• 13 Μαΐου 2024,

Η παρέλαση τέλειωσε, ο κόσμος δεν έφευγε! (φωτογραφίες-video)

 Η παρέλαση τέλειωσε, ο κόσμος δεν έφευγε! (φωτογραφίες-video)

Κάτω από άριστες καιρικές συνθήκες και με την παρουσία πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκε σήμερα στην πόλη της Καβάλας η παρέλαση για την επέτειο του «ΟΧΙ» την 28η Οκτωβρίου του 1940.

Ουσιαστικά ήταν η πρώτη κανονική παρέλαση μετά τη λήξη των μέτρων. Πλέον όλων των μέτρων. Παρά το ότι υπό τις ίδιες συνθήκες έγινε κι αυτή του περασμένου Μαρτίου, σήμερα όλα ήταν πιο κανονικά. Απολύτως κανονικά. Από την αρχή ως το τέλος.

Αλλά κι όταν η παρέλαση τέλειωσε, αρκετός κόσμος έμεινε στη θέση του. Δεν έφευγε προσπαθώντας να συνεχίσει και το εορταστικό κλίμα και την παρουσία του εκτός κατοικίας. Για πολλούς άλλωστε υπάρχει πρόγραμμα. Γεύματος σε ταβέρνα.

Η σημερινή παρέλαση διήρκεσε περίπου 70 λεπτά, εκ των οποίων τα 50 περίπου αφορούσαν τα σχολεία και τους μαθητές. Οι σύλλογοι συμμετείχαν αλλά λιγότεροι του αναμενομένου και με μικρότερα σχήματα. Έξι σύλλογοι που εκπροσωπούν τους Έλληνες πρόσφυγες από τη Μικρά Ασία παρέλασαν μαζί.

Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Φραγκογιάννης. Δίπλα του ήταν η Τάνια Ελευθεριάδου, ο Χρήστος Μέτιος, ο Αλέξης Πολίτης, ο Θόδωρος Μουριάδης και άλλοι. Γενικά και οι επίσημοι σήμερα δεν ήταν όπως συνήθως.

Δεν ήταν πολλοί με αποτέλεσμα στην εξέδρα των επισήμων να υπάρχουν αρκετά άδεια καθίσματα. Τα αστυνομικά μέτρα έντονα, όπως συνήθως. Σε ετοιμότητα και μια διμοιρία των ΜΑΤ! Για το κοινό να σημειώσουμε και να συμπληρώσουμε και τον ενθουσιασμό που τον διακατείχε. Τέλος εκφωνητής/παρουσιαστής στην παρέλαση ήταν ο Τάσος Μαρκουλίδης.

Διαβάστε επίσης