Η νομαρχιακή επιτροπή ΠΑΣΟΚ έκοψε την πίτα της

 Η νομαρχιακή επιτροπή ΠΑΣΟΚ έκοψε την πίτα της

Το απόγευμα της Τετάρτης η νομαρχιακή επιτροπή ΠΑΣΟΚ Καβάλας έκοψε στα γραφεία της τη βασιλόπιτα τηρώντας το έθιμο. Οι συνήθειες του κομματικού οργάνου συνεχίζοντας στο πλαίσιο συνύπαρξης του ΠΑΣΟΚ με τη ΔΗΜΑΡ ως πολιτικών εταίρων της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Τα μέλη και οι φίλοι της νομαρχιακής οργάνωσης συναντήθηκαν σε χαλαρούς ρυθμούς προκειμένου να συζητήσουν μεταξύ άλλων και τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις.

Νωρίς το πρωί της Τετάρτης από τη ραδιοφωνική συχνότητα της ΠΡΩΙΝΗΣ ο γραμματέας της νομαρχιακής οργάνωσης Ιορδάνης Χοροζίδης μας εξήγησε ότι το κόμμα σημειώνει σημάδια ανάκαμψης. Θετικά μηνύματα έρχονται από άτομα που είχαν αποστασιοποιηθεί παίρνοντας κριτική θέση έναντι του οργάνου και γενικότερα το κινήματος. Τα συγκεκριμένα άτομα αντιλαμβάνονται ότι πρέπει να επιστρέψουν στις τάξεις της παράταξης η οποία απέφυγε τα ψέματα ακόμη και στη διάρκεια της κρίσης. Η άποψη του κόσμου επομένως αλλάζει και πολλοί είναι εκείνοι που επιστρέφουν δίπλα στο ΠΑΣΟΚ.

Οδεύοντας προς το συνέδριο, το κομματικό όργανο ετοιμάζεται για μία ή και δύο μεγάλης κλίμακας συναντήσεις της Δημοκρατικής Συμπαράταξης σε επίπεδο περιφερειακής ενότητας Καβάλας. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Ιορδάνη Χοροδίζη, κατά πάσα πιθανότητα οι δύο πολιτικοί εταίροι της Δημοκρατικής Συμπαράταξης μάλλον θα μετέχουν αυτοτελώς στις εσωτερικές διαδικασίες. Οι ζυμώσεις και η ανταλλαγή απόψεων είναι αυτονόητη.

Ζητήσαμε το σχόλιο του κ. Χοροζίδη επί των δηλώσεων του κ. Πάγκαλου ότι επιλέγει να ψηφίσει τη ΝΔ και του κ. Φίλη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να συμμαχήσει με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη. Απαντώντας ο κ. Χοροζίδης σημείωσε: «Ο κ. Πάγκαλος προφανώς εννοούσε ότι προκειμένου να συνεχιστεί η καταστροφική διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ είναι προτιμότερο να ενισχυθεί κάποια άλλη παράταξη, ίσως αυτή που προηγείται στις δημοσκοπήσεις. Η τοποθέτηση του κ. Φίλη μάλλον κουτοπόνηρη είναι και θυμίζει εποχές του παρελθόντος, όταν ακόμη και ο Ανδρέας Παπανδρέου την περίοδο ισχύος του ΠΑΣΟΚ μιλούσε για συνεργασίες με την αριστερά των ευρωπαϊκών κατευθύνσεων.

Προφανώς αισθανόμενοι ισχυροί οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ καταθέτουν ανάλογες προτάσεις συνεργασίας ώστε να μας ιντριγκάρουν. Άκουσα και σκληρές κριτικές εις βάρος του κ. Πάγκαλου από άτομα του πολιτικού μας χώρου, εγώ ωστόσο πιστεύω πως οι πολιτικοί εκτίθενται και αναλαμβάνουν το βάρος των δηλώσεών τους».

Σχολιάζοντας την επανάκαμψη του Γιώργου Παπανδρέου, ο γραμματέας της νομαρχιακής επιτροπής ΠΑΣΟΚ Καβάλας παρατήρησε: «Θεωρώ ότι μετέφερε όλες τις δυνάμεις του στη Δημοκρατική Συμπαράταξη, έτσι ώστε να ενδυναμωθεί ο πολιτικός φορέας».

Η ευνοϊκή πορεία ενός κόμματος διαπιστώνεται και από την προθυμία που καταγράφεται συνήθως σε επίπεδο εκδήλωσης ενδιαφέροντος για βουλευτικές υποψηφιότητες. Όταν κάποιοι οσμίζονται εξουσία ξεσηκώνονται, μας είπε ο κ. Χοροζίδης, εννοώντας τα κακώς εννοούμενα πρότυπα που επί χρόνια επικρατούσαν στη χώρα οδηγώντας στη χρεοκοπία ολόκληρο το πολιτικό σύστημα. Όσοι φαντάζονται ότι και μελλοντικά θα βολευτούν εκλεγόμενοι στο κοινοβούλιο είναι βαθιά νυχτωμένοι, συμπλήρωσε ο κ. Χοροζίδης. Η χώρα έχει ανάγκη από προσωπικότητες κύρους που θα διαθέτουν ξεκάθαρες προτάσεις, θα τοποθετούν το συμφέρον των πολιτών πάνω από το δικό τους, άρα τα νέα πρόσωπα θα πρέπει να διαφέρουν από όσα πρωταγωνίστησαν στο χρεοκοπημένο πολιτικό σκηνικό. Η ενότητα του λαού και η αίσια προοπτική του πρέπει να προέχει, υπογράμμισε ο Ιορδάνης Χοροζίδης.

Διαβάστε επίσης