Η μεγαλύτερη μουσική συνάντηση του καλοκαιριού στη Θάσο

 Η μεγαλύτερη μουσική συνάντηση του καλοκαιριού στη Θάσο

5η Χορωδιακή συνάντηση στη Θάσο.

Ο Δήμος Θάσου επενδύοντας στον πολιτισμό, με πρωτοβουλία της Χορωδίας του, διοργάνωσε και φέτος μια μαγευτική μουσική εκδήλωση, την «5η Χορωδιακή Συνάντηση». Στο ανοικτό θεατράκι του «Θεαγένη» στο Λιμένα, δόθηκε η ευκαιρία στο κοινό να απολαύσει ηχοχρώματα χορωδιών φιλοξενώντας Χορωδίες από όλη την Ελλάδα και την Κύπρο. Τα παιδιά της Νεανικής Χορωδίας του Δήμου Θάσου ταξίδεψαν τους παρευρισκόμενους στους ρυθμούς της σύγχρονης Ελληνικής και ροκ μουσικής. Νότες, ήχοι και μελωδίες συνέθεσαν ένα πρόγραμμα αφιερωμένο στην παραδοσιακή αλλά και στην υπόλοιπη χορωδιακή μουσική.

Φέτος, μετά την επίσκεψη της Δημοτικής Χορωδίας Θάσου στη μαρτυρική μας μεγαλόνησο, την Κύπρο,  ξεκίνησαν δεσμοί φιλίας και συνεργασίας μαζί τους.

Στο ανοικτό θεατράκι του «Θεαγένη» στο Λιμένα που κατακλύστηκε από ένα πολυπληθέστατο κοινό, συμμετείχαν:

  • Η Μικτή Χορωδία Φωτολίβους Δήμου Προσοτσάνης
  • Η Μικτή Χορωδία Εβριτών  Νομού Δράμας
  • Η Μικτή Χορωδία Δήμου Δερύνειας Κύπρου
  • και φυσικά η  Μικτή Χορωδία Δήμου Θάσου.
  • Τα παιδιά της Νεανικής Χορωδίας του Δήμου Θάσου σε μουσικά σχήματα.

Οι χορωδίες παρουσίασαν ένα ποικίλο μουσικό πρόγραμμα, από έντεχνα και παραδοσιακά τραγούδια, αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις στους παρευρισκόμενους, κερδίζοντας το πιο θερμό τους χειροκρότημα.

Η Συνάντηση των Χορωδιών έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα των πολιτιστικών εκδηλώσεων «Θασίων Δρώμενα» και αποτελεί θεσμό και κορυφαία εκδήλωση στο πλαίσιο των δράσεων της χορωδίας του Δήμου Θάσου, που χρόνια τώρα προσφέρει τα μέγιστα στα πολιτιστικά και πολιτισμικά δρώμενα του νησιού.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι πρωτίστως η προβολή της Θάσου, της χορωδιακής μουσικής, η γνωριμία και η ανάπτυξη καλών σχέσεων και δεσμών μεταξύ των χορωδιών, των μελών τους και των φορέων που εκπροσωπούν, καθώς επίσης και η προσπάθεια που επιτελούν στη διάσωση και διάδοση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Παρευρέθησαν από τους οικοδεσπότες ο Δήμαρχος Θάσου Κωνσταντίνος Χατζηεμμανουήλ, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γεώργιος Πατές, ο Αντιδήμαρχος Γιάννης Πλαφαδέλης, η πρόεδρος του Δημαρωγού Αγγελική Νικήτα – Γεωργαλή , Δημοτικοί Σύμβουλοι και η ποιήτρια Ανδρομάχη Διαμαντοπούλου – Φιλιππίδη. Από τους φιλοξενούμενους ο Δήμαρχος Δερύνειας Άνδρος Καραγιάννης, η Πρόεδρος Πολιτισμού Ιωάννα Λίλη και ο Δημοτικός Σύμβουλος Ανδρέας Γρηγορίου.

Αίσθηση και συγκίνηση προκάλεσε το κλείσιμο της βραδιάς με το τραγούδι «Αχ Ελλάδα σ’ αγαπώ» απ’ όλους μαζί τους συμμετέχοντες και το κοινό.

Όλοι οι φιλοξενούμενοι φανερά γοητευμένοι από την άψογη  οργάνωση της εκδήλωσης, συνεχάρησαν και ευχαρίστησαν  τους διοργανωτές.

Η ευθύνη της οργάνωσης ανήκει στην ΔΗ.Κ.Ε.Θ.. Την επιμέλεια του προγράμματος, καθώς και την διδασκαλία της χορωδίας του Δήμου Θάσου ανέλαβε η καθηγήτρια μουσικής Πελαγία Αναγνωστάκη.

Την Χορωδία του Δήμου Θάσου διηύθυνε εθελοντικά η χαρισματική μαέστρος Αργυρώ Παπαλάσκαρη.

 

Διαβάστε επίσης