Η ΟΜΑΔΑ ΚΑΒΑΦΗΣ έκανε στάση στην Καβάλα και άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις…

 Η ΟΜΑΔΑ ΚΑΒΑΦΗΣ έκανε στάση στην Καβάλα και άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις…

Φιλοξενήθηκε το περασμένο τριήμερο στην Καβάλα, η μουσικοποιητική παράσταση της  “ΟΜΑΔΑΣ ΚΑΒΑΦΗΣ” από την άνω Σύρο. Μια παράσταση που μέχρι το 67ο αυτό ταξίδι της, έχει ταξιδέψει σε δεκάδες χώρες ανά τον κόσμο και δεκάδες πόλεις ανά για Ελλάδα, επιθυμώντας να κάνει τον Καβάφη και τον ελληνικό πολιτισμό και τα γράμματα, γνωστά παντού!

Ήταν ένα αφιέρωμα σπάνιο για το είδος του, προσφέροντας ακόμη και στον απλό , αμύητο θεατή πληθώρα εύληπτων γνώσεων και ακουσμάτων περί τον Αλεξανδρινό, και την επιθυμία να τον γνωρίσει καλύτερα. Ανάμεσα από τις εκπληκτικές -από στήθους- απαγγελίες των ποιημάτων του Καβάφη, με έναν ιδιαίτερο και πηγαίο τρόπο , από τον αρχηγό της ομάδας Μπάμπη Κουλούρα και την εντυπωσιακή σε ύφος και χρώμα αφήγηση της ζωής και του έργου του από την Νικολέτα Ρούσσου, οι ιδιαίτερες φωνές της Ελπίδας Γαδ και της Χρυσούλας Κεχαγιόγλου με τη συνοδεία και του Ζαννή Μαραγκού, και του Μπάμπη Κουλούρα, απέδωσαν γλαφυρά δώδεκα από τα μελοποιημένα ποιήματα του ποιητή, συγκινώντας το ακροατήριο.Κανονάκι, πιάνο, ακορντεόν, φυσαρμόνικα, βιολί, κιθάρα, μπουζούκι, ηλεκτρικό μπάσο έπαιξαν πλημμυρίζοντας το κατάμεστο – παρά τη βροχερή μέρα – ΟΣΚΑΡ, η καβαλιώτισσα Έφη Ζαϊτίδου, Νίκος Ρούσσος, Νίκος Απέργης, Δόμνα Καραγιάννη, Ζαννής Μαραγκός, Βαγγέλης Αραγιάννης και Ανδρέας Αναγνωστόπουλος που
συγκεντρώθηκαν στην πόλη μας, ταξιδεύοντας από εσωτερικό και εξωτερικό από άλλες διοργανώσεις, στη μοναδική για το είδος της παράταση αυτή παράσταση, που δεν έμοιαζε καθώς σχολιάστηκε, σε τίποτε με τα γνωστά αφιερώματα. Σε εκατοντάδες μηνύματα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι Καβαλιώτες που το παρακολούθησαν εξέφρασαν το θαυμασμό και την έκπληξη τους τους, με ποικίλους & πρωτότυπους τρόπους!

Κατά τη διάρκεια του τριημέρου φιλοξενίας της ομάδας, οι Συριανοί φίλοι, φιλοξενήθηκαν από τη χορωδία ΣυνΩΔΗπόροι που τους προσκάλεσε, ξεναγήθηκε στους Φιλίππους, τη Λυδία, το πηλοθεραπευτήριο το Κρηνίδων, το Ιμαρέτ και την παλιά πόλη, απ ‘ όπου ξεκίνησε η υποδοχή της ομάδας, κατά την άφιξη τους, καθώς στον αύλειο χώρο της Παλιάς Μουσικής, οι ΣυνΩΔΗπόροι παρέθεσαν γεύμα σε πλούσιο μπουφέ με εδέσματα που ετοίμασαν οι ίδιοι οι χορωδοί. Για τη διοργάνωση που οι ΣυνΩΔΗπόροι συνδιοργάνωσαν με το Δήμο, κινητοποιήθηκαν και συνεισέφεραν σε χρήματα και είδος δεκάδες τοπικές επιχειρήσεις αλλά και ιδιώτες. Οι Συριανοί, φίλοι πλέον, έφυγαν με τις καλύτερες εντυπώσεις, όπως είδαμε να αναφέρουν κατά την επιστροφή τους στην “Αρχόντισσα του Αιγαίου”, στις τοπικές εφημερίδες. (δ. τύπου)

Διαβάστε επίσης