Dark Mode Light Mode

Η συμφωνία υπογράφεται, οι αμφιβολίες διατηρούνται!

Αν οι βουλευτές της Καβάλας έχουν δίκιο, τότε εντός των ημερών- εντός της εβδομάδας- θα υπογραφεί η συμφωνία ΕΤΑΔ- Δήμου Καβάλας για την παραλία της Καλαμίτσας. Οι πολίτες που παρακολουθούν από τη μια χαίρονται, από την άλλη αμφιβάλλουν για το άμεσο ολοκλήρωσης της διαδικασίας. Αυτήν την επιφύλαξη εξέφρασε μιλώντας την Παρασκευή 10 Ιούλη στην Πρωινή ο Νίκος Μωϋσιδης, πρόεδρος του συλλόγου κατοίκων Κηπούπολης- Καλαμίτσας.

Η συνέντευξη

Ερ: Πότε θα υπογραφεί η συμφωνία Δήμου – ΕΤΑΔ για την Καλαμίτσα;

Απ: Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουμε και από τον κ. Παναγιωτόπουλο και τον κ.Πασχαλίδη, η συμφωνία θα υπογραφεί μέχρι τα μέσα του μήνα. Δηλαδή μέχρι το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας. Πιστεύουμε ότι θα έρθει αυτή η πολυπόθητη υπογραφή. Εδώ και 4 μήνες ακούμε για υπογραφή και υπογραφή δεν βλέπουμε. Εγώ είμαι επιφυλακτικός. Καλοδεχούμενη η κάθε εξαγγελία που γίνεται από τους βουλευτές. Σίγουρα να ανακυκλώνεται το θέμα- να παραμένει επίκαιρο- είναι καλό, αλλά ο κόσμος 4 μήνες περιμένει μια υπογραφή. Έχει κουραστεί πραγματικά. Ο κόσμος παραπονιέται κάθε μέρα και γκρινιάζει. Ρωτάει τι θα γίνει με αυτή την υπογραφή. Επομένως είμαστε επιφυλακτικοί.

Ερ: Έτσι όπως τα περιγράφει ειδικά ο Παναγιωτόπουλος αλλά και ο Πασχαλίδης, περισσότερο άργησε η ΕΤΑΔ. Η ΕΤΑΔ άργησε να επικυρώσει την πρόταση του Δήμου (την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου), την οποία έστειλε σε αυτήν τον περασμένο Απρίλιο.

Απ: Όντως είναι μεγάλο το διάστημα. Εμείς σαν Σύλλογος ρωτούσαμε τον Δήμαρχο αν υπάρχει κάποια εξέλιξη, κάποιο νέο και η απάντηση ήταν ότι θα έρθει, θα υπογραφεί κλπ. Ότι του λέγανε του Δημάρχου, τα ίδια έλεγε και σε μας. Βλέπουμε ότι υπάρχει μεγάλη κωλυσιεργία. Ήμουν στην Αθήνα αυτό το διάστημα και έγινε μια απόπειρα με τον κ. Πασχαλίδη να πάμε να δούμε την ΕΤΑΔ, να δούμε τι γίνεται με αυτό το θέμα. Βρεθήκαμε όντως στην ΕΤΑΔ αλλά η Πρόεδρος έλειπε. Το θέμα το έζησα και εγώ ο ίδιος προσωπικά. Δεν ξέρω τι να πω. Είναι γραφειοκρατικό το θέμα; Είναι το ότι η ΕΤΑΔ έχει 100 χιλιάδες ακίνητα σε όλη την Ελλάδα;

Ερ: Τα ίδια προβλήματα είχε και κα Τσανάκα όταν ήταν Δήμαρχος. Τότε κυβέρνηση ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή η καθυστέρηση είναι κάτι διαχρονικό με την ΕΤΑΔ.

Απ: Σίγουρα είναι κάτι διαχρονικό. Είναι κάτι το οποίο το βλέπουμε εδώ και πολλά χρόνια. Δεν είναι μόνο το θέμα της Καλαμίτσας. Είναι και άλλα θέματα της ΕΤΑΔ στην Καβάλα τα οποία δεν έχουν λυθεί. Δεν είναι πολιτικό το θέμα. Η κα Τσανάκα ήταν Δήμαρχος με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Τώρα είναι η ΝΔ. Η εταιρία κωλυσιεργεί, ίσως λόγω της αλλαγής διοίκησης, ίσως λόγω φόρτου εργασίας, δεν ξέρω τι να πω. Το ευχάριστο είναι ότι πήραμε μια απάντηση και περιμένουμε μέχρι τα μέσα Ιουλίου την υπογραφή. Επιφυλάσσομαι και έχω τις αμφιβολίες μου.  Όλος ο κόσμος έχει τις αμφιβολίες του. Ελπίζουμε ότι όντως θα γίνει.  Εμείς σαν σύλλογος όταν θα έρθει η ώρα και πέσουν οι υπογραφές, πρώτοι θα κάνουμε έναν απολογισμό και θα δώσουμε συγχαρητήρια  σε όλους. Μέχρι τότε είμαστε πάρα πολύ επιφυλακτικοί. Για αυτό το λόγο πήραμε μια απόφαση το Σάββατο (18/7) το να οργανώσουμε μια εκδήλωση, ένα Beach Party για να ευχαριστήσουμε τους 8 χιλιάδες πολίτες οι οποίοι υπέγραψαν για την Καλαμίτσα. Να τους ευχαριστήσουμε ασχέτως το τι θα γίνει στην τελική με την Καλαμίτσα. Θα υπάρχει δωρεάν κρασί το Σάββατο 18 Ιουλίου για όλο τον κόσμο όπως έγινε και πέρσι. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον κόσμο γιατί δεν είναι καθόλου εύκολο πράγμα να μαζευτούν 8  χιλιάδες υπογραφές μέσα σε δυο μήνες. Πραγματικά ο κόσμος ενδιαφέρθηκε. Δε φαίνεται μόνο για τις υπογραφές, φαίνεται από τις ερωτήσεις που κάνει και το άγχος που υπάρχει για την Καλαμίτσα.   

Προηγούμενο άρθρο

Δύο ερωτήσεις στη Βουλή, καμία ως τώρα απάντηση για τον περονόσπορο

Επόμενο άρθρο

«Ελπίζω να μην κάνει κόμμα ο Αντώνης Σαμαράς αν και η ζημιά στη ΝΔ δεν θα είναι τόσο μεγάλη»