Ιδιώτης και στον ΧΥΤΑ- Με πρωτοβουλία της ΔΙΑΜΑΘ που προκήρυξε σχετικό διαγωνισμό

 Ιδιώτης και στον ΧΥΤΑ- Με πρωτοβουλία της ΔΙΑΜΑΘ που προκήρυξε σχετικό διαγωνισμό

Με πρωτοβουλία της γνωστής μας ΔΙΑΜΑΘ, στην οποία ο Δήμος Καβάλας ουσιαστικά παραχώρησε το σκουπιδότοπο του (ΧΥΤΑ), ιδιώτης «μπαίνει» στη διαδικασία της λειτουργίας του. Αυτό θα γίνει μέσω διαγωνισμού, εμμέσως πλην σαφώς και για πρώτη φορά. Ας μη ξεχνάμε ότι την προηγούμενη εβδομάδα (πάλι για πρώτη φορά) ιδιώτης ενεπλάκη και στη διαδικασία διόρθωσης βλαβών στα δίκτυα της ΔΕΥΑΚ.

Οι ιδιώτες στα σκουπίδια δεν είναι κάτι νέο γενικώς. Η Καβάλα φαίνεται να άργησε να… προσαρμοστεί. Σύμφωνα με την προκήρυξη της ΔΙΑΜΑΘ (Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρία Διαχείρισης Απορριμμάτων ΑΜΘ) θα πραγματοποιηθεί δημόσιος διεθνής διαγωνισμός για την επεξεργασία και υγειονομική ταφή των απορριμμάτων στον ΧΥΤΑ Καβάλας.

Αν και όπως εξηγούν οι γνωρίζοντες,  το έργο έχει σχέση με την εγκατάσταση και λειτουργία κινητής μονάδας επεξεργασίας απορριμμάτων μέσα στον ΧΥΤΑ, ο ιδιώτης που θα αναλάβει το έργο θα πρωτοεμφανιστεί στην περιοχή. Η παρουσία του δεν θα είναι προσωρινή, απλώς ξεκινά με την ευκαιρία και την ανάγκη λειτουργίας της κινητής μονάδας.

Το έργο της ΔΙΑΜΑΘ έχει προϋπολογισμό 5 εκ ευρώ και «… αντικείμενο την εγκατάσταση εξοπλισμού

για την επεξεργασία  50.349 τόνων ετησίως οικιακών απορριμμάτων των Δήμων ΠΕ Καβάλας και ΠΕ Θάσου και την ταφή των υπολειμμάτων της επεξεργασίας, καθώς και τη ν ταφή 20.291 τόνων ετησίως των υπολειμμάτων της ΜΜΔ Δράμας και του ΚΔΑΥ Δράμας, για δύο έτη , με δικαίωμα προαίρεσης σε ποσοστό 50% της παροχής υπηρεσίας. Ο Ανάδοχος θα διαθέσει το αναγκαίο προς τούτο προσωπικό και τον συμπληρωματικό εξοπλισμό, καθώς και ό,τι άλλο απαιτείται, ως αποκλειστικά υπεύθυνος για την επεξεργασία των απορριμμάτων και την ταφή των υπολειμμάτων κατά το διάστημα αυτό». Το αποτέλεσμα του διαγωνισμού θα το γνωρίζουμε αρχές Σεπτέμβρη.

Διαβάστε επίσης