Η τουριστική σεζόν για τα πρατήρια υγρών καυσίμων

 Η τουριστική σεζόν για τα πρατήρια υγρών καυσίμων

Τη φετινή αυξημένη τουριστική κίνηση διαπίστωσαν και οι ιδιοκτήτες πρατηρίων υγρών καυσίμων της Καβάλας, σύμφωνα με τις πληροφορίες που μας έδωσε από το ραδιόφωνο της ΠΡΩΙΝΗΣ ο πρόεδρός τους Φώτης Πούλος. Ως μόνος πρόβλημα, ο κ. Πούλος ανέφερε την περιορισμένη χρονική διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου που δεν επαρκεί ώστε να καλύψει τις απώλειες του υπόλοιπου έτους. Μπορεί το καλοκαίρι να κύλησε ικανοποιητικά, ωστόσο ο κλάδος θα κληθεί να αντιμετωπίσει τον επερχόμενο χειμώνα, με το πετρέλαιο θέρμανσης να είναι το κυρίαρχο ζήτημα. Πολύ περισσότερο φέτος, διότι αναμένεται ότι το ποσό για το επίδομα θα μειωθεί κατά το ήμισυ. Ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί εάν θα υπάρξει περιορισμός του αριθμού των δικαιούχων, ανάλογα με τον περιορισμό του συνολικού ποσοστού για την επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης.

Προς το παρόν, ο αριθμός των πρατηρίων της περιφερειακής ενότητας Καβάλας παρέμεινε σταθερός. Εάν κάποια από αυτά αντιμετωπίσουν πρόβλημα και οι ιδιοκτήτες τους αποφασίσουν την παύση λειτουργίας τους, είναι κάτι που θα διαφανεί το χειμώνα κι όταν αυξηθούν περαιτέρω οι φόροι των επαγγελματιών.

Αναφορικά με το τροχαίο δυστύχημα στο παλιό πρατήριο Μπέλου ο κ. Πούλος επεσήμανε ότι ευτυχώς λειτούργησαν τα μέτρα ασφαλείας κι έτσι αποφεύχθηκαν τα χειρότερα. Συμπλήρωσε επίσης ότι στη διάρκεια των τελευταίων ετών μεγάλα ποσά έχουν επενδυθεί στον τομέα ασφάλειας των πρατηρίων, έστω κι αν τα συστήματα δεν είναι εμφανή από τους πελάτες.

Η τοποθέτηση του συστήματος εισροών – εκροών μπορεί να περιόρισε ένα μέρος του λαθρεμπορίου, ωστόσο δεν ολοκληρώθηκε αφού ανάλογο σύστημα θα πρέπει επιτέλους να τοποθετηθεί και στα διυλιστήρια, θα πρέπει το σύστημα να συνδεθεί και με την κίνηση των βυτιοφόρων οχημάτων και γενικά θα πρέπει να υιοθετηθούν μη κοστοβόρα συστήματα που θα διασφαλίζουν την πάταξη της φοροδιαφυγής.

 

Διαβάστε επίσης