Ηλίας Κυρίτσης: «Ο ΑΟΚ δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από ομάδες της Super League»

 Ηλίας Κυρίτσης: «Ο ΑΟΚ δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από ομάδες της Super League»

Μεγάλη συνέντευξη παραχώρησε στο Proininews o Ηλίας Κυρίτσης για την φετινή παρουσία του στον ΑΟΚ.

Ο Ηλίας Κυρίτσης -που πλέον γνωστό ότι θα συνεχίσει στον Απόλλων Σμύρνης- έκανε τον απολογισμό του για τα όσα βίωσε στους αργοναύτες και στο πρωτάθλημα της Football League.

Αναλυτικά η συνέντευξη.

Ερ: Περιμένατε αυτή την πορεία; Η ομάδα είχε δείξει καλή εικόνα στα φιλικά αλλά άργησε πολύ να ξεκινήσει το πρωτάθλημα.

Απ: Από την αρχή της προετοιμασίας που ξεκινήσαμε το καλοκαίρι ήμασταν μια νέα ομάδα, με νέα παιδιά. Όλοι μας είχαμε στόχους και φιλοδοξίες. Γι`αυτό οδήγησε την ομάδα να φτάσει εκεί που έφτασε.

Η αλήθεια είναι ότι ο στόχος αυτός είχε μπει από την αρχή στο μυαλό μας. Θέλαμε να βγάλουμε την ομάδα στη μεγαλύτερη κατηγορία γιατί δεν αρμόζει στον ΑΟΚ να παίζει στις μικρές κατηγορίες.

Ερ: Περάσατε βέβαια και εσείς μια πολύ δύσκολη περίοδο λόγω της πανδημίας. Πόσο κοντά ήταν η διοίκηση εκείνους τους μήνες;

Απ: Δύσκολη περίοδο ήταν για όλο τον κόσμο. Πρώτα απ`όλα σαν άνθρωποι και μετά σα διοίκηση ήταν δίπλα μας σε ότι χρειαστήκαμε.

Δε μας έλειψε τίποτα. Είχε δημιουργηθεί ένα θέμα αν θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα ή όχι και η διοίκηση του ΑΟΚ ήταν κάθετη να αρχίσει και να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα. Το έδειξε εμπράκτως μάλιστα φωνάζοντας όλους μας να ξεκινήσουμε νωρίτερα τις προπονήσεις.

Ερ: Εδώ στην Καβάλα τι συνθήκες εργασίας   συνάντησες ενώ είσαι ένας ποδοσφαιριστές που έχεις παίξει ακόμη και στην Κύπρο.

Απ: Παρά το νεαρό της ηλικίας μου έχω αγωνιστεί σε αρκετές ομάδες ακόμη και στην Κύπρο όπως είπατε. Η ομάδα της Καβάλας λειτουργεί σε άκρως επαγγελματικά πρότυπα. Έχει το προπονητικό της κέντρο, τις εγκαταστάσεις της, το εστιατόριο της. Δεν έχει να ζηλέψει κάτι από μια ομάδα ανώτερης κατηγορίας. Δεν υπάρχει κάτι το μεμπτό, όλα ήταν πολύ καλά αυτά που βρήκα στην ομάδα.

Είμαι πολύ ευχαριστημένος.

Ερ: Ο Κώστας Ανυφαντάκης σε ήξερε από τον Ιωνικό ενώ σε πίστεψε πολύ και εδώ στην Καβάλα.

Απ: Είχαμε μια μικρή συνεργασία στον Ιωνικό, περίπου 2,5- 3 μήνες. Γνωριζόμασταν από εκεί. Μ` έφερε στην ομάδα της Καβάλας και με στήριξε και  με πίστεψε από την αρχή. Εγώ θα τον ονόμαζα σαν ευεργέτη μου. Με πίστεψε, με έβαλε και πιστεύω ότι το δικαίωσα. Είναι ένας άνθρωπος τον οποίο έχω πολύ ψηλά και τον εκτιμώ πάρα πολύ.

