• 3 Μαΐου 2024,

Η Nobacco αλλάζει όψη σε ένα ιστορικό κατάστημα της πόλης μας

 Η Nobacco αλλάζει όψη σε ένα ιστορικό κατάστημα της πόλης μας

Στην Καβάλα το νέο κατάστημα της μεγαλύτερης ελληνικής εταιρείας ηλεκτρονικού τσιγάρου


Οι παλαιότεροι θα θυμούνται τον «Μέρμηγκα» στον αριθμό 37 της Ελευθερίου Βενιζέλου –  σχεδόν απέναντι από τον Δημοτικό Κήπο Ηρώων – το μαγαζί με τα είδη σπιτιού που προίκισε δεκάδες νοικοκυριά στην πόλη μας και όχι μόνο.

Είναι ο ίδιος χώρος όπου μέχρι πριν λίγο καιρό και για 3δεκαετίες χτυπούσε η καρδιά των μουσικόφιλων της Καβάλας, στο φημισμένο «StudioM», με την μερακλίδικη συλλογή από βινύλια και κασέτες. Αυτό το σημείο της σύγχρονης καθημερινής ιστορίας της Καβάλας ξαναζωντανεύει,με νέο ένοικο μια ελληνική εταιρεία, τη NOBACCO, που θεωρείται από πολλούς συνώνυμη του ηλεκτρονικού τσιγάρου στη χώρα μας,.

Μια οικογενειακή επιχείρηση που ανέβηκε στην κορυφή

Η ιστορία της NOBACCO ξεκινά το 2008, όταν ο Κώστας Μαρκόπουλος παρέα με τους δύο του γιούς Μάρκο και Αλέξανδρο, άρχισαν να εισάγουν και να πωλούν τις πρώτες συσκευές ηλεκτρονικού τσιγάρου στην Ελλάδα. Σε ένα χώρο που ήταν μαζί κατάστημα, αποθήκη και λογιστήριο σε μια προσφυγική συνοικία της Αθήνας. Με έναν υπάλληλο, ένα προϊόν – μια πρώιμη έκδοση ηλεκτρονικού τσιγάρου που προσομοίαζε εξωτερικά με το κανονικό – και λίγες εκατοντάδες πελάτες. Μέσα στα επόμενα χρόνια η NOBACCO μεγάλωσε.

Με το σύνθημα «life tastes better» («η ζωή έχει καλύτερη γεύση»), υπερασπίστηκε το ηλεκτρονικό τσιγάρο ως ένα αποτελεσματικό και ασφαλές μέσο διακοπής του καπνίσματος και καθιέρωσε το «άτμισμα», όπως λέγεται, ως καθημερινή συνήθεια πολλών Ελλήνων.

Σήμερα αποτελεί την Νο1 εταιρεία εναλλακτικών προϊόντων καπνίσματος στην Ελλάδα, εισάγοντας κατά αποκλειστικότητα ατμιστικά προϊόντα των μεγαλύτερων κατασκευαστών παγκοσμίως, σχεδιάζοντας επίσης δικές της συσκευές και παράγοντας υγρά ατμίσματος που πιστοποιούνται για την ποιότητα και την ασφάλειά τους από ελληνικά πανεπιστήμια.

Το 2018 «τάραξε τα νερά» στον κλάδο της όταν υπέγραψε συμφωνία με τη British American Tobacco για να διανείμει στην Ελλάδα μεταξύ άλλων την πρώτη σειρά προϊόντων θέρμανσης καπνού που λανσάρισε ο πολυεθνικός κολοσσός.

Η συμφωνία αυτή έκανε τη NOBACCO την πρώτη και μόνη εταιρεία σε όλη την Ευρώπη που προσφέρει όλες τις λύσεις αντί του παραδοσιακού καπνίσματος.

Το άνοιγμα στην Καβάλα

Δεκατρία χρόνια μετά το ξεκίνημα από την αποθήκη στον Βύρωνα, η NOBACCO έχει 62 καταστήματα και πάνω από 600 σημεία πώλησης σε όλη την χώρα, 1,5 εκατομμύριο πελάτες το χρόνο ενώ διαθέτει περισσότερα από 1.000 προϊόντα.

Το πιο πρόσφατο μέλος του δικτύου της είναι το κατάστημα στην Καβάλα το οποίο άνοιξε χθες, στις 19 Απριλίου, φιλοδοξώντας να προσθέσει το δικό του «χρώμα» σε ένα από τα πιο γνωστά εμπορικά σημεία της πόλης μας.

Την κατασκευή, την ανακαίνιση και τις ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις του χώρου υπογράφει μια δική μας εταιρεία, η Κτίζην υπό την τεχνική επίβλεψη του Σωτήρη Τσεκμέζογλου.

«Είμαστε ευτυχείς που ερχόμαστε στην όμορφη Καβάλα και που σε μια ιδιαίτερη περίοδο για όλους μας επενδύουμε σε έναν τόπο ο οποίος μας ενδιαφέρει εδώ και αρκετό καιρό. Θέλουμε να βάλουμε τη δική μας σφραγίδα και να σταθούμε δίπλα – με γνώση, ασφάλεια και υπευθυνότητα – σε όσες και όσους σκέφτονται ή έχουν αποφασίσει να αφήσουν πίσω τους το παραδοσιακό κάπνισμα.

Τους καλωσορίζουμε λοιπόν στο νέο μας χώρο, με πολλές ενδιαφέρουσες προσφορές για όσους έρθουν να μας γνωρίσουν μέχρι το τέλος του μήνα», μάς είπε ο κος Δημήτρης Πιλάλας, Διευθυντής Δικτύου της NOBACCO σε ένα διάλειμμα των τελευταίων ετοιμασιών για το άνοιγμα του καταστήματος.

Και εμείς καλωσορίζουμε με τη σειρά μας στην πόλη μας ένα από τα πιο ενδιαφέροντα «success stories» του ελληνικού επιχειρείν τα τελευταία χρόνια!

Διαβάστε επίσης