• 19 Μαΐου 2024,

Ιωάννα Ξουλόγη στους 93,7 : « Αφιερώνω το μετάλλιο στη Μεσορόπη»

 Ιωάννα Ξουλόγη   στους 93,7 : « Αφιερώνω το μετάλλιο στη Μεσορόπη»

Πριν από λίγη ώρα μίλησε στους 93,7 και στην  αθλητική εκπομπή του Τάσου Πατσίδη, η Ιωάννα Ξουλόγη που χθες κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ενόργανης Γυμναστικής στο Μπακού, στις ασκήσεις εδάφους.

Η Ιωάννα αφιέρωσε το μετάλλιο στο χωριό της. Κατάγεται από τη Μεσορόπη και είπε ότι λατρεύει το μέρος. Φυσικά αναφέρθηκε και στο μεγάλο αγώνα στο Μπακού, βάζοντας πλώρη και για άλλες μεγάλες διακρίσεις.

Αναλυτικά η συνέντευξη.

Ερώτηση:  Μίλησε μας για τη σχέση που έχεις με την Καβάλα και τη Μεσορόπη;

Απάντηση: Εγώ γεννήθηκα στη Θεσσαλονίκη και μεγάλωσα στη Θεσσαλονίκη. Ο πατέρας μου έμεινε στη Μεσορόπη μέχρι που τελείωσε το Λύκειο και επίσης η μητέρα μου  έχει καταγωγή από εκεί. Αγαπάω πολύ το χωριό και πηγαίνω συχνά, παλαιότερα πιο πολύ γιατί δεν είχα τόσες πολλές προτεραιότητες με την προπόνηση και τους αγώνες.  Οπότε δε μπορώ τώρα να πηγαίνω τόσο συχνά. Το χωριό το αγαπάω πολύ και το σκέφτομαι. Είναι το δεύτερο μου σπίτι.

Είναι πανέμορφο χωριό. ΄

Ερώτηση: Αφιερώνεις και το μετάλλιο στο χωριό;

Απάντηση: Σίγουρα. Ευχαριστώ καταρχήν για τα μηνύματα που μου έστειλε ο κόσμος και τη στήριξη του. Είναι πάρα πολύ καλό και ζητώ συγνώμη σε κάποιους που δεν μπορώ να απαντήσω. Είναι τόσα πολλά. Να ηρεμήσουν κάπως τα πράγματα και θα απαντήσω. Πάντως όλους τους ευχαριστώ.  Ναι είμαι υπερήφανη για το χωριό.

Ερώτηση: Το καλοκαίρι ήσουν και στην Ν. Ηρακλείτσα στην πρώτη γιορτή αθλητισμού του Δήμου Παγγαίου.

Απάντηση: Ηταν ιδιαίτερη τιμή για μένα να βραβευτώ από το Δήμο Παγγαίου. Δεν το περίμενα γιατί όπως σας είπα γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Θεσσαλονίκη, οπότε δεν είχα πολλές επαφές.  Φυσικά αυτό με τίμησε, ο τόπος της καταγωγής μου θέλει να είναι δίπλα μου και με στηρίζει.

Ερώτηση: Περίμενες το μετάλλιο στο Μπακού;

Απάντηση: Η αλήθεια είναι ότι ήταν ένας πολύ δύσκολος τελικός, γιατί όλες οι αθλήτριες έκαναν πολύ καλά προγράμματα και μέχρι τελευταία στιγμή δεν μπορούσαμε να δούμε το αποτέλεσμα. Έπρεπε να τελειώσει και η τελευταία αθλήτρια για να δούμε ότι πήραμε ένα μετάλλιο. Περίμενα πολλά χρόνια αυτό το μετάλλιο, έκανα πολύ μεγάλη υπομονή.

Είχα πολλές τέταρτες θέσεις και για λίγο δεν ήμουν στην τριάδα. Είμαι πολύ χαρούμενη που τα κατάφερα να ανέβω στο βάθρο να πάρω μετάλλιο σε μια τόσο μεγάλη διοργάνωση.

