• 17 Μαΐου 2024,

Ηλέκτρα Λυκάκη: «Ανταγωνιστικό σύνολο οι Πάνθηρες στο νέο πρωτάθλημα της Α2 κατηγορίας» (video)

 Ηλέκτρα Λυκάκη: «Ανταγωνιστικό σύνολο οι Πάνθηρες στο νέο πρωτάθλημα της Α2 κατηγορίας» (video)

Συνέντευξη στον Τάσο Πατσίδη παραχώρησε η Ηλέκτρα Λυκάκη, η οποία ανανέωσε τη συνεργασία της με την ομάδα των Πανθήρων για την αγωνιστική περίοδο 2023-2024.

Η Λυκάκη θεωρείται από τα μεγάλα ταλέντα του Καβαλιώτικου γυναικείου μπάσκετ με προοπτική να φτάσει ακόμη ψηλότερα. Η ίδια τόνισε ότι οι Πάνθηρες μπορούν στο νέο πρωτάθλημα να πάνε καλύτερα από την περσινή περίοδο.

Παράλληλα ζήτησε την βοήθεια του κόσμου, αρχής γενομένης από το παιχνίδι Κυπέλλου με τον Παναθλητικό, το οποίο θα είναι και το πρώτο επίσημο της φετινής περιόδου. Δεν έκρυψε ακόμη ότι ένας βασικός της στόχος για φέτος είναι η 12αδα της Εθνικής Νεανίδων.

Αναλυτικά η συνέντευξη

Ερ: Θέλουμε να μας μιλήσεις για την περσινή σου εμπειρία για πρώτη φορά στην Α2 κατηγορία με την ομάδα των Πανθήρων;

Απ: Ήταν μια πολύ  ωραία εμπειρία. Το κλίμα ήταν πολύ καλό μέσα στην ομάδα και το επίπεδο ήταν υψηλό. Είχαμε πολύ καλές σχέσεις οι παίκτριες μεταξύ μας όπως και με τον προπονητή. Εγώ δίπλα σε έμπειρες συμπαίκτριες μου, έμαθα πολλά πράγματα και αυτό με βοήθησε σημαντικά.

Είχαμε ως στόχο να φτάσουμε στην 4αδα. Κάτι τελικά που δεν το καταφέραμε όμως με μεγάλη προσπάθεια και σκληρή δουλειά καταφέραμε τελικά να παραμείνουμε στην κατηγορία.  Σίγουρα είχαμε σαν ομάδα όλα τα προσόντα να πετύχουμε κάτι παραπάνω.

Υπήρχαν στο ρόστερ νεαρές παίκτριες οι οποίες είχαν μεγάλη διάθεση και όρεξη αλλά και έμπειρες που γνωρίζανε την κατηγορία. Τώρα έμεινε ο βασικός κορμός από την περσινή ομάδα και συν τις προσθήκες που έγιναν, νομίζω ότι θα είμαστε σε θέση να πάμε καλύτερα από πέρσι. Θα είμαστε σίγουρα ένα ανταγωνιστικό σύνολο.

Ερ: Ήταν μια συνειδητή απόφαση να παραμείνεις στους Πάνθηρες για 2η συνεχόμενη χρονιά;

Απ: Από την αρχή είχα τονίσει ότι θέλω να συνεχίσω στους Πάνθηρες. Η διοίκηση, το προπονητικό team μας βοηθάνε συνέχεια. Θεωρώ ότι θα βελτιωθώ ατομικά και θα βοηθήσω την προσπάθεια της ομάδας να φτάσουμε όσο το δυνατό πιο ψηλά στο βαθμολογικό πίνακα.

Ερ: Θα είναι πιο δύσκολο το φετινό πρωτάθλημα;

Απ: Ακριβώς. Θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε δυνατές ομάδες. Χρειάζεται σκληρή προπόνηση, πολλή δουλειά. Οι όμιλοι είναι λιγότεροι και το ταξίδι θα είναι πιο δύσκολο απ’ ότι πέρσι. Πιστεύω ότι θα μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στις δυσκολίες.

