• 26 Απριλίου 2024,

Ιούλιος 1968. Πριν ακριβώς μισό αιώνα

 Ιούλιος 1968. Πριν ακριβώς μισό αιώνα

Η ιστορία κύκλους κάνει και φαίνεται ότι συνεχώς επαναλαμβάνεται. Αυτές τις διαπιστώσεις κάνουμε ανατρέχοντας στο πλούσιο αρχείο της «Πρωινής»

Στα μέσα του καλοκαιριού λοιπόν του 1968, τα πράγματα λίγο πολύ μοιάζουν με τα σημερινά. Κυριαρχεί το Φεστιβάλ Φιλίππων που φυσικά την εποχή εκείνη ως το μοναδικό σε όλη την Ελλάδα εκτός από το αντίστοιχο της Επιδαύρου, προκαλεί το ενδιαφέρον όλων των φιλότεχνων και όχι μόνον.

Διαβάζουμε λοιπόν ότι άρχισε η προπώληση των εισιτηρίων για τις παραστάσεις του ΚΘΒΕ στο αρχαίο θέατρο των Φιλίππων και γίνεται από το σημείο όπου γίνεται μέχρι σήμερα. Από το τουριστικό περίπτερο μπροστά από την Εθνική Τράπεζα. Όμως διαβάζουμε ότι η διάθεση των εισιτηρίων γίνεται και στη Δράμα από τον κινηματογράφο «Αστέρια».

Όλος ο διοικητικός και τεχνικός μηχανισμός του ΚΘΒΕ εγκαθίσταται σε γραφείο που παραχωρείται στο κτήριο του δημαρχείου από τον Δήμο Καβάλας.

Διαβάζουμε επίσης για μια προσπάθεια που γίνεται από πλευράς της διοίκησης του ΑΟΚ να προβιβαστεί η ομάδα στην Α’ Εθνική με αύξηση του αριθμού των ομάδων από 18 σε 20. Το αίτημα αυτό θα θέσουν στον ΓΓΑ Ασλανίδη με τον οποίο θα συναντηθούν στη Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος του ΑΟΚ Χρ. Μπάτσης και ο Γεν. Γραμματέας του Συλλόγου Γιάννης Τσαούσης.

Τέλος ενδιαφέρον έχουν τα θερινά δρομολόγια του υπεραστικού ΚΤΕΛ για το Παληό, την Ν. Ηρακλείτσα, την Ν. Πέραμο και τις Ελευθερές.

Διαβάστε επίσης