Είναι ένα σημαντικό κίνητρο για να μπορέσω να υλοποιήσω τους επόμενους στόχους μου.

Μπήκα στον τελικό με την τρίτη βαθμολογία και μπόρεσα να ανέβω ακόμη μια θέση.

Πρώτη φορά στη ζωή μου παίρνω ένα τέτοιο μετάλλιο. Ένιωσα μεγάλη συγκίνηση, δε μπορώ να περιγράψω το συναίσθημα. Δεν υπάρχουν λόγια, νιώθω υπερήφανη για τον ευατό μου.

Τέσσερεις φορές έχω έρθει τέταρτη σε τέτοιου είδους αγώνες. Έλεγα θα ξαναπάω και θα αγωνιστώ, το θέλω. Τώρα δικαιώθηκα. Δε βλέπω τόσο μακριά για την επόμενη Ολυμπιάδα. Απλά θέλω να είμαι καλά στην υγεία μου, να πηγαίνω από αγώνα σε αγώνα.  Ο επόμενος είναι οι Μεσογειακοί αγώνες που θα γίνουν τον Ιούνιο,  ελπίζω και εκεί πέρα να έχουμε καλά αποτελέσματα. Μετά κοιτάμε το Ευρωπαϊκό που θα γίνει τον Αύγουστο. Ο πιο σημαντικός αγώνας είναι το Παγκόσμιο που θα γίνει τον Οκτώβριο στο Κατάρ.

Ερώτηση: Πλησίασες και στη Δοκό σ` ένα μετάλλιο.

Απάντηση: Η αλήθεια είναι ότι αν έκανα τη δοκό όπως την κάνω στις προπονήσεις θα είχα περισσότερες πιθανότητες για ένα καλό πλασάρισμα. Πάντως είναι ένα όργανο που δεν ξέρεις πως θα σου βγει αφού κάνεις ασκήσεις πάνω σε 10 εκατοστά.

Είναι απρόσμενο έδαφος. Είχα κάποια λαθάκια και αυτό με στέρησε την τριάδα.

Ερώτηση: Πόσες ώρες προπόνηση κάνεις την ημέρα;

Απάντηση: Κάνω γύρω στις 5 ώρες.  Επίσης το συνδυάζω με την προπονητική. Είναι πολύ σημαντικό σε ένα σύλλογο να προσφέρεις σε μικρά παιδιά.

Ερώτηση: Θέλεις να ευχαριστήσεις και τους προπονητές σου.

Απάντηση: Σαφώς. Προπονητής μου είναι ο Κώστας Χατζηζήσης που είναι και αρχιπροπονητής των γυναικών.  Η προπονήτρια μου είναι η Ολυμπιονίκης στην Ενόργανη με τη Βουλγαρία, η Ντιάνα Ντούτεβα. Δεν έχουν σταματήσει λεπτό να πιστεύουν σε μένα ακόμη και για το μέλλον.

Ερώτηση: Θα χαρούμε να σε δούμε στη γιορτή του Δήμου Παγγαίου στην παραλία Οφρυνίου.

Απάντηση: Φυσικά, εννοείται ότι θα είμαι εκεί πέρα.

Ερώτηση: Πόσο σε πείσμωσαν οι… τέταρτες θέσεις;

Απάντηση: Δεν είναι αποτυχία να είσαι τέταρτη σ` έναν μεγάλο αγώνα. Είναι επιτυχία. Είναι δύσκολο να είσαι για χρόνια μέσα στην εξάδα. Αυτό σε κάνει πιο δυνατή, σε κάνει να επιμένεις περισσότερο.  Ξέρεις ότι μπορείς να φτάσεις ψηλότερα και πρέπει να δουλέψεις.  Την μια δεν ήρθε, την άλλη δεν ήρθε αλλά δεν τα παράτησα ποτέ.

Πίστευα πάντα στον ευατό μου και θα πάω να κάνω αυτό που μπορώ.

Διαβάστε επίσης