Η πρώτη εκδήλωση για τον αυτισμό

 Η πρώτη εκδήλωση για τον αυτισμό

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε το απόγευμα της Τετάρτης η εκδήλωση που φιλοξενήθηκε στη δημοτική βιβλιοθήκη και οργανώθηκε από το νεοϊδρυθέντα σύλλογο γονέων – κηδεμόνων φίλων ατόμων με αυτισμό. Ο σύλλογος ιδρύθηκε πρόσφατα και ο Δήμος Καβάλας προσπαθεί να του εξασφαλίσει στέγη. Η εκδήλωση της Τετάρτης ήταν η πρώτη και είχε θέμα της «Μάθε για τον αυτισμό». Οι εισηγήσεις ήταν ιδιαίτερα εύστοχες από άτομα που κατέχουν το θέμα.

Έτσι, η Φωτεινή Ζαφειροπούλου ανέλυσε την ισχύουσα νομοθεσία, ο Δρ. Βάϊος Νταφούλης μίλησε για τη διάγνωση και αντιμετώπιση του αυτισμού, ενώ η εκπαιδευτικός Δήμητρα Κελέση αναφέρθηκε σε εκπαιδευτικά θέματα. Οι άριστοι εισηγητές καταχειροκροτήθηκαν. Στην αίθουσα υπήρχε πολύς κόσμος και φυσικά τα μέλη του συλλόγου, όπως επίσης και νέοι επιστήμονες που ασχολούνται με την εργοθεραπεία και τη λογοθεραπεία.

Στην πρώτη εκδήλωση του συλλόγου παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων οι αντιδήμαρχοι Μαρία Φραντζεσκάκη και Ανέστης Τσουρουκίδης, όπως και ο πρόεδρο του νομαρχιακού συλλόγου ΑμΕΑ Μάκης Κρεμύδας.

 

Διαβάστε επίσης