• 3 Μαΐου 2024,

Οι πολίτες «περιποιούνται» την οδό Βενιζέλου

 Οι πολίτες «περιποιούνται» την οδό Βενιζέλου

Νωρίς  το πρωί δόθηκε στην κυκλοφορία το τμήμα της οδού Βενιζέλου από τον Κόμβο Φαλήρου μέχρι τη διασταύρωση της οδού με την οδό Δαγκλή. Ο δρόμος δόθηκε στην κυκλοφορία ένα 24ωρο νωρίτερα, όπως αναμένονταν. Πολλοί ισχυρίζονται ότι θα μπορούσε να δοθεί στην κυκλοφορία ακόμη και το απόγευμα της Δευτέρας. Αρχικά επρόκειτο να δοθεί στην κυκλοφορία – όπως είχε αποφασισθεί και ανακοινωθεί – σήμερα το πρωί.

Χθες στο έργο δεν δούλευε σχεδόν κανείς. Εκπρόσωπος του εργολάβου εξαίρεση ήταν η διαδικασία φύτευσης δέντρων στα πεζοδρόμια της οδού Βενιζέλου. Τα έργα θα ξαναρχίσουν μάλλον αύριο για την ολοκλήρωση των πεζοδρομίων, το βορεινό πεζοδρόμιο ειδικότερα, που απέμεινε. Εκκρεμότητα υπάρχει πλησίον του κόμβου Φαλήρου, αλλά και μπροστά στην είσοδο του 12ου Δημοτικού Σχολείου, μέσα στην αυλή του οποίου συνεχίζουν και υπάρχουν οικοδομικά υλικά και μηχανήματα του αναδόχου.

Όλα αυτά πρέπει να τακτοποιηθούν αφού την ερχόμενη Δευτέρα ξανανοίγουν τα σχολεία και το 12ο Δημοτικό Σχολείο θα πρέπει να λειτουργήσει κανονικά, χωρίς να έχει καμιά απολύτως σχέση με το παρακείμενο έργο.,

Από χθες το πρωί που ο δρόμος δόθηκε στην κυκλοφορία οι πολίτες άρχισαν να «περιποιούνται» το δημοτικό έργο, επανήλθαν σε προηγούμενες κακές συμπεριφορές. Πρώτα – πρώτα στην Ερυθρού Σταυρού οι παράνομες σταθμεύσεις ήταν πάρα πολλές. Άλλωστε η αστυνόμευση χαλάρωσε. Ενώ στην οδό Βενιζέλου σ΄ ένα πολύ καινούριο δημοτικό έργο παρατηρούμε ότι οι παράνομες σταθμεύσεις είναι εξίσου πολλές, οι περισσότερες πάνω και στα καινούρια πεζοδρόμια, που φιλοξενούν δίκυκλα, κάδους απορριμμάτων, ακόμη και λαμαρίνες καταστημάτων που βρίσκονται στη διαδικασία της ανακαίνισης.

Όλα αυτά τα σημάδια και τα μηνύματα δείχνουν ότι όσα έργα κι αν γίνουν στην πόλη της Καβάλας, οι πολίτες θα βάλουν τελικά τη δικιά τους πινελιά, καταστρέφοντας επί της ουσίας – αργά ή γρήγορα – το διαφορετικό και ωραίο που γίνεται.

Το ότι δόθηκε στην κυκλοφορία το τμήμα της οδού Βενιζέλου βοήθησε για να εκτονωθεί η κατάσταση στο κέντρο, αν και η χθεσινή ημέρα ήταν μια μέρα με λίγη ειδικότερα κίνηση. Στα πεζοδρόμια συναντούμε επίσης και τραπεζοκαθίσματα, εννοούμε αυτά της οδού Βενιζέλου, αλλά γι΄ αυτά εκδόθηκαν ή θα εκδοθούν άδειες από την τεχνική υπηρεσία του Δήμου.

Τέλος η Δημοτική Αστυνομία βρέθηκε χθες στο δρόμο, βεβαιώνοντας παραβάσεις, ειδικά στο τμήμα της οδού Δαγκλή, ανάμεσα στην οδό Βενιζέλου και την οδό Ερυθρού Σταυρού.

Διαβάστε επίσης