Η σπηλαιολογική ομάδα στο Παγγαίο

 Η σπηλαιολογική ομάδα στο Παγγαίο

Το διήμερο 12 και 13 Αυγούστου, βρέθηκαν στο Παγγαίο, μέλη της σπηλαιολογικής ομάδας του Συλλόγου Χιονοδρομίας Ορειβασίας Καβάλας. Εξερεύνησαν σπήλαια του Παγγαίου, εκδίδοντας αμέσως μετά ανακοίνωση με πραγματικά εντυπωσιακές φωτογραφίες.

Η ανακοίνωση μεταξύ των άλλων αναφέρει:

«Για όλους εμάς από τη Σπηλαιολογική Ομάδα Σ.Χ.Ο. Καβάλας ήταν άλλο ένα παραγωγικό Σαββατοκύριακο. Αισθανόμαστε υπερήφανοι που προσθέσαμε ένα ακόμη μικρό «λιθαράκι» στην έρευνα του αγαπημένου μας βουνού, αυτού του τόπου μακραίωνης ιστορίας.

Μαζί με τον Μάρκο Βαξεβανόπουλο (Χείρωνας Θεσσαλίας) και τη Βάσω Χατζησάββα (Πρωτέας Θες/νίκης) ερευνήσαμε 2 αρχαία ορυχεία, με εμφανή ίχνη γκαιτίτη – λειμωνίτη και λιγοστού χαλκού. Στόχος της εξόρυξης (τα ευρήματα ελπίζουμε ότι θα δείξουν τη χρονική διάρκεια της συγκεκριμένης εκμετάλλευσης) ήταν ο χρυσός και ο άργυρος και δευτερευόντως ο χαλκός. Χαρακτηριστικές (σε πρώτη τουλάχιστον φάση) είναι οι στοές τετραγωνικής διατομής (1Χ1m) στο ορυχείο κοντά στο Δασικό Χωριό Παγγαίου. Εν αναμονή των αποτελεσμάτων χρονολόγησης, ευχαριστούμε τον Μάρκο Βαξεβανόπουλο για τις πολύτιμες γνώσεις που μας μετέφερε».

Διαβάστε επίσης