• 20 Μαΐου 2024,

Η νεότερη υποψήφια Ευρωβουλευτής της ΝΔ Ανδρούλα Παράσχου

 Η νεότερη υποψήφια Ευρωβουλευτής της ΝΔ Ανδρούλα Παράσχου

Το βιογραφικό της Ανδρούλας Παράσχου έχει αμέσως την είδηση.

Μόνο 28 ετών. Γεννημένη, μεγαλωμένη στη Δράμα. Σήμερα μάχιμη δικηγόρος. Ασχολήθηκε με την πολιτική, διακρίθηκε στη ΔΑΠ/ΝΔΦΚ. Κι όταν της έγινε πρόταση, τη δέχθηκε. Μάλιστα χθες περιοδεύοντας στη Βόρεια Ελλάδα, επισκέφθηκε την πόλη μας (φωτογραφία).

Η συνέντευξη

Ερ: Προέρχεστε από την περιοχή μας, η καταγωγή σας είναι από την Ανατολική Μακεδονία.

Απ: Είμαι η νεότερη υποψήφια στο Ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ. Είμαι μάχιμη δικηγόρος, με ειδίκευση στα ανθρώπινα δικαιώματα και στο μεταναστευτικό. Κατάγομαι από τη Δράμα. Και από την Κύπρο, από την πλευρά της μητέρας μου. Έχω γεννηθεί και έχω μεγαλώσει στη Δράμα. Τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιούμε στη Θεσσαλονίκη.

Ερ: Πως βρεθήκατε υποψήφια Ευρωβουλευτής; Έχετε όπως ξέρουμε μια αφετηρία, μια συμμετοχή στα οργανωτικά της ΟΝΝΕΔ.

Απ: Από τα πρώτα φοιτητικά μου χρόνια δραστηριοποιήθηκα ενεργά και με τη ΔΑΠ/ΝΔΦΚ και στη συνέχεια με την ΟΝΝΕΔ. Έχω μάθει να μάχομαι και να αγωνίζομαι γι’ αυτά που πιστεύω. Επομένως όταν ήρθε πλέον η πρόταση να είμαι υποψήφια, να είμαι στην πρώτη γραμμή της μάχης των Ευρωεκλογών σίγουρα ήταν πολύ τιμητικό και το αποδέχτηκα με μεγάλη ευθύνη.

Ερ: Προεκλογικά μιλάμε για την Ευρώπη ή μιλάμε για την καθημερινότητα του Έλληνα ή και για τα δύο; Που γίνεται η προεκλογική συζήτηση;

Απ: Δεν είναι κάτι ασύνδετο το ένα με το άλλο. Η Ευρώπη δεν είναι κάτι μακριά από μας, όπως μπορούν να πιστεύουν οι περισσότεροι. Τώρα ενόψει των Ευρωεκλογών μιλάμε για περισσότερη Ευρώπη. Επίσης για πολλά ζητήματα τα οποία απασχολούν τη νέα γενιά, τη Βόρεια Ελλάδα, τη Μακεδονία συγκεκριμένα. Η λύση των προβλημάτων τίθεται σε μια κοινή Ευρωπαϊκή βάση. Επομένως ακόμη και η διασφάλιση της ποιότητας ζωής των πολιτών δεν είναι κάτι ασύνδετο με την Ευρώπη.

Ερ: Τι λέτε για τους νέους;  Είστε πραγματικά ένας νέος άνθρωπος που συμμετέχει στις Ευρωεκλογές.

Απ: Υπάρχει πραγματικά μια άρνηση τα τελευταία χρόνια ως προς την πολιτική, ως προς τη γενικότερη συμμετοχή τους στα κοινά. Θα λέγαμε δικαιολογημένη, γιατί η γενιά μας απορρόφησε κραδασμούς μιας κακής πολιτικής διαχείρισης των προηγούμενων γενιών. Αυτό που έχω μάθει από τα πρώτα χρόνια ενασχόλησης μου με την πολιτική, είναι ότι για να αλλάξεις κάτι, να το διαμορφώσεις, πρέπει να συμμετέχεις και να έχεις το θάρρος να παλέψεις και να μιλήσεις για αυτά τα οποία πιστεύεις. Θα κριθείς σίγουρα αλλά τουλάχιστον ας μην κριθούμε γιατί δεν τα έχουμε πει. Ακόμη και αν δεν θέλουμε να ασχοληθούμε με την πολιτική, η πολιτική ασχολείται με μας και θα έπρεπε να είναι η αφετηρία για κάθε νέο και κάθε νέα στη χώρα μας, η προσέλευση στις κάλπες.

Το βιογραφικό

Η Ανδρούλα Παράσχου είναι 28 ετών και έχει ελληνοκυπριακή καταγωγή. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Δράμα ενώ κατάγεται από τα ιστορικά χωριά της Κύπρου, την Ανάγυια και το Επισκοπειό, της επαρχίας Λευκωσίας. Προέρχεται από οικογένεια εκπαιδευτικών με γονείς φιλολόγους και αδερφή δασκάλα, η ίδια ωστόσο επέλεξε τη Νομική. Σπούδασε στο τμήμα Νομικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και μετά την αποφοίτησή της ολοκλήρωσε την άσκησή της στην Θεσσαλονίκη, όπου και δραστηριοποιήθηκε επαγγελματικά. Από το 2021 είναι δικηγόρος και η νεότερη εταίρος στη δικηγορική εταιρεία «Θοδωρής Καραγιάννης και Συνεργάτες», με έδρα την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Σε επίπεδο μεταπτυχιακών σπουδών, έχει φοιτήσει στο αγγλόφωνο πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και προσφυγικού δικαίου (“Master in Human Rights and Migration Studies”). Λόγω της εξειδίκευσής της, έχει ασχοληθεί ιδιαιτέρως με την ευάλωτη ομάδα των ασυνόδευτων ανηλίκων και με τον τομέα της παιδικής προστασίας. Ήδη από τα φοιτητικά της χρόνια είχε έντονη πολιτική ενασχόληση. Έχει διατελέσει Υπεύθυνη Οργάνωσης και Υπεύθυνη Τμήματος της ΔΑΠ- ΝΔΦΚ Νομικής, Πρόεδρος του Φοιτητικού Συλλόγου Νομικής και αντιπρόεδρος της Φοιτητικής Παράταξης Κυπρίων Πρωτοπορία Θεσσαλονίκης. Είναι μέλος της ΟΝΝΕΔ από το 2015, έχει εκλεγεί στην Κεντρική Επιτροπή και έχει αναλάβει θέσεις ευθύνης στο συντονιστικό γραφείο της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης, ως Υπεύθυνη Οργανωτικού και στο παρόν ως Υπεύθυνη Δικαιοσύνης και Διαφάνειας.

Διαβάστε επίσης