Ερ: Πιστεύεις περισσότερο στον εαυτό σου, έχοντας και την περσινή εμπειρία;

Απ: Ναι έχω παρακαταθήκη τις περσινές παραστάσεις στην Α2. Νομίζω ότι θα πάει καλύτερα η χρονιά. Μέσα στο καλοκαίρι δούλεψα πολύ σε ατομικό επίπεδο σε συνεργασία πάντα με την ομάδα. Νομίζω ότι αυτή δουλειά θα φανεί μέσα στο γήπεδο.

Ερ: Ο κόσμος ειδικά στα τελευταία παιχνίδια σας συμπαραστάθηκε σε μεγάλο βαθμό.

Απ: Η ομάδα προσπαθεί γενικά να φέρει τον κόσμο στο κλειστό. Καλούμε τους φιλάθλους να μας βοηθήσουν και τη νέα αγωνιστική σεζόν. Πέρσι ειδικά στα ματς με Ηρακλή και το Πανόραμα, το γήπεδο είχε πολύ κόσμο. Αυτό ήταν κάτι που μας έδωσε ώθηση. Θέλουμε την υποστήριξη όχι μόνο στα δύσκολα ματς αλλά και σε όλη την αγωνιστική σεζόν.

Ερ: Πέρσι «χτύπησες» την πόρτα της Εθνικής και ήταν κάτι σίγουρα που σου έμεινε.

Απ: Είχα κάνει προετοιμασία με την Προεθνική Νεανίδων. Βεβαίως και ήταν μια πολύ ωραία εμπειρία που θα ήθελα να τη ξαναζήσω.

Ήταν ένα τριήμερο γεμάτο προπονήσεις. Το κλίμα ήταν πολύ όμορφο. Έπρεπε να δώσουμε το 100% για  το επόμενο βήμα. Θέλω και τη νέα αγωνιστική περίοδο να είμαι μέσα στην 12αδα της Εθνικής.

Ναι, είναι ένας βασικός μου στόχος αλλά προέχει η προσφορά μου στους Πάνθηρες πάνω απ’ όλα. Θέλω να βοηθήσω όσο πιο πολύ μπορώ στην προσπάθεια των Πανθήρων.

Ερ: Έχει η Καβάλα μέλλον στο γυναικείο Μπάσκετ;

Απ: Πιστεύω ότι έχει μέλλον. Για τους Πάνθηρες να πω ότι υπάρχουν πολλά νεαρά κορίτσια που θέλουν να διακριθούν στο μπάσκετ. Φυσικά θέλει πολύ δουλειά.

Ερ: Θέλεις να ευχαριστήσεις κάποιους που σε βοήθησαν μέχρι τώρα;

Απ: Πρώτα απ’ όλα τους προπονητές που με βοήθησαν όλα αυτά τα χρόνια. Από τα πρώτα μου μπασκετικά βήματα, εδώ στην Καβάλα. Η διοίκηση των Πανθήρων προσπαθεί να λύσει όλα τα προβλήματα και είναι κοντά μας. Δίνουν οι άνθρωποι τον καλύτερο τους εαυτό. Φυσικά τους γονείς μου που με στηρίζουν σε ότι απόφαση και να πάρω και με βοηθάνε στο ψυχολογικό τομέα.

Ερ: Τι υπόσχεση δίνεις για τη νέα χρονιά; Θα είναι μια απαιτητική σεζόν στην Α2 κατηγορία.

Απ: Θα δώσω τον καλύτερο μου εαυτό για να πάει ψηλά η ομάδα. Έχω δουλέψει πάρα πολύ όλο το καλοκαίρι. Ξεκινάει η προετοιμασία με τις συμπαίκτριες και έχουμε μπροστά μας, το δύσκολο ματς Κυπέλλου με τον Παναθλητικό. Θα είναι ένα πρώτο τεστ με μια πολύ δυνατή ομάδα. Θέλουμε τη βοήθεια του κόσμου για να παίξουμε όσο το δυνατό καλύτερα και να καταφέρουμε να νικήσουμε τον Παναθλητικό.

Διαβάστε επίσης