• 20 Απριλίου 2024,

Οι ναυαγοσώστες στις θέσεις τους σε Περιγιάλι- Καλαμίτσα!

 Οι ναυαγοσώστες στις θέσεις τους σε Περιγιάλι- Καλαμίτσα!

Από την 1η Ιουνίου κάθε έτους, οι Δήμοι σε όλη την Ελλάδα έχουν την ευθύνη των μεγαλύτερων, τον πλέον πολυσύχναστων παραλιών. Ο Δήμος Καβάλας με τη βοήθεια του προσωπικού της Κοινωφελούς Εργασίας άρχισε να προετοιμάζει τις ακτές του από το τελευταίο 10ήμερο του Μάη, παρά το ότι οι καιρικές συνθήκες δεν ήταν ευνοϊκές.

Ακόμη και χθες πολλοί λουόμενοι δεν υπήρχαν και στις κεντρικότερες πλαζ, όπως του Περιγιαλίου, της Ραψάνης και της Καλαμίτσας.

Ο κόσμος αυτή την περίοδο αρχίζει να προσεγγίζει τη θάλασσα, θα βρει δε τις ακτές του Δήμου Καβάλας έτοιμες. Ομπρέλες υπάρχουν σχεδόν παντού στις μεγαλύτερες πλαζ. Η τοποθέτησή τους συνεχίζεται. Από χθες ανέλαβαν δουλειά οι τρεις ναυαγοσώστες που θα βρίσκονται από το πρωί μέχρι το απόγευμα στην Καλαμίτσα και το Περιγιάλι.

Στις παραλίες του Δήμου Καβάλας γίνονται παράλληλα έργα περιποίησης και ευπρεπισμού, τοποθετούνται όσο το δυνατόν περισσότερες ομπρέλες. Σ΄ αυτές θα προστεθούν και οι καρέκλες, υπό προϋποθέσεις και ξαπλώστρες.

Στην Ακτη της Καλαμίτσας υπάρχει πάντα προσωπικό σεκιούριτυ, που πληρώνεται από την Εταιρία Ακινήτων του Δημοσίου.

Στην Καλαμίτσα από χθες άρχισαν να εμφανίζονται οι γνωστές εικόνες των μαθητών, που κατεβαίνουν με τα πόδια για μπάνιο μετά το τέλος των μαθημάτων ή των εξετάσεων τους.

Ο Δήμος Καβάλας δίνει μεγάλη προσοχή στην Καλαμίτσα – αν και  υπάρχει η γνωστή αντιπαράθεση με την ΕΤΑΔ – η οποία είναι πολύ καθαρή, περιποιημένη κι εναπόκειται στους χρήστες -δηλαδή στους λουόμενους – να την διατηρήσουν στην κατάσταση που είναι σήμερα.

Σε όλες τις Ακτές, ειδικά τις νυχτερινές ώρες διαπιστώνονται βανδαλισμοί, με αποτέλεσμα το επόμενο πρωί – κι αυτό δε γίνεται αραιά και που – ο Δήμος Καβάλας ξαναπραγματοποιεί εργασίες που είχε κάνει στην αρχή της περιόδου, δηλαδή τις τελευταίες ημέρες του Μάη.

Διαβάστε επίσης