές της Καβάλας την ριζική ανακαίνιση σε παιδικές χαρές που θα είναι πλέον και ασφαλείς και με σύγχρονα παιχνίδια τελευταίας γεννιάς.

Στο πάρκο του Παληού αναμένεται να λειτουργήσει και πάλι το αναψυκτήριο που αν δεν κάνουμε λάθος δεν θα έχει την δυνατότητα να λειτουργεί ώς επιχείρηση εστίασης με τραπεζοκαθίσματα.

Θα είναι απλά αναψυκτήριο με οτι αυτό συνεπάγεται.

Όπως ακριβώς και το αναψυκτήριο στο κλειστό της Καλαμίτσας που μάζεψε τα τραπεζοκαθίσματα αφού δεν υπήρχε η σχετική άδεια.

Μια και μιλάμε για παιδικές χαρές να σας πούμε οτι στην Νέα Ηρακλίτσα και μια δεύτερη παιδική χαρά δυτικά του χωριού και σαφώς μικρότερη απο αυτή που λειτουργεί στο κέντρο του χωριού πίσω απο την εκκλησία έχει ανακαινισθεί ριζικά και έχουν τοποθετηθεί ολοκαίνουργια παιχνίδια.

Μπράβο στην Δήμο Παγγαίου για την ταχύτητα και την αποτελεσματικότητα  του.

Τέτοιους είδους κινήσεις αναβαθμίζουν όλο το χωριό και προσελκύουν κόσμο.

Η διαφορά θα φανεί την περίοδο του καλοκαιριού που όλη η περιοχή θα βομβαρδιστεί απο αφίξεις τουριστών εντός και εκτός Ελλάδας αλλά και τους κατοίκους των γύρω Νομών που την επισκέπτονται.

Μπορεί οι θεσμοί να συμφωνήσαν με την ελληνική κυβέρνηση και να επιστρέφουν μετά το τριήμερο της ΚΑΘΑΡΑΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ στην Αθήνα αλλά για άλλη μια φορά αποδυκνείεται οτι κανείς δεν ξέρει να μας πεί σε τι συμφωνήσανε οι δύο πλευρές αφού άλλα μας λέει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και άλλα ο Ντάϊσεμπλουμ.

Ακόμα και στο έτος εφαρμογής των νέων αυτών μέτρων υπάρχει διαφωνία.

Για το 2020 μας μιλάει η κυβέρνηση για 1/1/2019 κάνουν λόγο οι δαν ειστές.

Αυτό που ελπίζουμε να είναι σίγουρο είναι οτι η εφαρμογή αυτών των μέτρων θα ισχύσει σε περίπτωση που δεν βγαίνουν τα νούμερα τα οποία μέχρι σήμερα πάνε μια χαρά αφού το κράτος μόνο εισπράττει και δεν πληρώνει τίποτα.

Σύμφωνα πάντα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο δεν υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος να μην βγούνε τα νούμερα και μετά το 2018 οπότε η εφαρμογή αυτών των μέτρων δεν θα είναι απαραίτητη και θα παραμείνει στα συρτάρια.

Ο καλύτερος παίκτης που παίρνει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του ΣΚΑΙ SURVIOVOR είναι με διαφορά ο Λάμπρος ο Χούτος που είναι ο πιο μειλίχιος παίκτης του παιχνιδιού.

Δεν μιλάει , δε λαλάει και δίνει την εντύπωση οτι βαριέται αφάνταστα όλο αυτό που παίζει καθημερινά στους τηλεοπτικούς μας δέκτες.

Ο Χούτος όποτε και να τον δείξει η κάμερα σου δίνει την εντύπωση ή οτι μόλις σηκώθηκε απο τον ύπνο ή είναι έτοιμος για ύπνο.

Και να δείτε που ο Λάμπρος θα προχωρήσει και θα φτάσει μέχρι την τελική φάση του παιχνιδιού.

Είναι αθόρυβος δεν λέει πολλά και κρατάει όλους τους συμπαίκτες του σε παόσταση ασφαλείας.

Πληθαίνουν οι προβλέψεις για άστατο καιρό όλο το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας αλλα εδώ στην περιοχή μας η ΕΜΥ δίνει καλό καιρός με αρκετά καλές θερμοκρασίες.

Λέτε εμείς για άλλη μια φορά να την περάσουμε στο ντούκου;

Πάντως θέλω να σας θυμίσω οτι τα τελευταία χρόνια την ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ την γιορτάζουμε στο σαλόνι του σπιτιού μας και πραγματικά δεν θυμάμαι πότε ήταν η τελευταία φορά που το τραπέζι με τα κούλουμα στήθηκε εκτός σπιτιού.

Πάντως απο τώρα έχουν ξεκινήσει οι προετοιμασίες για το τραπέζι εκείνης της ημέρας που θα πρέπει να έχει ταραμά , φρέσκα κρεμμυδάκια , αχινοσαλάτα , κυδόνια και γλύστρες.

Το ποτό είναι αυστηρά τσίπουρο ενώ απαραίτητη είναι και η δίωρη σιέστα μετά το φαγοπότι.

Το τραπέζι της ΚΑΘΑΡΑΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ μας παίρνει να πιούμε και κομματάκι παραπάνω αρκεί μετά να μην οδηγήσουμε και να πέσουμε για ύπνο.

Τα ημερομήνια προβλέπουν οτι φέτος την ΚΥΡΙΑΚΗ του ΠΑΣΧΑ θα την γιορτάσουμε με κρύο και βροχές.

Θεμροκρασίες το πολύ μέχρι τους 16 βαθμούς και ανέμους βοριάδες.

Θέλω βέβαια να σας θυμίσω οτι τα ημερομήνια προβλέπανε οτι ο φετεινός χειμώνας θα ήταν ήπιος και υγρός και μόνο έτσι δεν είναι.

Για τον λόγο αυτό αυτές τις προβλέψεις μην τις δένετε και κόμπο !

Λοιπόν λεβέντες αυτά και για σήμερα.

Να είστε καλά και να έχετε το νού σας γιατί οι εποχές είναι δύσκολες και οι καιροί ύπουλοι και ύποπτοι.

Θα τα πούμε και πάλι αύριο το πρωί.

με το 1 με το 2 με το 3 :

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης