• 15 Μαΐου 2024,

Είχαμε πολύ ΑΜΟΛΑ ΚΑΛΟΥΜΠΑ στην αλάνα την Καθαρά Δευτέρα

 Είχαμε πολύ ΑΜΟΛΑ ΚΑΛΟΥΜΠΑ στην αλάνα την Καθαρά Δευτέρα

Για άλλη μια χρονιά ο σίγουρος προορισμός για να πετάξει ο χαρταετός ήταν η αλάνα της Νέας Ηρακλείτσας που σχεδόν πάντα φυσάει αεράκι.

Αν δεν φυσάσει στην αλάνα δεν φυσάει πουθενά.

Για τον λόγο αυτό αρκετοί Καβαλιώτες επιλέξανε τον συγκεκριμένο προορισμό για το παραδοσιακό πέταγμα του χαρταετού.

Η προσέλευση ξεκίνησε λίγο μετά τις 10 το πρωί και είναι αλήθεια οτι μέχρι και τις 11 οι περισσότερες προσπάθειες ήταν άκαρπες.

Πολύ τρέξιμο αλλά αποτέλεσμα κανένα.

Και δεν έφταιγε ούτε η ουρά του χαρταετού που μπορεί να ήταν κοντή ούτε τα ζύγια που μπορεί να ήταν στραβά.

΄Εφταιγε που δεν φυσούσε.

Και ενώ η ώρα περνούσε και οι περισσότεροι ήταν στην προσπάθεια την άκαρπη κάποια στιγμή οι άνεμοι ενισχύθηκαν και όλοι οι χαρταετοί που μέχρι και εκείνη την ώρα σηκωνόταν λίγο και εν συνεχεία με φόρα καρφωνόταν στο έδαφος άρχισαν να παίρνουν ύψος και μέσα σε λίγα λεπτά ο ουρανός είχε γεμίσει πολύχρωμους χαρταετούς.

Καταλαβαίνετε οτι το πρόβλημα του πετάγματος είχε ξεπεραστεί και πλέον οι περισσότεροι είχανε αρχίσει να ασχολούνται με τον σπάγγο ο οποίος τις περισσότερες φορές δεν έφτανε και έπρεπε να προμηθευτούν και άλλο προκειμένου να δώσουν περισσότερο ύψος στον χαρταετό που είχε πάρει τα πάνω του.

Είναι αλήθεια οτι όταν ένας χαρταετός σηκωθεί το επόμενο που σκέφτεσαι είναι πόσο ψηλά μπορείς να τον φτάσεις.

Ευτυχώς στην είσοδο της αλάνας υπήρχε ο ΜΕΛΕΝΙΟΣ των χαρταετών , γιατί υπάρχει και ο ΜΕΛΕΝΙΟΣ των καρπουζιών την περίοδο του θέρους , που είχε και χαρταετούς και σπάγγο.

15 ευρώ οι χάρτινοι και 10 ευρώ οι πλαστικοί.

2,5 ευρώ ο σπάγγος.

Το παζάρι δεν έκανε δουλειά γιατί ο ΜΕΛΕΝΙΟΣ των χαρταετών κατέβαινε στο παιχνίδι αυτό με καλό επιχείρημα.

“Είναι αλλουνού και δεν μπορώ να κάνω κάτι”.

Αυτή η απάντηση έκοβε κάθε προσπάθεια για μείωση της τιμής και έτσι η μόνη επιλογή ήταν ο πλαστικός ως πιο φτηνός.

Ο χάρτινος είναι σίγουρα πιο καλός ποιοτικά και πιο ελαφρύς αλλα με τους ανέμους που φυσάγανε προχθές στην αλάνα πετούσαν όλοι και με σχετική ευκολία μάλιστα.

Το πρόγραμμα για τους περισσότερους είχε πρώτα πέταγμα χαρταετού μετά κανά καπουτσίνο σε Ηρακλείτσα – Πέραμο και η αυλαία έπεφτε με κανά καλαμάρι τηγανιτό σε καμμιά ταβερνούλα.

Όλες οι ταβέρνες εντός και εκτός Καβάλας ήταν ζίγκα και υπήρχανε και ψαροταβέρνες που είχανε ακόμα και 250 τραπέζια ρεζερβέ !!!

Διότι αυτός ο λαός θέλει τσιπουράκι και θάλασσα.

Εύχομαι του χρόνου την Καθαρά Δευτέρα να την γιορτάσουμε με λιγότερα άγχη και σκοτούρες.

Οσο αφορά τον καιρό θα είναι πολύ καλός αυτή την εβδομάδα αφού η θερμοκρασία θα ανέβει και φαίνεται οτι περνάμε σε μια άλλη εποχή.

Αυτό είναι μια καλή και ευχάριστη είδηση γιατί επιτέλους σε αυτή την καθημερινή μας μάχη αποκτούμε και ένα σύμμαχο.

Τον καιρό !

Καιρός ήταν ….

Αυτή την εβδομάδα εκτός απο την άνοδο της θερμοκρασίας έχουμε και την επιστροφή των θεσμών που επιστρέφουν στον τόπο του εγκλήματος προκειμένου να κλειδώσει η συμφωνία και το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης που συμφωνήθηκε σε θεωρητικό επίπεδο την περασμένη Δευτέρα.

Σκοπός όλων είναι μέσα στο πρώτο 15θήμερο του Μάρτη να πέσουν οι υπογραφές και να τελειώνουμε.

Πάντως είναι φοβερό αυτό που συμβαίνει με την χώρα μας η οποία κάθε φορά που φτάνει κοντά σε μια συμφωνία με τους δανειστές βγαίνουν τα γνωστά παπαγαλάκια και δίνουν νέες ημερομηνίες ενός πιθανού GREXIT.

Καταλαβαίνετε οτι παρά τα όσα έχουν γίνει στην Ελλάδα αυτά τα σενάρια δεν πρόκειται ποτέ να μας εγκαταλείψουν και θα μας συντροφεύουν μέχρι και τα τελευταία μέτρα αυτής της μνημονικής μας πορείας.

Είναι φοβερό να μην μπορούμε να ηρεμήσουμε απο όλους αυτούς που θέλουν την Ελλάδα εκτός ευροζώνης.

Όλα δείχουν οτι ο λόγος που ο γιός του ιδιοκτήτη της εταρίας ΤΑΖΜΠΟ που οδηγούσε την ΠΟΡΣΕ η οποία έπεσε με ιλιγγγιώση ταχύτητα στο σταθμευμένο αυτοκίνητο σε πάρκινγκ παράπλευρα της οδού ήταν το λάστιχο το οποίο έπαθε και τον ανάγκασε να χάσει τον έλεγχο του αυτκινήτου.

Η συνέχεια είναι γνωστή και την έχετε δεί όλοι στα βιντεάκια που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο.

Καλή σας ημέρα και καλή ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ !

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης