• 28 Απριλίου 2024,

Ήπια τιμωρία στους μαθητές που εκβίαζαν συμμαθήτριες τους; Η αντίδραση του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας

 Ήπια τιμωρία στους μαθητές που εκβίαζαν συμμαθήτριες τους; Η αντίδραση του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας

Πρωτοφανές περιστατικό μεταξύ μαθητών σε σχολείο του Δήμου Παγγαίου.

Ομάδα μαθητών του σχολείου εκβίαζε και απειλούσε μαθήτριες με αποτέλεσμα αυτές να δίνουν χρήματα στους συμμαθητές τους προκειμένου να μην κάνουν πράξη τις απειλές τους. Η διαδικασία φαίνεται να συνεχίζονταν μέρες. Ως που ζητήθηκε ποσό 2.000€!

Τότε κατά πληροφορίες, οι εκβιαζόμενες μαθήτριες μαθητές ενημέρωσαν τους γονείς τους. Η υπόθεση έλαβε το δρόμο της υπό την έννοια ότι ενημερώθηκε η διεύθυνση του σχολείου. Κατά τις ίδιες πληροφορίες το θέμα φαίνεται να έληξε με αποφάσεις τιμωρίας κάποιων εκ των εμπλεκόμενων μαθητών.

Υπάρχουν διαμαρτυρίες ότι η τιμωρία των μαθητών ήταν ήπια και όχι αυτή που έπρεπε. Εξ αιτίας αυτού του γεγονότος το περιστατικό φαίνεται να γίνεται ευρύτερα γνωστό τώρα. Και με καθυστέρηση κάποιων ημερών.

Ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Καβάλας κ. Δανιήλ Εμμανουηλίδης που ρωτήθηκε σχετικά από δημοσιογράφους, έκανε μια σύντομη δήλωση:

«Σε κάποιο σχολείο της Περιφέρειας μας όντως συνέβη ένα περιστατικό. Όπως πάντα ο σύλλογος διδασκόντων επιλαμβάνεται της υπόθεσης, δρα ακαριαία. Έτσι έκανε και στη συγκεκριμένη περίπτωση. Επέβαλε όσα έπρεπε να επιβάλλει. Στη συνέχεια κι επειδή ήταν ένα τόσο σοβαρό περιστατικό απευθύνθηκε και στην Εισαγγελέα ανηλίκων. Ενημέρωσε και μας, τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και νομίζω ότι έχει δρομολογηθεί».

(φωτογραφία αρχείου)

Διαβάστε επίσης