Ερ: Ο ΑΟΚ δικαίως κέρδισε όλα αυτά τα κολακευτικά σχόλια από τους αντιπάλους στο πρωτάθλημα;

Απ: Η αλήθεια είναι ότι αξίζουμε τα κολακευτικά σχόλια. Δείξαμε με τη δουλειά μας μέσα στο γήπεδο κάθε αγωνιστική ότι εμείς είμαστε εδώ για να κάνουμε τα πάντα για την ομάδα της Καβάλας και τον κόσμο.

Πάντα παλεύαμε για τη νίκη, σε κάθε παιχνίδι που παίζαμε εντός ή εκτός έδρας.

Ερ: Για σένα σε αγωνιστικό επίπεδο ήταν η καλύτερη χρονιά για σένα;

Απ: Εγώ πριν έρθω στην Καβάλα είχα μια ακόμη άνοδο με ομάδα της Κύπρου. Σίγουρα όμως δεν συγκρίνεται σε καμία περίπτωση με αυτήν εδώ της Καβάλας. Δεν μπορώ να συγκρίνω τις δυο ομάδες.

Η Καβάλα είναι  μια τεράστια ομάδα. Μακάρι να συνδυαστεί και με την πρώτη θέση. Ναι μπορώ να πω ότι ήταν η καλύτερη μου χρονιά.

Ερ: Κάνεις το βήμα παραπάνω σε ομάδα της Super League.

Απ: Μόνο για ομάδα της Super League θα έφευγα από την Καβάλα. Είμαι άκρως ευχαριστημένος από τις συνθήκες ,και από τους ανθρώπους της διοίκησης. Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τους ανθρώπους της διοίκησης.

Ιδιαίτερα το Σωτήρη Δεληκάρη, τον Αντώνη Αντωνίου και τον Αντώνη Κατσαμακίδη. Τους ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου όπως και όλους όσους δούλεψαν ξεχωριστά για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος.

Επαναλαμβάνω μόνο μια πρόταση από ομάδα της Super League θα ήταν ο λόγος που θα έφευγα από τον ΑΟΚ. Αυτό γιατί για κάθε ποδοσφαιριστή που αγωνίζεται σε μικρότερη κατηγορία και έχει φιλοδοξίες είναι να φτάσει μέχρι τη Super League και ακόμη ψηλότερα.

Ερ: Ποιο ματς σου έχει μείνει περισσότερο στη φετινή χρονιά στο οποίο έπαιξες και πρωταγωνιστικό ρόλο;

Απ: Κοιτάξτε σε όλα τα παιχνίδια παλέψαμε 100% χωρίς καμία αμφιβολία. Αυτό που ξεχώρισα ήταν αυτό που σπάσαμε και μια παράδοση που κρατούσε πολλά χρόνια, μέσα στην έδρα του Πανσερραϊκού.

Η ομάδα εκεί έκανε σπουδαία πράγματα μέσα στο γήπεδο. Εκεί ήμασταν όλοι πρωταγωνιστές.

Το παιχνίδι γενικά εκεί ήταν κομβικό για όλη μας την πορεία.

Ερ: Ποιο είναι το σχόλιο σου για το φετινό πρωτάθλημα στο Βόρειο Όμιλο;

Απ: Θα έλεγα ότι ήταν ένα πρωτάθλημα πολύ «κοντό» παρόλα αυτά απαιτητικό. Θεωρώ ότι ο Βόρειος Όμιλος ήταν πιο δυνατός από το Νότιο. Δε θέλω φυσικά να υποτιμήσω καμία ομάδα από το Νότιο Όμιλο. Εμείς φανήκαμε αντάξιοι των προσδοκιών.

Κλείνοντας θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους. Δεν λέω αντίο… λέω εις το επανιδείν.

Διαβάστε επίσης