cialis Online φαρμακείο Farmakeio Trikala με τις καλύτερες τιμές στην Ελλάδα. keybank login

Η μείωση των δημοτικών τελών δεν είναι για όλους τους οικονομικά αδύναμους

 Η μείωση των δημοτικών τελών δεν είναι για όλους τους οικονομικά αδύναμους

Προς την εφημερίδα «Πρωινή»

Πρόσφατα ο Δήμος Καβάλας και συγκεκριμένα η Πρόνοια του Δήμου, ανακοίνωσε σε τοπικό τηλεοπτικό κανάλι, ότι θα κάνει μείωση ή και ότι θα υπάρξει κατηγορία μηδενικού συντελεστή καθαριότητας και φωτισμού για τις ασθενέστερες κοινωνικές ομάδες (απόφαση 815/2016 του δημοτικού συμβουλίου).

Τα δε δικαιολογητικά των ενδιαφερόμενων θα πρέπει να κατατεθούν από Δευτέρα 13/3/2017 έως και την Παρασκευή 24/3/2017 στη Δ/νση Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου στο γραφείο 350 στο διοικητήριο.

Επειδή τυχαίνει να ‘μαι παραδοκαμένη κι αφελής, έσπευσα για να μη χάσω το «ευεργετικό δώρο» των φιλάνθρωπων καλών δημοτικών αρχόντων, να ρωτήσω τι δικαιολογητικά χρειάζονται και να πράξω τα δέοντα.

Απόρριψη πρώτη: Το ετήσιο εισόδημά μου των 6.000 ευρώ ήταν υπερβολικό. Έχω όμως κι εγώ θράσος να θέλω να φάω την μπουκιά άλλων ασθενέστερων οικονομικών ομάδων. Είμαι ένα τέρας απάνθρωπο, το ομολογώ.

Επειδή όμως ο καλός Θεός, μου έδωσε και ένα παιδί, το οποίο ημιαπασχολείται (κοινώς βολοδέρνει, όπως οι περισσότεροι νέοι) και επειδή δεν έχει εισόδημα και επειδή μένουμε μαζί και επειδή το βοηθάω οικονομικά, σκέφτηκα (εκ του πονηρού πάντα) να το «χρησιμοποιήσω» για να έχει αυτό τη μείωση που δεν δικαιούμαι εγώ. Κοντά στο βασιλικό που λέμε να ποτιστεί και η κακιά γλάστρα.

Δεύτερη απόρριψη: Διότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα, της συγκεκριμένης απόφασης απευθύνεται μόνο σε τρεις συγκεκριμένες κατηγορίες ευπαθών ομάδων.

1)Δικαιούχους επιδόματος κοινωνικής πρόνοιας κατά την 31-12-2016.

2)Δικαιούχους επιδόματος Α΄ κοινωνικών βοηθειών και κοινωνικής αλληλεγγύης κατά την 31-12-2016 (έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης).

3)Δικαιούχους του συλλόγου «Πνοή» και Εταιρικού Κοινωνικού Σχήματος «Στηρίζω» κατά την 31-12-2016.

Ουδείς άλλος πέραν τούτων των τριών κατηγοριών μπορεί να ωφεληθεί. Δεν πα να είσαι άρρωστος, φτωχός, άνεργος, απροστάτευτος, άμα δεν είσαι καταγεγραμμένος σε μια απ΄ τις παραπάνω κατηγορίες δεν δικαιούσαι τίποτα.

Κι εγώ αναρωτήθηκα, αφού ήδη τους γνωρίζουν τους δικαιούχους αυτών των τριών κατηγοριών, γιατί δεν απευθύνθηκαν ονομαστικά σ΄ αυτούς; Γιατί το παρουσίασαν σαν πρόγραμμα κοινής ωφέλειας για όλους τους φτωχούς δημότες;

Επίσης ας υποθέσουμε ότι υπάρχουν εκατό, διακόσιοι, δεν ξέρω πόσοι είναι τέλος πάντων καταγεγραμμένοι φτωχοί, νεόφτωχοι δεν υπάρχουν; Δηλαδή κάποιος με 500 ή 300 ευρώ το μήνα που χρωστά ρεύμα, νερό, ΕΝΦΙΑ και συντηρεί ένα ή περισσότερα παιδιά ή τα άνεργα άτομα που δεν ανήκουν στις τρεις παραπάνω κατηγορίες τι είναι και δεν δικαιούνται έκπτωση; Πλούσιοι;

Γι΄ αυτό πιστεύω ότι είμαι ηλίθια. Το μόνο σίγουρο είναι ότι και φέτος (αν ζήσουμε ως το καλοκαίρι) θ΄ απολαύσουμε πολιτιστικές φιέστες απείρου κάλλους. Αεροπλάνα που σχίζουν τους αιθέρες, κρουαζιερόπλοια με τουρίστες, που θα τους μοιράζουμε κουραμπιέδες και καθρεφτάκια και χάντρες, σκάφη που θα τρέχουν κόντρα στον άνεμο, χορούς και παραλιακά ξεφαντώματα.

Και πίσω απ΄ όλα αυτά κάποιοι κακεντρεχείς δημότες σαν κι εμένα (ευτυχώς είμαστε λίγοι και δεν μας δίνουν σημασία) να κοιτάμε τις τυρόπιτες ή τα σάντουϊτς και να κρατιόμαστε για να μην ορμήσουμε σ΄ αυτούς που τα τρώνε.

Τελικά η τοπική αυτοδιοίκηση είναι μία προέκταση της γενικότερης διοίκησης του αθηναϊκού κράτους των μνημονίων. Γι΄ αυτό αν γίνουν εκλογές θα πάω να ψηφίσω και στις δημοτικές και στις άλλες. Και ξέρω τι θα ψηφίσω (φυσικά αυτό το ξέρει μόνο ο Θεός κι εγώ) και σαν κι εμένα υπάρχουν πολλοί άλλοι. Είναι κι αυτό μια ελπίδα, μια παρηγοριά, ακόμα και μέχρι να βγει η ψυχή μας.

Ευχαριστώ την εφημερίδα για την φιλοξενία, η οποία έχει και τα στοιχεία μου (για μηνύσεις, παρεμβάσεις, καταγγελίες).

Κ.Κ.

(Τα στοιχεία της συμπολίτισσας είναι στη διάθεση κάθε αρμόδιου)

 

 

Διαβάστε επίσης