• 29 Μαρτίου 2024,

Η πρόεδρος στην Αθήνα- Καλά νέα για Λασπόλουτρα, πηγή Ατζίσου, Σφαγεία

 Η πρόεδρος στην Αθήνα-  Καλά νέα για Λασπόλουτρα, πηγή Ατζίσου, Σφαγεία

Στην Αθήνα ήταν χθες η πρόεδρος της δημοτικής επιχείρησης Δημωφέλεια κ. Αναστασία Ιωσηφίδου. Ουσιαστικά ως απεσταλμένη της Δημάρχου είχε και επαφές και επιτυχίες. Τα νέα αφορούν τόσο το Δήμο Καβάλας όσο και τη Δημωφέλεια.

Εντάσσονται στο πρόγραμμα Ίντερεκ (Διασυνοριακό πρόγραμμα Ελλάδας Βουλγαρίας) δύο προτάσεις της δημοτικής επιχείρησης συνολικού προϋπολογισμού 200.000 ευρώ. Οι προτάσεις είχαν κατατεθεί περίπου προ διετίας. Το ποσό θα μοιραστεί στη μέση. Τα χρήματα αφορούν την τυποποίηση του πυλού και την πώληση του (πυλός των Λασπόλουτρων), την αναστήλωση της ιαματικής πηγής Ατζίσου στη Νέα Καρβάλη. Για τα Λασπόλουτρα υπάρχει το φιλόδοξο σχέδιο έργων ριζικής ανακαίνισης των εγκαταστάσεων προϋπολογισμού 2 εκ ευρώ, το οποίο περιμένει τελική έγκριση από την Ο.Χ.Ε. της Περιφέρειας ΑΜΘ.

Για την ιαματική πηγή Ατζίσου όλα αρχίζουν από την αρχή. Η ιστορία της παραπέμπει σε πολλές προηγούμενες δεκαετίες. Βρίσκεται μετά τη Νέα Καρβάλη, κοντά στο δρόμο (παλαιά εθνική οδός Καβάλας- Ξάνθης). Η Δημωφέλεια θέλει να την φτιάξει από την αρχή και φυσικά να την λειτουργήσει. Τα χρήματα του Ίντερεκ είναι η αρχή του σχεδίου. Το νερό υπάρχει κι είναι ζεστό και θεραπευτικό (όπως θυμούνται οι παλιοί κάτοικοι της Νέας Καρβάλης).

Χθες η Αναστασία Ιωσηφίδου βρέθηκε και στο Υπουργείο των Οικονομικών όπου αναζήτησε νεότερα για τη σύσταση Δημοτικού Λιμενικού Γραφείου με αρμοδιότητα το λιμανάκι των Σφαγείων. Η διαδικασία προχωρά αργά, αρχικά στο Υπουργείο Οικονομικών. Εκεί θα γίνει η νομιμοποίηση της υφιστάμενης κατάστασης. Αμέσως μετά η ίδρυση του Δημοτικού Λιμενικού Γραφείου (αρμοδιότητα του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας), στο οποίο δύναται να ενταχθούν κι άλλα λιμάνια του Δήμου Καβάλας όπως αυτό της Νέας Καρβάλης.

Διαβάστε επίσης