Η συνεργασία του ΑΟΚ με την Άννα Κέλλη (φωτογραφίες)

 Η συνεργασία του ΑΟΚ με την Άννα Κέλλη (φωτογραφίες)

Συνέντευξη στην Αθλητική Πρωινή παραχώρησε η φυσικοθεραπεύτρια Άννα Κέλλη.

Στο Εργαστήριο Φυσικοθεραπείας που διατηρεί στην οδό Ερυθρού Σταυρού 68, πρόσφατα πέρασαν εργομετρικές εξετάσεις οι ποδοσφαιριστές του ΑΟΚ. Η Άννα συνεχίζει την παράδοση της οικογένειας.

Ο πατέρας της (καθηγητής ΤΕΦΑΑ στις Σέρρες και στη Θεσσαλονίκη και Φυσικοθεραπευτής ) έχει συνεργαστεί με μεγάλες Αγγλικές ομάδες όπως η Λίβερπουλ και η Νιουκάστλ και στην Ελλάδα με ΠΑΟΚ και ΑΕΚ.

Το εργαστήριο προσφέρει ένα σύνολο δοκιμασιών αξιολόγησης των αθλητών/τριών όπως επίσης και συνεχή φυσικοθεραπευτική υποστήριξη για την πρόληψη και την αντιμετώπιση κακώσεων.


Αναλυτικά η συνέντευξη.

Ερ: Ποια είναι η διαδικασία που ακολουθείται όσον αφορά τις εργομετρικές εξετάσεις;

Απ: Γίνονται οι μετρήσεις και δίνουμε τα αποτελέσματα στον προπονητή. Του εξηγούμε ποιες μυϊκές ομάδες πρέπει να δυναμώσει και ποιες όχι. Τι πρέπει να κάνει σε συγκεκριμένους παίκτες. Ατομικά στέλνουμε σε κάθε παίκτη τα αποτελέσματα του, γιατί πολλοί θέλουνε να τα έχουνε.

Κανονικά θα έπρεπε να ξαναγίνει αξιολόγηση μετά από ένα χρονικό διάστημα για να δούμε τι βελτιώθηκε και τι όχι.

Ερ: Αν ένας παίκτης έχει κάποιο πρόβλημα, φαίνεται αυτό στο ισοκινητικό μηχάνημα που διαθέτει το εργαστήριο;

Απ: Ο τραυματισμός είναι πολυπαραγοντικός και επομένως χρειάζεται πολύπλευρη αξιολόγηση.

Για παράδειγμα αν ένας παίχτης παρουσιάζει ρήξη πρόσθιου χιαστού συνδέσμου τότε με το ισοκινητικό δυναμόμετρο μπορούμε να βελτιστοποιήσουμε την αποκατάσταση της δύναμης. Από εκεί και πέρα έρχεται ο παίκτης μετράει τη δύναμη του και τις μυϊκές ανισορροπίες.

Βλέπουμε για παράδειγμα ότι στο ένα πόδι ο τετρακέφαλος είναι πιο αδύναμος απ` ότι στο άλλο. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να κάνει περισσότερες ασκήσεις για να δυναμώσει το σημείο στο οποίο υστερεί.

Σε έξη μήνες πρέπει να γίνουν οι επόμενες εργομετρικές.

Πριν κλείσει το πρωτάθλημα, ίσως σε μια διακοπή. Βέβαια είναι απαραίτητο να γίνει στην αρχή της προετοιμασίας για να δεις που βρίσκεσαι και αναλόγως ο προπονητής να βελτιώσει τα προβλήματα που έχουν οι παίκτες του.

Ερ: Εκτός από ομάδες στο εργαστήριο μπορούν να έρχονται και μεμονωμένοι αθλητές;

Απ: Ναι βεβαίως.

Εχουμε ήδη αρκετούς μεμονωμένους αθλητές, τόσο από το ποδόσφαιρο όσο και από άλλα αθλήματα. Παρέχεται φυσικοθεραπευτικη υποστήριξη η οποία είναι απαραίτητη για αθλητές υψηλού επιπέδου.

Εκτός από επαγγελματικές ομάδες, αυτή η υπηρεσία είναι χρήσιμη και για όσους ασχολούνται ερασιτεχνικά με τον αθλητισμό. (ερασιτεχνικές ομάδες που δουλεύουν οργανωμένα.) Στο πλαίσιο της φυσιοθεραπευτικής υποστήριξης προσθέτουμε συνέχεια καινοτόμες υπηρεσίες.

Στο εργαστήριο διαθέτουμε ένα υπερσύγχρονο σύστημα καταγραφής αντίδρασης με ασύρματο φωτισμό. Με αυτό μπορεί ο αθλητής να βελτιώσει την αντίδραση του η οποία συχνά επηρεάζεται από τραυματισμούς.

Παρόμοια με πελματογράφο ελέγχουμε την ισορροπία και τις πελματικές πιέσεις.

 Ερ: Θεωρείς ότι ξεκινάει και μια καλή συνεργασία με τον ΑΟΚ;

Απ: Πιστεύω πως ναι. Είναι η μεγάλη ομάδα της πόλης. Ήταν μια πολύ καλή αρχή και για μένα. Μια εμπειρία. Θέλω να ευχαριστήσω όλους για τη συνεργασία.

Ερ: Κέρδισε έναν ακόμη φίλαθλο ο ΑΟΚ;

Απ: Ναι βεβαίως. Θα είμαι παρούσα όταν επιτραπεί η είσοδος των φιλάθλων. Θα είμαι πρώτη – πρώτη…

Διαβάστε επίσης