Η προϊστορία με Πιερικό και το ματς που έκρινε άνοδο του ΑΟΚ στη Super League (φωτογραφίες)

 Η προϊστορία με Πιερικό και το ματς που έκρινε άνοδο του ΑΟΚ στη Super League (φωτογραφίες)

Μετά από 7 χρόνια ο ΑΟΚ θα συναντήσει τον Πιερικό σε επίσημο αγώνα πρωταθλήματος. Η τελευταία φορά ήταν στις 2 Φεβρουαρίου του 2014 όταν στο «Ανθή Καραγιάννη» είχε κερδίσει με 2-0.

Προπονητής του ΑΟΚ ήταν ο Μιχάλης Ιορδανίδης ενώ τα γκολ είχαν πετύχει στο 74′ ο Καπνίδης με κεφαλιά μετά από σέντρα του Παπαργυρίου και στο 84′ από ωραία σέντρα του Άρτσε και κοντινή κεφαλιά του Πάλλα.

Στο 23` είχε χάσει πέναλτι ο Καρλόπουλος το οποίο είχε αποκρούσει ο Παπατολίκας ενώ στη φάση της ανατροπής του Παπαργυρίου αποβλήθηκε ο Λαζαρίδης των φιλοξενουμένων.

Στο τέλος του αγώνα είχαν γίνει επεισόδια μεταξύ των ποδοσφαιριστών. Μάλιστα είχε αποβληθεί ο Καζαντζίδης που και τώρα φοράει τη φανέλα του ΑΟΚ. Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Αγγελάκης του συνδέσμου Μακεδονίας.

Ο ΑΟΚ εκείνη τη χρονιά είχε υποβιβαστεί στη Γ’ Εθνική με 17 μόνο βαθμούς που είχε μαζέψει.

Οι δυο ομάδες είχαν παραταχθεί έως εξής στη συγκεκριμένη αναμέτρηση.

ΑΟΚ: Γιαννίκογλου, Καζαντζίδης, Βαλεριάνος,  Πόπτσης 46′ Αρτσε, , Γκαρακλίδης, Κουρέλλας 85′ Ντομί , Ντουτσαρίδης, Πάλλας 90′ Παπαδόπουλος, Καρλόπουλος, Καπνίδης, Παπαργυρίου.

Πιερικός: Παπατολίκας, Λαζαρίδης, Νικολίτσης, Ντόικιτς, Ιορδανίδης (ήρθε στον ΑΟΚ την επόμενη χρονιά) 78′ Τσιρλίδης, Αποστολίδης, Ιτσιος, Μανίκας, Μπρίτο 59′ Καραγκούνης,  Ελευθεριάδης 68′ Παπαδόπουλος, Παπατόλιος.

Πριν στην  περίοδο 2012-2013 και  στις 25 Νοεμβρίου  η ομάδα της Κατερίνης είχε φύγει νικήτρια από τον «Ανθή Καραγιάννη» με 1-0. Το μοναδικό γκολ είχε σημειώσει με κεφαλιά ο Μαρτίν στο 6′ λεπτό μετά από κόρνερ του Καθάριου  και πρώτη κεφαλιά του Φαμπίνιο.

Ο  Μαρτίν είχε δοκάρι στο 45` ενώ ο ΑΟΚ είχε επίσης δοκάρι με τον Χλωρό στο 44` για να φτάσει στην ισοφάριση.

Προπονητής στον ΑΟΚ ήταν τότε ο Κώστας Βασιλακάκης που στη συνέχεια είχε αντικατασταθεί από τον Νίκο Παπαδόπουλο.

Εκείνη τη χρονιά η ομάδα είχε ξεκινήσει με πολλές φιλοδοξίες ακόμη και για επιστροφή στη Super League αλλά αντιμετώπισε πολλά προβλήματα οικονομικά από ένα σημείο και μετά. Τελικά τερμάτισε στην 11η θέση με 53 βαθμούς ενώ ο Πιερικός στην 19η θέση με 29 βαθμούς.

Οι συνθέσεις των δυο ομάδων ήταν:

ΑΟΚ: Αποστολίδης, Γελαδάρης 68` Οξύζογλου, Παγώνης, Τριποτσέρης, Μαραγκός, Ενσαλίβα, Μοκάκε, Ντιέ, Μπρατσιάνι 72` Ντος Σάντος , Χλωρός, Ποσίνκοβιτς 46` Πλιάγκας.

Πιερικός:  Τόλιος, Νίκου, Δήμου, Γιαζιτζόγλου, Δεσποτόφσκι, Ιτσιος, Καθάριος 71` Καρτσαμπάς , Μαρτίν 80` Παναγιωτίδης , Φαμπίνιο 79` Κόιτς,  Καραγκούνης.

Περίοδος 2008-2009

Ο ΑΟΚ είχε αντιμετωπίσει τον ΑΟΚ στο «Ανθή Καραγιάννη» την περίοδο 209-2009. Ήταν η χρονιά της ανόδου στη Σουπερ Λιγκ. Τότε με προπονητή τον Παπακώστα στο συγκεκριμένο παιχνίδι είχε σφραγίσει μαθηματικά την άνοδο για τη Super League.

Στο 6 ` από σέντρα του Τσιμπλίδη, ο Σουλτανίδης με κεφαλιά είχε κάνει το 1-0 και στο 35` από κεφαλιά πάσα του Τάτση με σουτ ο Ταραχούλσκι είχε πραγματοποιήσει το 2-0.  Ο Πιερικός είχε ένα δοκάρι με τον Γκαρόζη.

Στο τέλος του αγώνα οι παίκτες αποθεώθηκαν από τους φιλάθλους ενώ ο ΑΟΚ επέστρεφε στη Super League μετά από 9 χρόνια περίπου.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΑΟΚ: 23 Κατεργιαννάκης, 28 Κατερίνης, 33 Σουλτανίδης, 21 Πετκάκης, 6 Τάτσης, 9 Ταραχούλσκι, 80 Πένια, 17 Αλεξάντροβιτς, 88 Θεοδωρέλης, 11 Τσιμπλίδης, 3 Μπάρμπας.

Αλλαγές:

74` Αλβες στη θέση του Ταραχούλσκι

83` Μαρτελότο στη θέση του Τσιμπλίδη

89` Κάλαϊτζιτς στη θέση του Σουλτανίδη

Πάγκος

39 Μαρτελότο, 16 Κάλαϊτζιτς, 7 Αλβες, 31 Λαζαρίδης, 99 Μπόζακ, 12 Μαυρουδής, 34 Γεωργίου.

Πιερικός: 1 Τόλιος, 26 Πάεζ, 5 Παντελιάδης, 23 Τασίδης, 31 Χατζόπουλος, 78 Παστός, 54 Μακρής, 14 Μαρτίνεθ, 10 Ριμπέιρο, 55 Λουτσιάνο, 24 Θάνος.

Αλλαγές

46` Γκαρόζης στη θέση του Παστού

76` Χαϊκάλης στη θέση του Μαρτίνεθ

84` Δεμιρτζόγλου στη θέση του Πάεζ

Διαβάστε επίσης