• 20 Απριλίου 2024,

‘Ηρθε η ώρα να κάνουμε ένα debate με το καλοκαίρι …

 ‘Ηρθε η ώρα να κάνουμε ένα debate με το καλοκαίρι …

Το καλύτερο debate που γίνεται κάθε χρόνο αυτή περίπου την περίοδο είναι το debate με το καλοκαίρι.

Αναμετρόμαστε μαζί του , βάζουμε στόχους , κάνουμε σχέδια και βγάζουμε πρόγραμμα.

Είναι σημαντικό πριν την έναρξη της καλοκαιρινής περιόδου να ξέρουμε ποιό μοντέλο θα ακολουθήσουμε και πως θα το περάσουμε.

Έχει σημασία να ξέρουμε τι θέλουμε , τι έχουμε , τι χάσαμε και τι ζητάμε από την καλύτερη περίοδο του χρόνου.

Το καλοκαίρι για να περάσει όμορφα θέλει καλή διάθεση , καλή παρέα και αρκετό ελεύθερο χρόνο.

Όλοι είναι υπό διαπραγμάτευση εκτός από το τελευταίο που δεν υπάρχει.

Που λέει και το τραγούδι . τα καλοκαίρια μας μικρά και ατέλειωτοι χειμώνες.

Τα καλοκαίρια στην Ελλάδα είναι σίγουρα μικρότερα από τους χειμώνες και παρά τις φιλότιμες προσπάθεις που κάνουν αρκετοί κλάδοι οι οποίοι εμπλέκονται με τον τουρισμό αυτό δεν μπορεί να αλλάξει εύκολα.

 

Πριν καλά – καλά φτάσουμε στην Κυριακή των εκλογών και ανοίξουν οι κάλπες άρχισε η μάχη των exit poll με τις διάφορες εταιρίες να διαφημίζουν ότι θα είναι αυτές που θα δώσουν πρώτες το εκλογικό αποτέλεσμα, κυρίως των Ευροεκλογών, ένα λεπτό μετά τις 7 , ένα λεπτό πριν τις 7, το απόγευμα της ίδιας μέρας.

Δεν τους έγινε φαίνεται μάθημα το πάθημα των προηγούμενων ετών και άρχισαν πάλι τα ταρζανιλίκια.

Να έχουν πάντως υπόψη τους ότι δεύτερη πατάτα δεν συγχωρείται.

Αν και αυτή την φορά αυτά που προβλέπουν και θα δώσουν ώς exit poll δεν έχουν καμμία σχέση με τα πραγματικά αποτελέσματα θα ξεκινήσουν έστω και λίγο νωρίτερα οι καλοκαιρινές τους διακοπές οι οποίες και θα είναι διαρκείας.

 

Στις τρείς μονάδες και κάτι ψιλά η διαφορά ανάμεσα στην πρώτη Νέα Δημοκρατία και τον δεύτερο ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με δημοσκοπήσεις των τελευταίων ημερών που δείχνουν να κλείνει η ψαλίδα και την διαφορά των 10 μονάδων να την παίρνει ο άνεμος.

Ισως να είναι έτσι , ίσως να μην μπορούν να κάνουν αλλιώς οι εταιρίες δημοσκοπήσεων που δεν έχουν αλλά περιθώρια για να βγάζουν άλλα νούμερα αφού φτάσαμε πολύ κοντά στην Κυριακή και ίσως η διαφορά που θα δούμε το βράδυ της Κυριακής ανάμεσα στα δύο κόμματα να είναι τελικά 8 ή 10 μονάδες.

Κυριακή κοντή που λέει και ο λαός ο σοφός.

Πάντως και στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές κάτι τέτοιο παρόμοιο  είχε γίνει.

Αρκετό διάστημα πριν την ημέρα της κάλπης ήταν διαφορετικά τα νούμερα που μας δίνανε οι εταιρίες και τρείς μέρες πριν τις εκλογές διά μαγείας αυτά τα νούμερα και οι συσχετισμοί αλλάξανε.

 

Έχω την εντύπωση οτι τα φαινόμενα της σημερινής Παρασκευής περιορίζονται μέχρι το μεσημέρι και από το απόγευμα και μετά ο καιρός αρχίζει και πάλι να στρώνει ( αν και είναι γνωστό οτι στρώνουν μόνο τα χαλιά ) και από Δευτέρα έρχονται και θερμοκρασίες κοντά στους 30 βαθμούς.

Καλό καλοκαίρι και καλές βουτιές !!!

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης