• 19 Απριλίου 2024,

Η Πινακοθήκη της οινοποιίας Nico Lazaridi στην Αγορά της Δράμας (φωτογραφίες)

 Η Πινακοθήκη της οινοποιίας Nico Lazaridi στην Αγορά της Δράμας (φωτογραφίες)

Γράφει ο Στάθης Χαρπαντίδης


Το 1992 οι αδελφοί Λαζαρίδη αποφασίζουν να ακολουθήσουν ξεχωριστούς επιχειρηματικούς δρόμους, ο μεγαλύτερος αδερφός Νίκος Λαζαρίδης δημιουργεί το δικό του οινοποιείο στον κεντρικό αμπελώνα του Κτήματος στην Αγορά της Δράμας, εναρμονισμένο πλήρως με το φυσικό τοπίο της περιοχής. Μέσα στο οινοποιείο οι ιδιοκτήτες φτιάχνουν έναν ιδιαίτερο χώρο τέχνης, την πινακοθήκη «Μαγικό Βουνό», στην οποία φιλοξενούν τα έργα όλων των σημαντικών καλλιτεχνών που φιλοτέχνησαν τις ετικέτες των κρασιών του Κτήματος.

Έτσι οι επισκέπτες, πέρα από το οινοποιείο, τους χώρους οινοποίησης και παλαίωσης, έχουν τη δυνατότητα να επισκεφθούν τη γκαλερί και να θαυμάσουν τα έργα τέχνης σημαντικών Ελλήνων και ξένων ζωγράφων όπως ο Ε. Βαρλάμης, ο Ι. Νίκου, Χ. Μαρκίδης, Π. Κουγιουμτζής, Ζ. Κουμπλή, Β. Τσαλαματάς, C. Schmidt κ.ά. τα οποία κοσμούν τις περισσότερες ετικέτες του κτήματος.

Το 2019 όλοι οι πίνακες που έχουν κοσμήσει τις ετικέτες της σειράς οίνων «Château» παρουσιάστηκαν σε αίθουσες τέχνης ανά την Ελλάδα. Με αφορμή την επέτειο των 30 χρόνων από την πρώτη εμφιάλωση, η έκθεση “Art and Wine on the move” «ταξίδεψε» από την Αλεξανδρούπολη ως την Αθήνα και την Μύκονο και από την Κέρκυρα ως το Βόλο με πίνακες των Γιάννη Νίκου, Γιάννη Νάνου, Παύλου-Άγγελου Κουγιουμτζή, Φαίδονα Πατρικαλάκη και Χρήστου Μαρκίδη.

Διαβάστε επίσης