• 19 Μαΐου 2024,

Εισαγγελική παρέμβαση για τις παράνομες σταθμεύσεις

 Εισαγγελική παρέμβαση για τις παράνομες σταθμεύσεις

Τις τελευταίες λίγες εβδομάδες το προσωπικό του λιμεναρχείου Καβάλας μαζί με το προσωπικό της τροχαίας έχουνε εξαπολύσει ένα πραγματικό αγώνα δρόμου, προκειμένου να επιβάλουν τάξη στο κέντρο της πόλης και στην παραλιακή οδό όσον αφορά τις πολλές παράνομες σταθμεύσεις.

Η διαφορά είναι περισσότερο ορατή στην παραλία, όπου η λιμενική αστυνομία βεβαιώνει παραβάσεις αφαιρώντας και πινακίδες, ακόμη και τα μεσάνυχτα.

Υπάρχουν πολλές διαμαρτυρίες πολιτών που παρκάρισαν παράνομα και  νυχτιάτικα έψαξαν να βρούνε τι συμβαίνει, πλην όμως το λιμεναρχείο Καβάλας είναι πολύ αυστηρό και συνεχίζει τις περιπολίες, όλο σχεδόν το 24ωρο.

Πρόκειται για όλη την παραλιακή ζώνη, ξεκινώντας από την οδό Εθνικής Αντίστασης, φτάνοντας μέχρι την είσοδο του κεντρικού λιμανιού.

Αντίστοιχα το τμήμα τροχαίας Καβάλας δραστηριοποιείται περισσότερο σε θέματα παράνομων σταθμεύσεων στην οδό Ερυθρού Σταυρού και στην Βενιζέλου, γενικότερα στο κέντρο της πόλης. Όλα αυτά φημολογείται έντονα ότι έχουν την ίδια αφετηρία. Παρατηρήσεις που έκανε και ξαναέκανε προς το λιμεναρχείο και την αστυνομική διεύθυνση Καβάλας ο προϊστάμενος της εισαγγελίας εφετών Θράκης, γνωστός από την εποχή που εργάστηκε στο Πρωτοδικείο Καβάλας, κ. Δημήτρης Σιώπης.

Όπως φημολογείται αλλά δεν επιβεβαιώνεται επίσημα ο κ. Σιώπης στην πρόσφατη επίσκεψή του στην Καβάλα, για λόγους επιθεώρησης της εισαγγελίας πλημμελειοδικών ζήτησε και συνάντησε τόσο το Λιμενάρχη όσο και τον Αστυνομικό Διευθυντή. Σ΄ αυτή τη συνάντηση φημολογείται ότι έκανε προφορικές παρατηρήσεις για την κυκλοφοριακή αναρχία στην πόλη σε ειδικότερα  στα οποία ζήτησε να δοθεί προσοχή, όπως η Παραλία, ο οδός Εθνικής Αντίστασης και η Βενιζέλου. Ο κ. Σιώπης φέρεται να μην αρκέστηκε μόνο στις προφορικές παρατηρήσεις και οδηγίες,  αλλά έστειλε σχετικά έγγραφα στο Λιμεναρχείο και στην Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας, ζητώντας ν΄ αντιμετωπισθεί το οξύ πρόβλημα των παράνομων σταθμεύσεων στο κέντρο της πόλης.

Κατόπιν τούτου η Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας με το τμήμα τροχαίας και το Λιμεναρχείο Καβάλας όχι μόνο άρχισαν να εφαρμόζουν αυστηρά μέτρα, τηρώντας τον κώδικα οδηγικής κυκλοφορίας κατά γράμμα, αλλά δεχόμενες αυτές τις παρατηρήσεις του κ. Σιώπη θα συνεχίσουν στον ίδιο ρυθμό με πολλές βεβαιώσεις παράνομων σταθμεύσεων και πολλές αφαιρέσεις πινακίδων.

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης