• 25 Απριλίου 2024,

Η ζωγράφος Λέλα Γράσου φιλοτεχνεί μια «Ωδή στην Παλιά Πόλη», αποτυπώνοντας την πιο ιστορική πλευρά της Καβάλας

 Η ζωγράφος Λέλα Γράσου φιλοτεχνεί μια «Ωδή στην Παλιά Πόλη», αποτυπώνοντας την πιο ιστορική πλευρά της Καβάλας

Το Ερευνητικό Κέντρο ΜΟΗΑ παρουσιάζει μια νέα έκθεση ζωγραφικής στο Μουσείο Μοχάμετ Άλι.

Η ζωγράφος Λέλα Γράσου φιλοτεχνεί μια “Ωδή στην Παλιά Πόλη”, αποτυπώνοντας στον καμβά της την πιο ιστορική πλευρά της Καβάλας, τη χερσόνησο της Παναγίας. Στη νέα της δημιουργική δουλειά, η καλλιτέχνις απαθανατίζει τη γραφική συνοικία με τα επιβλητικά αρχοντόσπιτα και τα ιστορικά μνημεία της.

Το βραχώδες ακρωτήριο όπου άκμασε για αιώνες η πόλη γίνεται το πολύχρωμο σκηνικό της εικαστικής συλλογής. Από το βυζαντινό υδραγωγείο ως το οθωμανικό Ιμαρέτ, κάθε γωνιά της Παλιάς Πόλης φέρει τα σημάδια μιας παλιάς αστικής αίγλης και μιας περασμένης πολυπολυτισμικότητας.

Η Λέλα Γράσου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Καβάλα. Είναι παντρεμένη με τον Ανδρέα Γράσο. Υπήρξε έμπορος επί 40 έτη. Τα τελευταία χρόνια, έκανε το ταλέντο και την αγάπη της για τη ζωγραφική… πραγματικότητα.

Ώρες, μέρες υπομονής ζωντάνεψαν με χρώματα στον καμβά τα θέματα και γέμισαν τη ζωή της με τη χαρά της δημιουργίας. Έχει πάρει μέρος σε 8 ομαδικές εκθέσεις και η “Ωδή στην Παλιά Πόλη” είναι η 4η προσωπική.

Η τεχνική της Λέλας Γράσου προκύπτει από επίμονες αναζητήσεις και δίνει μια εκπληκτική εντύπωση ακρίβειας και πλούτου, ανάλυσης και έντονης ευαισθησίας. Οι εικόνες που αναδύονται από τα μελάνια της ζωγράφου, είναι διαποτισμένες με στοιχεία λυρισμού και νοσταλγίας.


Επιμέλεια: Κώστας Παπακοσμάς

Γραφιστικός σχεδιασμός: Ιωάννης Τσίγκας

Η έκθεση φιλοξενείται στο Μουσείο Μοχάμετ Άλι από τις 15 Ιουλίου ως τις 19 Αυγούστου 2021.

Επίσημη έναρξη έκθεσης: Τετάρτη, 14 Ιουλίου 2021, στις 20:30

Ημέρες & ώρες λειτουργίας: Πέμπτη έως και Δευτέρα 10:00-14:00, Τετάρτη και Παρασκευή
19:00-21:00

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε στο mail: info@moha.center ή στο τηλέφωνο 2510620515.

Διαβάστε επίσης