• 19 Μαΐου 2024,

Η ραδιοφωνική συνέχεια μιας συνεδρίασης εντάσεων και αποχωρήσεων- Δήλωση Μουριάδη για το Περιγιάλι

 Η ραδιοφωνική συνέχεια μιας συνεδρίασης εντάσεων και αποχωρήσεων- Δήλωση Μουριάδη για το Περιγιάλι

Γεμάτη εντάσεις ήταν η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης. Οι περισσότερες φαίνεται να σχετίζονται όχι μόνο με τα θέματα που συζητήθηκαν από το σώμα αλλά και με την προεκλογική περίοδο την οποία διανύουμε.

Ξαφνικά σημειώθηκαν αποχωρήσεις, μεταξύ αυτών και της δημάρχου, η οποία αποχώρησε από τη συνεδρίαση διαμαρτυρόμενη για όσα είπε εις βάρος της ο Βαγγέλης Παππάς. Αμέσως μετά την αποχώρηση της δημάρχου, αποχώρησε επίσης από τη συνεδρίαση και ο Μάκης Παπαδόπουλος. Αποχώρησα, δήλωσε στην ΠΡΩΙΝΗ, εξαιτίας της καταστάσεως που δημιουργήθηκε. Στο μυαλό του είχε όσα είχε δηλώσει και σχετικά με τους δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης ο πρώην δήμαρχος Κωστής Σιμιτσής.

Πρώτη αποχώρησε από τη συνεδρίαση η Αναστασία Ιωσηφίδου και στη συνέχεια αποχώρησε και η Μαρία Φραντζεσκάκη, ενώ τη συνέχεια τον αποχωρήσεων έδωσαν η Δήμητρα Τσανάκα και ο Μάκης Παπαδόπουλος.

Κατά την έναρξη της συνεδριάσεως και αμέσως μόλις άρχισε να συζητείται το θέμα του δημοτικού γραφείου στον Αμυγδαλεώνα, σημειώθηκε αντιπαράθεση μεταξύ του προέδρου του τοπικού συμβουλίου και της δημάρχου. Η κ. Τσανάκα σε συνέχεια της αντιπαράθεσης ειρωνεύτηκε τον πρόεδρο του τοπικού συμβουλίου λέγοντάς του ότι θα έπρεπε να την επισκεφθεί μαζί με τον «μπαμπά του», εννοώντας τον Βαγγέλη Παππά.

«Μη γίνεσαι Κατίνα», είπε στη δήμαρχο ο Βαγγέλης Παππάς απαντώντας στην αιχμή της κ. Τσανάκα. Ενώσω η δήμαρχος συνέχιζε να ασκεί κριτική στον πρόεδρο του τοπικού συμβουλίου Αμυγδαλεώνα ο κ. Παππάς συνέχιζε να την αποκαλεί «Κατίνα». Τότε εξερράγη η Αναστασία Ιωσηφίδου που αποχώρησε από τη συνεδρίαση ενώ αποχώρησε και η Μαρία Φραντζεσκάκη, η οποία βγαίνοντας από την αίθουσα είχε φραστικό επεισόδιο με κατοίκους του Αμυγδαλεώνα.

Επί της ουσίας ο Δήμος Καβάλας θα προσπαθήσει να βρει μια καλύτερη λύση προκειμένου να λειτουργεί η δημοτική υπηρεσία στο κτήριο της πρώην κοινότητας του Αμυγδαλεώνα, χρησιμοποιώντας προτάσεις που διατύπωσαν ο Κωστής Σιμιτσής και ο Μάκης Παπαδόπουλος.

Επακολούθησε συζήτηση των θεμάτων του Περιγιαλίου, αν και κανείς δεν έγινε σοφότερος λόγω της δίωρης συζητήσεως που πραγματοποιήθηκε.

Ο Βαγγέλης Παππάς αναφορικά με τα όσα συνέβησαν την Πέμπτη στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου δήλωσε χθες το πρωί στο ραδιόφωνο της ΠΡΩΙΝΗΣ: «Εξ αρχής η δήμαρχος ειρωνεύονταν τον πρόεδρο του τοπικού συμβουλίου Αμυγδαλεώνα, ευτελίζοντας τα λόγια του. Λοιδόρησε κι εμένα προσωπικά. Της σύστησα να μην γίνεται Κατίνα. Θυμίζει Κατίνα έτσι όπως συμπεριφέρεται. Τα ανακάλεσα ωστόσο ύστερα από σχετική παράκληση του προέδρου. Θα έπρεπε όμως και η δήμαρχος να ανακαλέσει το ενοχλητικό της υφάκι. Προκλήθηκα με χυδαίο τρόπο».

Στο πλαίσιο της ίδιας ραδιοφωνικής εκπομπής η δήμαρχος Δήμητρα Τσανάκα είπε ότι αποχώρησε διαμαρτυρόμενος και ο Μάκης Παπαδόπουλος, έστω κι αν η δική του αποχώρηση κατά την άποψη της Δήμητρας Τσανάκα οφείλονταν σε όσα είχε πει για το θέμα του Αμυγδαλεώνα ο Κωστής Σιμιτσής. Σύμφωνα με την κ. Τσανάκα όλα ήταν στημένα από την παράταξη του Βαγγέλη Παππά.

Ο Βαγγέλης Παππάς επανήρθε λέγοντας ότι πρόκειται για δικές της φαντασίες και υπεκφυγές. Η Αναστασία Ιωσηφίδου, στην ίδια ραδιοφωνική εκπομπή, αναρωτήθηκε πως είναι δυνατόν να συνεχιστούν σε τέτοιο επίπεδο οι συνεδριάσεις του σώματος, όταν ακούγονται τέτοιες εκφράσεις κατά της δημάρχου. Η κ. Ιωσηφίδου εξήγησε η δική της αποχώρηση για την προστασία του δημοτικού συμβουλίου.

Οι ραδιοφωνικές δηλώσεις συνεχίστηκαν και με τον Θόδωρο Μουριάδη. Ο δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος δήμαρχος αναφορικά με τα θέματα του Περιγιαλίου σημείωσε: «Ανησυχώ καθώς προβλέπω ότι θα συνεχιστεί η ταλαιπωρία των κατοίκων και οικοπεδούχων του Περιγιαλίου. Από το 2016 έπαψε να συνεδριάζει η επιτροπή επικειμένων αλλά ευθύνεται και ο Δήμος Καβάλας διότι δεν αναδεικνύει το πρόβλημα, το οποίο αφορά σε μια επιτροπή της περιφέρειας ΑΜΘ. Αντιμετωπίζουμε την προχειρότητα σε όλο της το μεγαλείο. Κατά την άποψή μου, κακώς η διοίκηση αποφάσισε να δρομολογήσει τα έργα υποδομής στο Περιγιάλι από την κατασκευή ενός κεντρικού δρόμου της συνοικίας».

Διαβάστε επίσης