• 19 Μαΐου 2024,

Ικανοποίηση Σιμιτσή για τη συνεργασία με το Χρήστο Μέτιο

 Ικανοποίηση Σιμιτσή για τη συνεργασία με το Χρήστο Μέτιο

Ο πρώτος χρόνος της θητείας του Χρήστου Μέτιου στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης βρίσκει την παράταξη της πλειοψηφίας συνεργαζόμενη με την παράταξη του Κωστή Σιμιτσή. Η συνεργασία θα συνεχιστεί όπως είπε χθες ο Κωστής Σιμιτσής, ο οποίος μίλησε η γενικότερα για τις συνεργασίες στην αυτοδιοίκηση και το πώς αντιμετωπίστηκε από την αντιπολίτευση η δική του συνεργασία με το Χρήστο Μέτιο.

Η συνέντευξη

Ερ: Τι γίνεται στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη; Πως πάει η συνεργασία σας με τον κ. Μέτιο;

Απ: Να προσθέσουμε και τον Ανδρέα Καραγιώργη γιατί εν πάση περιπτώσει είναι μια ψήφος και αυτή που πάντως όπως σωστά επισημαίνεται δεν οδηγεί στην απόλυτη πλειοψηφία μέσα στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Δίνει όμως ένα μήνυμα προς πάντες ότι στα σοβαρά θέματα αλλά και στην ίδια τη διοίκηση της  Περιφέρειας μπορούμε να συνεργαστούμε, να ενώσουμε αυτά που μας ενώνουμε, να ξεχωρίσουμε αυτά που μας χωρίζανε και να τα επανεξετάσουμε και να τα ξαναδούμε, να βρούμε εν πάση περιπτώσει που μπορούμε να ταιριάσουμε και να προχωρήσουμε. Γιατί όταν συνεχώς όλοι κλαιγόμαστε και μοιρολογούμε ότι η Περιφέρεια μας είναι από τις πιο φτωχές στην Ενωμένη Ευρώπη, κάτι πρέπει να κάνουμε γι` αυτό. Δεν μπορούμε να περιμένουμε να έρθει ο μεσσίας  να μας σώσει. Δεν υπάρχουν πια υπεράνθρωποι άρα να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε όλοι μαζί ενώνοντας αυτό που μπορούμε να προσφέρουμε.

Ερ: Το αποτέλεσμα της συνεργασίας  σε αυτούς τους 12 μήνες  σας ικανοποιεί;

Απ: Ναι βεβαίως. Υπήρχε ικανοποιητική συνεργασία, σε πολλά πράγματα. Η συμφωνία μας τηρήθηκε και να πω κιόλας που στηρίχθηκε. Στο γεγονός όχι μονάχα ότι πήραμε κάποια αξιώματα, το αξίωμα έχει κάποιο σκοπό, αλλά και στο ότι θέλαμε να μπορέσουμε να ενώσουμε την εμπειρία  μας και τη γνώση μας που έχει ο καθένας. Κι έτσι για μένα ήταν αδιαπραγμάτευτος όρος να αξιοποιηθεί ο Αρχέλαος Γρανάς. Ο οποίος είναι πρώην Αντιπεριφερειάρχης, ξέρει τα θέματα και ξέρει πολύ καλά να τρέξει την υπόθεση της Εργοανάπτυξης και τον Λουτρών Ελευθερών. Βεβαίως η Εργοανάπτυξη δεν είναι μόνο τα Λουτρά των Ελευθερών είναι για μια ολόκληρη Περιφέρεια, η μοναδική αναπτυξιακή που έχει η Περιφέρεια είναι εδώ στην Καβάλα.  Είναι αυτό το οποίο μπορούμε να κάνουμε, να προσφέρουμε σε όλη την  περιφέρεια στο  επίπεδο των Ευρωπαϊκών προγραμμάτων, να τρέξουμε μελέτες κτλ.

Ερ: Είστε λοιπόν ικανοποιημένος από τη συνεργασία η οποία φανταζόμαστε ότι  συνεχίζεται;

Απ: Είμαι ικανοποιημένος σ` ένα πολύ μεγάλο βαθμό. Πρέπει να υπάρξουνε  και άλλες κινήσεις απ` όλες τις πλευρές όμως προχωράμε γιατί εδώ περάσαμε και  μια χρονιά ιδιαίτερη παράξενη και μοναδική στα χρονικά της χώρας. Πρέπει να γυρίσουμε πίσω στο 1919 και να δούμε τι έγινε με τον Ισπανική γρίπη. Με την πανδημία η οποία  ακόμη και σήμερα ταλαιπωρεί όλη την ανθρωπότητα, καταλαβαίνεται ότι  ήτανε κάτι πολύ δύσκολο για όλους μας. Οι υπηρεσίες δεν λειτουργούσανε για πολύ καιρό, το Περιφερειακό Συμβούλιο αναγκάστηκε να συνεδριάζει με ένα τρόπο ο οποίος δεν είναι ο σωστός λειτουργίας. Συνεχίζεται η συνεργασία και δίνουμε το μήνυμα  και στις άλλες πλευρές  παρά το γεγονός ότι δεν το  παίρνουν οι άλλες πλευρές.   Δυστυχώς βλέπω ότι  μερικές φορές τα πράγματα θολώνονται  πάρα πολύ άσχημα μέσα στα Περιφερειακά Συμβούλια.  Έχω ακούσει κάποιους από την παράταξη του Χριστόφορου Τοψίδη να αποκαλούν τον Περιφερειάρχη… «βενζινά». Λες και είναι  υποτιμητικό να είναι βενζινάς ή μπακάλης οποιοσδήποτε και δεν μπορεί να κάνει το …αριστοκρατικό  λειτούργημα του Περιφερειάρχη.  Ισα- ισα εγώ έλεγα ότι είναι ένας άνθρωπος της πιάτσας, μορφωμένος βέβαια με πτυχία. Εμένα με αποκαλούν πολλές φορές, το έχω ακούσει αλλά δίνω τόπο στην οργή και δεν απαντώ, «μισθοφόρο».

Ερ: Από τη μια όλοι, ακόμη και αυτοί που κατηγορούν τη συνεργασία σας, προεκλογικά μιλούσαν και τη θεωρούσαν  απαραίτητη  και τώρα που γίνεται  όποιος συνεργάζεται είναι εγκληματίας, μισθοφόρος κτλ

Ερ: Δυστυχώς ακόμη δεν έχουμε αποκτήσει την νοοτροπία την κουλτούρα της  συνεννόησης. Όταν θεσπίστηκε η απλή αναλογική από την προηγούμενη κυβέρνηση , την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και τον υπουργό εσωτερικών τότε τον κ. Σκουρλέτη, θα έλεγε κανείς ότι πήγε να επιβληθεί υποχρεωτικά αυτή η κουλτούρα της συνεννόησης αλλά βλέπετε ότι και η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ στο Περιφερειακό Συμβούλιο της ΑΜΘ τηρεί σκληρή στάση και μάλιστα και από εκεί ακούω μερικές φορές φωνές με παραπομπή στην ηθική μας υπόσταση και στην προσωπικότητα μας για τη συνεργασία αυτή. (Πηγή φωτογραφίας embros.gr)

 

Διαβάστε επίσης