• 18 Μαΐου 2024,

Η Σοφία Μπεκατώρου στην εκδήλωση του ομίλου «Η Καβάλα Μπροστά»

 Η Σοφία Μπεκατώρου στην εκδήλωση του ομίλου «Η Καβάλα Μπροστά»

Η Ολυμπιονίκης Σοφία Μπεκατώρου ήταν η πρώτη ομιλήτρια το απόγευμα της Δευτέρας, σε μία διαδικτυακή εκδήλωση που διοργάνωσε ο όμιλος κοινωνικού και πολιτικού προβληματισμού «Η Καβάλα Μπροστά».

Μία πρωτοβουλία του Γιάννη Eριφυλλίδη που αυτή τη φορά προκάλεσε συζήτηση για: Το τραύμα της σεξουαλικής κακοποίησης, για τη συγκάλυψη του και για την κουλτούρα του βιασμού.

Η επιτυχία αυτής της διαδικτυακής εκδήλωσης οφείλονταν στη συμμετοχή της Σόφιας Μπεκατώρου, η οποία μιλώντας πρώτη δημιούργησε το περιβάλλον μέσα στο οποίο επακολούθησαν ομιλίες από την Κατερίνα Μαλίχιν ψυχαναλύτρια και την Μαρίνα Μαροπούλου ανθρωπολόγο δικαίου.

Την εισαγωγή στο θέμα -ευχαριστώντας τους ομιλητές-  στην εκδήλωση έκανε ο Γιάννης Εριφυλλίδης. Χάρη στην τόλμη της άνοιξε δρόμος,  είπε για τη Σοφία Μπεκατώρου.

Η Σοφία Μπεκατώρου έχοντας πρόσφατα τα περιστατικά από τις αντιδράσεις της καταγγελίας της είπε για τον εαυτό της ότι επέζησε από ένα τραύμα! Αναφέρθηκε σε καταστάσεις κατάχρησης εξουσίας οι οποίες ευνοούν τον κακοποιητή.

Περιέγραψε τον εαυτό της να βιώνει ένα συνεχές δίλημμα. Όμως δεν μπορούσε να συνεχίσει να λέει ψέματα στον εαυτό της. «Προχώρησα στην καταγγελία και για τους άλλους. Να προστατέψω τα νέα παιδιά» είπε η Σοφία Μπεκατώρου.

Η οποία μεταφέροντας την εμπειρία της συζήτησης του προβλήματος με τον πατέρα της είπε στην ημερίδα ότι αυτό που κατάλαβε είναι ότι οι άνθρωποι έχουν μάθει να μη μιλάνε!

Η διαδικτυακή αυτή η εκδήλωση διήρκησε περίπου μιάμιση ώρα ενώ τα στατιστικά στοιχεία από το διαδίκτυο αποδεικνύουν ότι την παρακολούθησαν περισσότεροι από 600 άνθρωποι! Τα ηλεκτρονικά σχόλια που έγιναν αποδεικνύουν ότι αρκετοί προέρχονταν από την Καβάλα αν και το κοινό τελικά ήταν από όλη την Ελλάδα.

Προσεγγίσαμε κοινό που αν η εκδήλωση γίνονταν δια ζώσης δεν θα μπορούσε να την παρακολουθήσει, είπε για την διαδικτυακή πρωτοβουλία και μετάδοση ο Γιάννης Εριφυλλίδης.

Χαρακτήρισε σημαντική και συγκινητική την παρουσία της Σοφίας Μπεκατώρου συμπληρώνοντας ότι η εκδήλωση έβαλε ένα λιθαράκι, βοήθησε και στήριξε αυτούς που βίωσαν κάτι παρόμοιο με την εμπειρία με την περιπέτειά της Σοφίας Μπεκατώρου.

Ο Γιάννης Εριφυλλίδης είπε ότι η εκδήλωση αυτή ήταν η πρώτη που έγινε διαδικτυακά και συγκρίνοντας την με τις παραδοσιακές εκδηλώσεις τόνισε «…το δια ζώσης έχει άλλη χάρη αλλά εν τω μεταξύ πρέπει να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα της εποχής».

Διαβάστε επίσης