• 19 Απριλίου 2024,

Η ζωή μας την επόμενη ημέρα

 Η ζωή μας την επόμενη ημέρα

Η πολυπόθητη επόμενη ημέρα κοντεύει  αλλά όπως έχουμε καταλάβει όλοι δεν θα είναι τόσο κανονική και κυρίως δεν θα θυμίζει σε καμία περίπτωση τις ημέρες προ καραντίνας και απαγορεύσεων.

Σίγουρα θα ξεχάσουμε το 13033 αλλά δεν θα ξεχάσουμε να κρατάμε τις αποστάσεις , να φοράμε γάντια αλλά και μάσκες όταν θα υπάρχει συνωστισμός.

Μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις η χρήση μάσκας θα είναι υποχρεωτική και καλό είναι από τώρα να αρχίσουμε να κάνουμε μαζικές αγορές αφού η χρήση της κάθε μάσκας είναι μόνο για μερικές ώρες.

Αυτό το καλοκαίρι θα είναι το καλοκαίρι της μάσκας και της απόστασης.

Ακόμα και στην ταβέρνα ή στο καφέ θα κρατάμε τις αποστάσεις ασφαλείας και θα είμαστε σε εγρήγορση.

Σε κάθε φτέρνισμα ή βήξιμο κάποιου άλλου θαμώνα που θα κάθεται παραδίπλα θα βαράει συναγερμός.

Τουλάχιστον τις πρώτες εβδομάδες μετά την άρση των απαγορεύσεων είναι αλήθεια ότι θα ζήσουμε μία διαφορετική κανονικότητα που δεν θα έχει καμία σχέση με όλα αυτά που γνωρίζαμε μέχρι σήμερα.

Αυτή η κανονικότητα, με τους όρους που θα επιστρέψει, και τους κινδύνους που θα συνεχίσουν να την απειλούν είναι σίγουρο ότι θα μας οδηγήσει σε συμπεριφορές όχι και τόσο νορμάλ.

Φοβάμαι ότι φέτος το καλοκαίρι για πρώτη φορά εκτός από  μαγιό θα αναγκαστούμε να επιλέγουμε και μάσκα και να βγαίνουμε στην παραλία  σετάκι.

Τουλάχιστον μέχρι να βρεθεί το φάρμακο ή το εμβόλιο θα είμαστε σε αναμμένα κάρβουνα.

Η κανονικότητα όπως της έχουμε στο μυαλό μας θα πρέπει να την ξεχάσουμε έστω και προσωρινά.

Αλλάζει το γήπεδο και αλλάζουν και οι όροι του παιχνιδιού.

Θα  πρέπει όλοι να πειθαρχήσουμε από την μια στα νέα δεδομένα και να αποφύγουμε τις υπερβολές από την άλλη αφού βλέπω την μάσκα να την φοράνε κάποιοι και στην παραλία.

Παντόφλα δίχαλο κάτω και μάσκα προστατευτική πάνω.

Θα γίνει της μάσκας φέτος το καλοκαίρι.

Θα γίνει το αγαπημένο μας αξεσουάρ μετά το κινητό τηλέφωνο.

Ελπίζουμε ότι οι διάφορες επιστημονικές ομάδες θα βρούνε γρήγορα την θεραπεία ή το εμβόλιο για να μπορέσουμε οριστικά να αφήσουμε πίσω μας όλη αυτή την περιπέτεια χωρίς υποσημειώσεις και αστερίσκους.

Αυτά τα λίγα και για σήμερα.

Να κρατάτε καλά και να έχετε καλή ψυχολογία.

Με το 1 με το 2 με το 3 :

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης