• 21 Μαΐου 2024,

Η Τάνια Ελευθεριάδου σχολιάζει και ρωτά

 Η Τάνια Ελευθεριάδου σχολιάζει και ρωτά

Δύο δελτία τύπου εξέδωσε νωρίτερα σήμερα η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας κ. Τάνια Ελευθεριάδου.

Στο πρώτο σχολιάζει δηλώσεις του συναδέλφου της Μακάριου Λαζαρίδη:

Τη στιγμή που οι υγειονομικοί σε όλη τη χώρα ζητούν προσλήψεις, ικανές να αντιμετωπίσουν την πανδημική κρίση, αύξηση των κλινών ΜΕΘ και ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Υγείας, ο Μακάριος Λαζαρίδης, πιστός στο δόγμα της αλαζονείας και της αυταρέσκειας, προσπαθεί να κάνει αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση, κατηγορώντας τους υγειονομικούς για ανευθυνότητα «την ώρα που ως κοινωνία δίνουμε τη μάχη κατά της πανδημίας»!

Να υπενθυμίσουμε στον κ. Λαζαρίδη ότι οι άνθρωποι οι οποίοι βγάζουν κραυγή αγωνίας είναι εκείνοι που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης την οποία επικαλείται. Να του υπενθυμίσουμε, επίσης, ότι οι «ανεύθυνοι υγειονομικοί» είναι εκείνοι τους οποίους χειροκροτούσε από το μπαλκόνι του στην Αθήνα, στην πρώτη φάση της πανδημίας.

Οφείλει εδώ και τώρα μία «συγγνώμη» από τους ανθρώπους της πρώτης γραμμής, οι οποίοι έχουν αφεθεί απροστάτευτοι, λόγω της απροθυμίας της Κυβέρνησης να ενισχύσει ουσιαστικά το δημόσιο σύστημα Υγείας, ώστε να είναι έτοιμο για το δεύτερο-αναμενόμενο- κύμα πανδημίας.

Ας μας απαντήσει, επίσης, αν θεωρεί «ανεύθυνους» τους γιατρούς του Νοσοκομείου Καβάλας, οι οποίοι, σε ανακοίνωση τους αναφέρουν, μεταξύ άλλων, ότι δεν έχουν γίνει προσλήψεις (παρά μόνο εκείνες που έχουν ολοκληρωθεί επί ΣΥΡΙΖΑ), δεν αναπτύχθηκαν ΜΕΘ και δεν στελεχώθηκαν καταλλήλως, και δεν προβλέφθηκε επάρκεια σε προστατευτικό υλικό.

Αντί, λοιπόν, να κουνάει το δάκτυλο στους υγειονομικούς, ας φροντίσει να ενημερώσει τον Υπουργό Υγείας για τη δραματική κατάσταση στην Καβάλα, τα λάθη και τις ελλείψεις στην ιχνηλάτηση των κρουσμάτων που αναφέρονται σε πλήθος δημοσιευμάτων, τη μη διενέργεια μαζικών τεστ στον πληθυσμό, τη λειτουργία μόλις 2 από τις 8 προβλεπόμενες ΚΟΜΥ, το κλείσιμο των περιφερειακών ιατρείων, τη μετακίνηση γιατρών από τα Κ.Υ. Χρυσούπολης και Ελευθερούπολης στο ΤΕΠ του Νοσοκομείου, το πάγωμα των εξωτερικών ιατρείων και ο περιορισμός στο 20% των προγραμματισμένων τακτικών ιατρείων του Νοσοκομείου κτλ.

Η αλαζονεία και το θράσος έχουν όρια!


Με το δεύτερο δελτίο τύπου η κ. Ελευθεριάδου γνωστοποιεί κατάθεση ερώτησης με αφορμή την μεγάλη αύξηση κρουσμάτων στην Καβάλα:

Επίκαιρη ερώτηση Ελευθεριάδου για διενέργεια μαζικών τεστ και προβλήματα στη διαδικασία ιχνηλάτησης

Επίκαιρη ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας κατέθεσε η βουλεύτρια Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Τάνια Ελευθεριάδου, με αφορμή την μεγάλη ποσοστιαία αύξηση κρουσμάτων του COVID-19 στην Καβάλα.

Η κ. Ελευθεριάδου τονίζει την ανυπαρξία διαδικασίας διενέργειας μαζικών τεστ στην Καβάλα, καθώς και τα δεκάδες δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για προβλήματα στη διαδικασία ιχνηλάτησης.

Σημειώνει ότι τα νέα καταγεγραμμένα κρούσματα του COVID-19 στην Καβάλα αυξήθηκαν κατά 105%, την εβδομάδα από τις 4 μέχρι τις 10 Νοεμβρίου, καταγράφοντας τη χειρότερη τάση στην περιοχή, από τη Θεσσαλονίκη μέχρι τον Έβρο, συμπληρώνοντας πως εδώ και μήνες είναι πάγιο αίτημα των φορέων της Καβάλας η διενέργεια μαζικών τεστ.

Αναφέρει, επίσης, ότι σύμφωνα με δημοσιεύματα στον τοπικό Τύπο, διαπιστώνονται τεράστια προβλήματα σε ό,τι αφορά στις ιχνηλατήσεις οι οποίες, όταν διενεργούνται, γίνονται με μεγάλη καθυστέρηση. Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα, περιοχή της Θάσου στην οποία, αν και εντοπίστηκαν θετικά κρούσματα, δεν έγινε ποτέ ιχνηλάτηση.

Εξάλλου, τις τελευταίες μέρες καταγράφεται απότομη αύξηση κρουσμάτων σε περιοχή του Δήμου Παγγαίου, για την οποία ο ΕΟΔΥ, ενώ είχε εδώ και μέρες εικόνα της κατάστασης, δεν απέστειλε κλιμάκιο.

Ρωτά τον κ. Υπουργό αν προτίθεται να δώσει εντολή να διεξαχθούν, άμεσα, μαζικά τεστ στον πληθυσμό, γιατί δεν έχουν διενεργηθεί μέχρι σήμερα, και αν προτίθεται εξετάσει τις σοβαρότατες καταγγελίες για την προβληματική διαδικασία ιχνηλάτησης στην ΠΕ Καβάλας.

Διαβάστε επίσης