• 5 Μαΐου 2024,

Η ομάδα των Παραμυθάδων στο φεστιβάλ Wood Water Wild festival

 Η ομάδα των Παραμυθάδων στο φεστιβάλ Wood Water Wild festival

Πρώτη μέρα του Wood Water Wild festival και από το πρωί η πρόβλεψη του καιρού δείχνει να μην είναι σύμμαχος.

Παρόλα αυτά η ομάδα των παραμυθάδων ξεκινάει απτόητη για τον αγαπημένο -τόσα χρόνια- προορισμό της, στον Νερόμυλο της Παλιάς Καβάλας. Φτάνουμε με αισιοδοξία και ξεκινάμε το στήσιμο της νέας  γωνιάς στον χώρο, πλάι στην όχθη του ρυακιού.

Όμως, οι σταγόνες της βροχής αρχίζουν να στέλνουν τα πρώτα αρνητικά μηνύματα. Οι μικροί φίλοι που περίμεναν την έναρξη, φεύγουν βιαστικά να βρουν σημείο προστασίας.  Αναστενάζοντας λυπημένοι, μαζεύουμε τα πράγματα μας και ξεκινάμε για την επιστροφή.

Μα τότε, η παραμυθού Ζωή λέει: «Γιατί να φύγουμε, φίλοι μου; Κάποια παιδάκια μπήκαν στον Νερόμυλο να προστατευθούν από την βροχή. Πάμε να πούμε εκεί τα παραμύθια μας;». Ίσα που πρόλαβε να τελειώσει την πρόταση και χωρίς δεύτερη σκέψη είχαμε ήδη τρυπώσει κι εμείς στον φυσικό χώρο.

Ε, και πού να σας τα λέμε πόσο όμορφα περάσαμε! Και όχι μόνο με τους μικρούς μας φίλους αλλά και με τους γονείς που έγιναν κι αυτοί πάλι παιδιά! Και με τους εθελοντές του φεστιβάλ που επωμίστηκαν απρόβλεπτα ρόλους των παραμυθιών!

Και όλοι μαζί συμμετείχαν στις αφηγήσεις μας… Και τραγούδησαν μαζί μας παιδικά τραγουδάκια… και …. πολύ ευτυχισμένους μας έκαναν, που μοιράστηκαν μαζί μας μια τόσο ιδιαίτερη εμπειρία! Έτσι, αντί να μας νικήσει η βροχή, αντιστρέψαμε το ατυχές, σε στιγμές χαράς! Συμμετείχαν οι Παραμυθάδες: Ελισάβετ Κεσικιάδου, Μέλη Μίχα, Αδελαΐς Ράπτη, Ζωή Τσαπανίδου, Αρετή Τσιφλίδου. Μαζί μας πάντα οι της σκηνογραφίας: Αλέξανδρος Μίχας και Σταυρούλα Παναγιωτίδου.

Κυριακή 19 Ιουνίου: Ξημερώνει η δεύτερη μέρα του φεστιβάλ. Κυριακή πρωί και σε αντίθεση με το προηγούμενο απόγευμα, η μέρα είναι ηλιόλουστη και λαμπερή! Η φύση γιορτάζει μαζί μας! Πλήθος κόσμου κατηφορίζει στο μονοπάτι του Νερόμυλου. Μαζί τους κι εμείς. Μας συγκινεί και μας χαροποιεί το καλωσόρισμα των εθελοντών όταν μας βλέπουν:

«Καλώς την δύναμη του φεστιβάλ! Το σώσατε εχθές». Ολοκληρώνεται αυτήν τη φορά το στήσιμο της καινούριας μας γωνιάς, εκεί στην όχθη του ρυακιού. Τα παιδιά συρρέουν, περιμένοντάς μας πολύ πριν την ώρα έναρξης και οι γονείς ενθουσιάζονται με την τοποθεσία που γεμίζει φωνούλες και προσωπάκια.

Σαν πουλακια, οι μικροί μας φίλοι σκαρφαλώνουν επάνω στο μεγάλο κορμό και στα ξύλινα παγκάκια που στρώθηκαν με κουρελούδες της γιαγιάς. Η εικόνα είναι πραγματικά παραμυθένια! Ξεκινούν λοιπόν οι αφηγήσεις, τα τραγουδάκια, τα παιχνίδια και, για πρώτη φορά, τα αινίγματα.

Ένα παλιό εικονογραφημένο βιβλίο προσφορά της φίλης των Παραμυθάδων, Φρόσως Κολοκύθα, γεμάτο με αινίγματα, δίνει ένα φρέσκο αέρα το πρόγραμμά μας. Με μεγάλη μας έκπληξη είδαμε τα παιδιά να ενθουσιάζονται και τους γονείς να μην αντιστέκονται στον πειρασμό και να συμμετέχουν και αυτοί!

Νομίζουμε πως πρώτη φορά ήταν τόσο μεγάλη η συμμετοχή του κόσμου όσα χρόνια συμμετέχουμε στο φεστιβάλ! Η δύο χρόνων δύσκολη περιπέτεια του εγκλεισμού μας, άρχισε να βρίσκει τρόπους γιατρειάς και η ζωή να πορεύεται σε όμορφη καθημερινότητα!

Το απολαύσαμε, το χαρήκαμε και είμαστε ευτυχισμένοι που το μοιραστήκαμε με τόσα γλυκά προσωπάκια! Θερμά συγχαρητήρια στους διοργανωτές! Ευχαριστούμε πολύ που συμπεριλαμβανόμαστε πάντα στις εκδηλώσεις τους και ευχόμαστε κάθε χρόνο και καλύτερα!

Συμμετείχαν στις αφηγήσεις οι: Τάσος Καπατζιάς, Ελισάβετ Κεσικιάδου, Μέλη Μίχα, Αδελαΐς Ράπτη, Ζωή Τσαπανίδου, Αρετή Τσιφλίδου. Και οι της σκηνογραφίας: Αλέξανδρος Μίχας και Σταυρούλα Παναγιωτίδου.

(Πηγή: ιστοσελίδα Παραμυθάδων)

Διαβάστε επίσης