• 30 Απριλίου 2024,

Ικανοποίηση Δρακονάκη για την επίσκεψη Μενδώνη και προειδοποίηση για τα χρήματα του Ταμείου Ανάκαμψης

 Ικανοποίηση Δρακονάκη για την επίσκεψη Μενδώνη και προειδοποίηση για τα χρήματα του Ταμείου Ανάκαμψης

Η δημοτική σύμβουλος Καβάλας Ευαγγελία Δρακονάκη παρακολούθησε από κοντά την προηγούμενη εβδομάδα την επίσκεψη στην περιοχή της Υπουργού Πολιτισμού κ. Λίνας Μενδώνη.

Ήταν κοντά στην Υπουργό συνεχώς και σε όλο το πρόγραμμα της, ως συνεργάτης του βουλευτή Μακαρίου Λαζαρίδη. Ο οποίος την ίδια μέρα βρίσκονταν στην Αθήνα, σε κοινοβουλευτικές του υποχρεώσεις. Ο απολογισμός της κ. Δρακονάκη για την επίσκεψη της Υπουργού Πολιτισμού είναι ξεκάθαρα θετικός.

Μιλώντας στην Πρωινή τονίζει ότι με την επίσκεψή της η Υπουργός συζήτησε όλα σχεδόν τα θέματα της Καβάλας. Εννοώντας και τα θέματα του αρχαιολογικού χώρου των Φιλίππων και τα έργα του Δήμου Καβάλας. Στο φρούριο και τη δημοτική καπναποθήκη. «Συζητήθηκε ακόμη και η χρηματοδότηση του Φεστιβάλ των Φιλίππων» είπε χαρακτηριστικά η δημοτική σύμβουλος.

Η Ευαγγελία Δρακονάκη σημείωσε ότι η συγκεκριμένη επίσκεψη της άφησε πολύ καλές εντυπώσεις. Και ειδικότερα το γεγονός ότι η Υπουργός συνοδεύονταν από 7  διευθυντές και προϊσταμένους υπηρεσιών της. Όλοι προερχόμενοι από την Αθήνα. Μαζί με την Υπουργό ήταν και ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου.

Σύμφωνα με την Ευαγγελία Δρακονάκη η Υπουργός έδωσε ουσιαστικά την εντολή στις τοπικές υπηρεσίες έργα που θα σχεδιαστούν και θα εκτελεστούν να προσαρμοστούν στα σημερινά δεδομένα. Ήταν με λίγα λόγια θετική και σε κατασκευή και λειτουργία φωτοβολταϊκών πάρκων κοντά σε αρχαιολογικούς χώρους.

Γεγονός που ανάμεσα στα άλλα επηρεάζει θετικά την Ενεργειακή Κοινότητα του Δήμου Καβάλας που ως γνωστόν θέλει να κατασκευάσει μεγάλο φωτοβολταϊκό πάρκο σε δασική και αρχαιολογική περιοχή, σε έκταση του Εσκί Καπού.

Η Ευαγγελία Δρακονάκη τόνισε επίσης το ενδιαφέρον της Υπουργού για τις Βραχογραφίες των Κρηνίδων, για τις οποίες μάλιστα ζήτησε από το Δήμο Καβάλας μελέτες προκειμένου αυτές να αναδειχθούν περισσότερο. Η παρατήρηση που κάνει η Ευαγγελία Δρακονάκη έχει σχέση με την χρηματοδότηση έργων στην περιοχή μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης.

Ειδικότερα η δημοτική σύμβουλος δηλώνει: «Από το Ταμείο Ανάκαμψης κατέστη σαφές από την Υπουργό ότι υπάρχουν χρήματα. Για να μην χαθεί η ευκαιρία πρέπει να δεσμευτούν με συμβάσεις τα προτεινόμενα έργα αποκλειστικά μέχρι 31 Δεκεμβρίου του 2023. Αυτό σημαίνει ότι ο Δήμος Καβάλας και η Αρχαιολογική υπηρεσία πρέπει να κινηθούν άμεσα καθώς το χρονικό διάστημα που απομένει για αυτά που πρέπει να γίνουν είναι οριακό».

Ενδιαφέρον έχει μία ακόμη παρατήρηση της κ. Δρακονάκη καθώς θυμάται τον τρόπο που αντιμετωπίζονταν ως διοίκηση του Δήμου την εποχή της Δήμητρας Τσανάκα και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ. Η Ευαγγελία Δρακονάκη δηλώνει: «Δεν σας κρύβω ότι ζήλεψα τον συντονισμό που είδα σχετικά με την επίσκεψη της κ. Μενδώνη στην Καβάλα. Εμείς ως διοίκηση δεν είχαμε ποτέ μια τέτοια αντιμετώπιση. Τόσο στις επισκέψεις που έκαναν υπουργοί της κυβέρνησης εκείνης της εποχής στην Καβάλα όσο και όταν μαζί με την κ. Τσανάκα επισκεπτόμασταν υπουργεία στην Αθήνα».

Διαβάστε επίσης