Η παράταξη του Παύλου Ζησίμου ασκεί κριτική στο Επιμελητήριο για το Food Festival

 Η παράταξη του Παύλου Ζησίμου ασκεί κριτική στο Επιμελητήριο για το Food Festival

Με αφορμή τα δυσάρεστα γεγονότα της διενέργειας του «food festival» θεωρούμε καταρχήν απαράδεκτα τα όσα συνέβησαν πριν και κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης. Στη συνεδρίαση της 27ης Ιουνίου του Επιμελητηρίου της Καβάλας όπου και τέθηκε αρχικά το θέμα, η παράταξή μας πήρε σαφείς αποστάσεις , ζητήσαμε να εκτεθούν όλες οι απόψεις πριν το θέμα πάρει διαστάσεις , για να έχουμε ολοκληρωμένη άποψη και να προσπαθήσουμε να συμβιβάσουμε τις αντιμαχόμενες πλευρές , όπως άλλωστε θα έπρεπε να είναι ο ρόλος του Επιμελητηρίου και τελικά να γίνει το καλύτερο δυνατό για τα μέλη μας ( τους επιχειρηματίες ) την τοπική οικονομία και φυσικά το καλύτερο για τη πόλη της Καβάλας. Αντ’ αυτού , το Επιμελητήριο όχι μόνον πήρε σαφή θέση και ξεκάθαρη θέση υπέρ αυτών που δεν ήθελαν την εκδήλωση αλλά προχώρησε παραπέρα αναλαμβάνοντας ρόλο εισηγητή ποινών και ελεγκτή εφαρμογής των «μέτρων καταστολής και νομιμότητας».

Όπως είχαμε προβλέψει, ο υπερβάλλων ζήλος υπεράσπισης ορισμένων «φίλων» θα δημιουργήσει (και όντως δημιούργησε) μεγάλο πρόβλημα σε όλους τους εμπλεκόμενους , σε όλη την οικονομία και στις σχέσεις μεταξύ των συναδέλφων. Πρώτη φορά το Επιμελητήριο της Καβάλας πήρε τόσο διχαστικές αποφάσεις.

Ήδη ξεκίνησαν τα ερωτήματα «πόσο νόμιμα είναι τα πράγματα στο cosmopolis» και άλλα παρεμφερή που μόνη κατάληξη θα έχουν πάλι ντροπιαστικές «εφόδους ελεγκτών με συνοδεία ενόπλων» και «εκδικητικά» πρόστιμα στα μέλη μας. Ελπίζουμε να μην φτάσουμε την επόμενη φορά που κάποιοι ανήλικοι Καβαλιώτες κάνουν κάποια δράση ή εκδήλωση να ζητήσει το Επιμελητήριο τη σύλληψή τους. Εμείς ήμασταν εξ αρχής εξαιρετικά επιφυλακτικοί.

Προτείναμε το Επιμελητήριο να λειτουργήσει πυροσβεστικά και συμβιβαστικά αλλά δεν μας άκουσε.

Θέλουμε η κάθε εκδήλωση που γίνεται στο Νομό Καβάλας να είναι επιτυχημένη και ο σκοπός είναι να βοηθάμε προς αυτό αντί να αναζητούμε τρόπους ακύρωσης και αμαύρωσής τους.

Κάθε ενέργεια ή εκδήλωση που είναι επιτυχημένη, είναι όφελος για όλους. Κυρίως δε για τους επιχειρηματίες.

(Δελτίο τύπου της παράταξης Ανανέωση Τώρα)

 

 

 

Διαβάστε επίσης