Η Σκοποβολή στο νομό μας – Θανάσης Χάσπαρης: « Ο Αετός διακρίνεται σε υψηλό επίπεδο»

 Η Σκοποβολή στο νομό μας –  Θανάσης  Χάσπαρης: « Ο Αετός διακρίνεται σε υψηλό επίπεδο»

Μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη παραχώρησε στους 93, 7, ο Θανάσης  Χάσπαρης, με την ιδιότητα του προέδρου αλλά και του προπονητή, του  Α.Σ «Αετός Καβάλας» .

Αναφέρθηκε στο πως ιδρύθηκε ο Αετός, στις διακρίσεις που έχει και στο πως πορεύεται όλα αυτά τα χρόνια.

Παραθέτουμε αποσπάσματα από τη συνέντευξη.

*Για το πώς ιδρύθηκε ο Αετός : «  Ο Αετός ιδρύθηκε το 1997, από μια παρέα φίλων, στη Νέα Καρβάλη. Με σκοπό να δραστηριοποιηθούν οι νέοι της περιοχής σε αγωνίσματα εκτός των… κλασσικών, όπως το ποδόσφαιρο.  Του χρόνου θα γιορτάσουμε τα 20 πρώτα χρόνια του συλλόγου.  Αρχικά υπήρχαν  τμήματα Ρυθμικής Γυμναστικής, Χαντ Μπολ, μπάσκετ,   Ταεκβοντο,   Ενόργανης Γυμναστικής , στην υποβρύχια  δραστηριότητα. Το τμήμα Σκοποβολής το δραστηριοποιήσαμε  το 2000. Ανελλιπώς πάνω από 15 χρόνια, ο σύλλογος ασχολείται με την Σκοποβολή του πήλινου στόχου, όπου και τα 3 αγωνίσματα  είναι Ολυμπιακά.

Πιο εξειδικευμένα ασχολείται με το  σκητ. Όλα αυτά τα χρόνια έχει φέρει πάρα πολλές επιτυχίες στον τόπο μας, έχει αναδείξει πρωταθλητές . Κάνουμε μια γενικά μια προσπάθεια να αναδείξουμε το άθλημα της Σκοποβολής, που είναι πολύ ωραίο και δύσκολο. Λειτουργούμε σαν μια καλή παρέα, κάτω από τη σκέπη ενός αθλητικού συλλόγου. Όλα τα έξοδα τα επιβαρυνόμαστε εμείς.

*Για το πόσοι αθλητές αυτή τη στιγμή, βρίσκονται στο δυναμικό του Αετού: « Εχουμε περίπου 40 δελτία αλλά επειδή ζούμε δύσκολες εποχές με την κρίση, αυτοί που ενεργοποιούνται κάθε χρόνο είναι γύρω στα 10 με 15 άτομα.  Αυτοί που θέλουμε να έρθουν στο σύλλογο μας, αρχικά πρέπει να έχουν μια ενημέρωση για το τι ακριβώς κάνουμε. Εχει πολλά αγωνίσματα, η Σκοποβολή. Υπάρχουν Ολυμπιακά αγωνίσματα και μη.

*Για το που γίνονται οι προπονήσεις και οι αγώνες: « Οι προπονήσεις γίνονται κοντά στη Χρυσούπολη.  Εχουμε ένα χώρο, από το Δήμο. Σχεδιάζουμε να κάνουμε ωραία πράγματα αν και αντιμετωπίζουμε, κάποια προβλήματα.

Παραμονές του Πανελληνίου πρωταθλήματος, όπου είχαμε πολλές διακρίσεις,  ήρθε η ομοσπονδία και μας πήρε το μηχανολογικό εξοπλισμό, που είναι βασικό για μας, όσον αφορά την προπόνηση. Το είχαμε με χρήση δανεισμού. Το παραχωρήσανε σε άλλα μέρη με απόφαση της ομοσπονδίας. Το παράδοξο είναι ότι τους ζητήσαμε και άλλο μηχανολογικό εξοπλισμό για να αναπτύξουμε και ένα άλλο αγώνισμα του πήλινου στόχου όπως είναι το Σπόρτινγκ.

Δεν έχουμε τη δυνατότητα να αγοράσουμε το μηχανολογικό εξοπλισμό, οπότε μπαίνουμε στη διαδικασία να εκδώσουμε ένα ημερολόγιο. Να ενισχυθούμε οικονομικά για να πάρουμε από μόνοι μας, κάποιες μηχανές»

Στην Καβάλα δε γίνονται αγώνες, του πήλινου στόχου. Στο Κοκκινόχωμα γίνονται αγώνες, όμως είναι άλλης Σκοποβολής. Το πιο κοντινά γήπεδα για μας, είναι στο Λαγκαδά και στην Κομοτηνή. Επίσης έχουμε στη Σκύδρα και στο Βόλο.  Η σεζόν έχει κλείσει με μεγάλη επιτυχία για το σύλλογο μας. Η νέα σεζόν θα ξεκινήσει το Μάρτιο και θα ολοκληρωθεί πάλι το Σεπτέμβριο με Οκτώβριο.

Το Χειμώνα δε γίνονται αγώνες λόγω καιρικών συνθηκών. Εχουμε παρουσία και στις τρεις κατηγορίες. Στην Α` δε μπορούμε να φτάσουμε τους πρωταθλητές που έχουν καλύτερα γήπεδα αλλά και επιχορηγήσεις από την Εθνική ομάδα. Στη Β` κατηγορία, έχουμε πρωταγωνιστικό ρόλο, με τους αθλητές μας, που λαμβάνουν μέρος σε 19 αγώνες. Βαθμολογούνται οι 8. Ο Παναγιώτης Παπαντωνίου επανέλαβε το θρίαμβο του και πήρε πάλι την 1η θέση ενώ ο Δημήτρης  Βαμβάκας πήρε την 3η θέση. Στη Β` κατηγορία, πήραμε  σαν σύλλογος την πρώτη θέση. Τα περισσότερα ρεκόρ στο σύλλογο τα έχει ο Σοφοκλής Κουταλιάγκας, που ασχολήθηκε από πολύ μικρός.  Παραλίγο να είχε συμμετοχή και στην Εθνική ομάδα.

Στην Α` κατηγορία φέτος θα έχουμε 4 αθλητές και έχει 6 αγώνες.  Από πέρσι έχω επισκεφτεί τη κ. Τσανάκα, μήπως και μπορέσουμε και κάνουμε στην Καβάλα, ένα μικρό σκοπευτήριο. Είναι πολύ εύκολο και πολύ καλό για τη δική μας περιοχή. Εγώ εκτός από πρόεδρος, είμαι και προπονητής του συλλόγους, με την ιδιότητα μου, σαν καθηγητής φυσικής αγωγής».

*Για αν επηρέασαν οι μεγάλες επιτυχίες της Κορακάκη και σε τοπικό επίπεδο: « Σίγουρα ήταν πολύ θετικό και καλό, οι επιτυχίες της Άννας Κορακάκη. Από πλευράς δημοσιοποίησης έφεραν πολύ κόσμο να ρωτήσει για την Σκοποβολή. Ο δικός μας ο σύλλογος στην Καβάλα, δεν επωφελήθηκε καθόλου.  Δεν είχαμε ενδιαφέρον, ούτε καινούριες εγγραφές. Πιστεύω ότι αυτό θα γίνει στο άμεσο μέλλον.

 

Διαβάστε επίσης