• 19 Μαΐου 2024,

Η Σταυρούλα μας έκανε μία ακόμη φορά περήφανους!

 Η Σταυρούλα μας έκανε μία ακόμη φορά περήφανους!

Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων Γυναικών μέχρι 20 ετών που έγινε από 5 έως 15 Σεπτεμβρίου στο Κοτζάελι της Τουρκίας, η 18χρονη Καβαλιώτισσα Σταυρούλα Τσολακίδου πραγματοποίησε ακόμη μια πετυχημένη εμφάνιση και με 8/11 (7 νίκες, 2 ισοπαλίες, 2 ήττες) κατέλαβε την 6η θέση. Ουσιαστικά κατετάγη 3η μαζί με 4 ακόμη σκακίστριες. Λόγω των ειδικών κριτηρίων που εφαρμόζονται σε ισοβαθμίες έλαβε την 6η θέση. Στο πρωτάθλημα έλαβαν μέρος 98 σκακίστριες από 43 χώρες. Πρωταθλήτρια με 8,5/11 αναδείχθηκε η Ρωσίδα Αλεξάνδρα Μαλτσέφτσκαγια. Πέρσι στο ίδιο πρωτάθλημα ήταν 4η. Πέρσι είχε το ίδιο ακριβώς αποτέλεσμα με το φετινό αλλά τα κριτήρια στις ισοβαθμίες την ευνόησαν. Κάτι που δυστυχώς δεν συνέβη φέτος.

Η Σταυρούλα Τσολακίδου έπαιξε με μεγαλύτερες στην ηλικία σκακίστριες. Ενώ στους 4 πρώτους γύρους είχε 3 νίκες και μια ισοπαλία (ευρισκόμενη στην 3η θέση), στη συνέχεια ηττήθηκε από την τελική νικήτρια. Αυτή η ήττα την «έριξε» στην 10η θέση. Η ήττα από Αμερικανίδα σκακίστρια επιδείνωσε τη βαθμολογική της θέση αλλά στο τέλος τα πράγματα διορθώθηκαν σε μεγάλο βαθμό αφού η Τσολακίδου σημείωσε 3 διαδοχικές νίκες. Στην ίδια κατηγορία νέων γυναικών έως 20 ετών η Σταυρούλα θα αγωνιστεί δύο ακόμη χρόνια. Στους αγώνες που έγιναν στην Τουρκία ήταν η μοναδική ελληνίδα σκακίστρια.

Η Τσολακίδου μέχρι τώρα έχει τις εξής επιτυχίες: 3 φορές παγκόσμια πρωταθλήτρια στην ηλικία της (14, 16 και 18 ετών). 4η πέρσι (στην κατηγορία έως 20 ετών) και 6η φέτος στην ίδια κατηγορία. Επόμενη υποχρέωση της η Ολυμπιάδα σκακιού που γίνεται τέλος του μήνα στο Μπατούμι της Αρμενίας. Στον αγώνα συμμετέχει ως μέλος της ελληνικής ομάδας. Ακολουθεί στη Χαλκιδική το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα συλλόγων. Η Σταυρούλα θα παίξει ως μέλος Ιταλικής ομάδας. Η ομάδα είναι το φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Οι αγώνες συνεχίζονται με προσκλήσεις σε άλλες διοργανώσεις σε όλη την Ευρώπη. (Γαλλία, Γερμανία κτλ). Λόγω της φήμης που απέκτησε δέχεται συνεχώς προτάσεις για συμμετοχή σε διάφορα τουρνουά.

Διαβάστε επίσης