Ιδιοκτήτης πηγών στο Κεφαλάρι ο δήμος Καβάλας;

 Ιδιοκτήτης πηγών στο Κεφαλάρι ο δήμος Καβάλας;

Έρευνα στο κτηματολογικό γραφείο Δράμας αρχίζει μέσω δικηγόρου ο δήμος Καβάλας προκειμένου να επιβεβαιώσει πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες υπάρχει ιδιοκτησία του στις πηγές του Κεφαλαρίου. Πρόκειται για μια παλιά υπόθεση που παραπέμπει στην εποχή της δημαρχιακής θητείας του Ευάγγελου Ευαγγελίου, όταν το νερό για την πόλη εξασφαλίστηκε από τις ίδιες πηγές. Υπάρχουν στοιχεία και μαρτυρίες σύμφωνα με τα οποία τότε ο Ευάγγελος Ευαγγελίου είχε την προνοητικότητα να αγοράσει για λογαριασμό του δήμου Καβάλας τις πηγές, ειδικότερα το σημείο της υδρομάστευσης.

Το πρωί της Δευτέρας από τη ραδιοφωνική συχνότητα της ΠΡΩΙΝΗΣ ρωτήθηκε για το θέμα η δήμαρχος Δήμητρα Τσανάκα και διευκρίνισε: «Είναι γεγονός ότι η ΔΕΥΑΚ ερευνά προκειμένου να εντοπίσει τα περιουσιακά της στοιχεία. Μέσω έρευνας δικηγόρων της ΔΕΥΑΚ ανακαλύψαμε ότι στο δήμο ανήκουν οικόπεδα στην περιοχή των πηγών Κεφαλαρίου και τα οποία αγοράστηκαν την εποχή του αείμνηστου δημάρχου Ευαγγελίου. Ο οποίος εξασφάλισε όχι μόνο νερό για την Καβάλα αλλά εξασφάλισε και την πηγή του. Κάτι που δεν το γνωρίζαμε.

Είναι ιδιαιτέρως σημαντικό να σου ανήκει η πηγή του νερού, έστω κι αν αυτό θεωρείται δημόσιο αγαθό. Στην ίδια περιοχή υπάρχουν και άλλα κομμάτια γης που έχουν εγκαταλειφθεί τόσα χρόνια κι εκεί έκτισε ο ΕΟΤ, τα οποία αργότερα ίσως χρειαστεί να τα διεκδικήσουμε από το δήμο Δοξάτου. Άρα, στην περιοχή υπάρχουν κτήματα και κατ’ επέκταση χρήματα για το δήμο Καβάλας».

Στο περιθώριο των ραδιοφωνικών της δηλώσεων και αναφορικά με την αντιδήμαρχο κοινωνικών και πολιτισμού Κορίνα Χιώτη Πρασσά, η δήμαρχος διευκρίνισε ότι:

«Η αντιδήμαρχος δεν έχει ουδεμία σχέση με τις αποφάσεις για το οικονομικό κομμάτι των εκδηλώσεων. Η αντιδημαρχία πολιτισμού δεν έχει προϋπολογισμό αλλά δεν έχει και δικό της προσωπικό. Η κ. Πρασσά αναλαμβάνει τη διεκπεραίωση των εκδηλώσεων που αποφασίζει η διοίκηση κι επιπλέον φέρνει εκδηλώσεις στο δήμο την οργάνωση των οποίων αναλαμβάνει».

 

 

*

 

Διαβάστε επίσης