• 19 Απριλίου 2024,

Ισμήνη Παναγιωτοπούλου: «Όσο βελτιώνομαι υπάρχουν και μεγαλύτερες απαιτήσεις»

 Ισμήνη Παναγιωτοπούλου: «Όσο βελτιώνομαι υπάρχουν και μεγαλύτερες απαιτήσεις»

Η 22χρονη πρωταθλήτρια του ΟΚΑΚ από τη Νέα Πέραμο του Δήμου Παγγαίου, σπάει τα κοντέρ και φέτος.

Πρόσφατα η Ισμήνη κατέκτησε την 1η θέση στον Ημιμαραθώνιο της Θεσσαλονίκης. Έλαβε μέρος για πρώτη φορά. Φοιτήτρια Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης στη Θεσσαλονίκη, αθόρυβα τα τελευταία χρόνια ανεβαίνει επίπεδο κάθε αγωνιστική σεζόν, συμμετέχοντας σε μεγάλες διαδρομές.

Η Ισμήνη Παναγιωτοπούλου μίλησε στον Τάσο Πατσίδη για την πρωτιά της στο Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο της Θεσσαλονίκης, την κλήση της στην Εθνική ομάδα ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όλους όσους τη βοηθάνε σε αυτή τη διαδρομή της.

Αναλυτικά η συνέντευξη.

Ερ: Πως ήταν ο πρόσφατος νυχτερινός ημιμαραθώνιος της Θεσσαλονίκης όπου πήρες και το χρυσό μετάλλιο;

Απ: Ήταν η πρώτη φορά που έτρεχα σε αυτή τη διοργάνωση. Δεν είχα δηλαδή στο μυαλό μου να σπάσω κάποιο χρόνο, κάποιο ρεκόρ. Δεν ήταν στα πλαίσια της προετοιμασίας μου. Δεν είχα χιλιόμετρα στα πόδια μου. Απλά έτρεξα και μου βγήκε.

Ειδική προετοιμασία για το συγκεκριμένο αγώνα δεν έκανα. Δεν υπήρχε πλάνο. Σίγουρα η πρωτιά μου άλλαξε τη ψυχολογία. Αυτό συμβαίνει βέβαια πάντοτε όταν πάει καλά ένας αγώνας. Μετά έχεις διάθεση να προσπαθήσεις ακόμη πιο πολύ για τον επόμενο.

Ερ: Την επόμενη μέρα κλήθηκες και στην Εθνική ομάδα.

Απ: Το κριτήριο για να πάμε στο Δουβλίνο, ήταν ο ανώμαλος δρόμος. Οι δυο πρώτες νικήτριες θα είχαμε κλήση για την Εθνική. Καμία σχέση με το νυχτερινό ημιμαραθώνιο. Είναι η πρώτη φορά που κλήθηκα στην Εθνική και φυσικά το συναίσθημα είναι ιδιαίτερο.

Ερ: Ποιοι είναι οι στόχοι για τη συνέχεια;

Απ: Προς το παρόν θα προετοιμαστώ για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Στη συνέχεια θα προσηλωθώ στα 10.000 μέτρα όπου έχω βασικό στόχο το Πανελλήνιο πρωτάθλημα που θα γίνει το καλοκαίρι. Ενδιάμεσα βέβαια ίσως τρέξω κι σε κάποιον ημιμαραθώνιο για να βελτιώσω περισσότερο το χρόνο μου.

Ερ: Είσαι αθλήτρια του ΟΚΑΚ και μάλιστα εκτός από τις μεγάλες διαδρομές, ξαφνικά έκανες και σκυταλοδρομία 4Χ100. Πως σου φάνηκε αυτό;

Απ: Αυτό έγινε γιατί έλειπε από τον ΟΚΑΚ, μια τέταρτη κοπέλα να αγωνιστεί. Οπότε ήμουν μόνο εγώ διαθέσιμη και έτρεξα εγώ. Ήταν σκυτάλη 4Χ100. Φυσικά εντελώς διαφορετικό. Διαφορετικό συναισθήματα απ` ότι όταν τρέχεις πολλά χιλιόμετρα.

Ερ: Πόσες ώρες προπόνηση κάνεις την εβδομάδα για να διατηρηθείς σ’ ένα υψηλό επίπεδο;

Απ: Κάνω τρεις με τέσσερεις φορές την εβδομάδα διπλές προπονήσεις, πρωί και απόγευμα. Προπονούμε σε καθημερινή βάση, τις υπόλοιπες μέρες μονή προπόνηση. Προπονητής μου εδώ στη Θεσσαλονίκη είναι ο κ. Αντώνης Στάικος.

Ερ: Ανεβαίνει ο πήχης για φέτος μετά την 1η θέση στον ημιμαραθώνιο αλλά και την κλήση σου στην Εθνική ομάδα;

Απ: Όσο βελτιώνομαι οι απαιτήσεις είναι και μεγαλύτερες. Δε θέλω να σκέφτομαι πάντως ότι τρέχω για την πρωτιά και τη διάκριση. Θέλω να το δω λίγο πιο χαλαρά. Το κάνω για τον εαυτό μου. Μου αρέσει πολύ.

Ερ: Μίλησε μας για τα πρώτα σου βήματα στον κλασσικό αθλητισμό;

Απ: Κατέβαινα από τη Νέα Πέραμο στην Καβάλα από την τρίτη Γυμνασίου και μετά. Στην αρχή εντελώς ερασιτεχνικά δυο και τρεις φορές την εβδομάδα. Εδώ και 3-4 χρόνια που είμαι στη Θεσσαλονίκη, ξεκίνησα πιο συστηματική προπόνηση,

Στην Καβάλα εντάχθηκα στον ΟΚΑΚ τον οποίο εξακολουθώ να υπηρετώ ακόμη και τώρα. Δεν έχω σκοπό να αλλάξω σύλλογο. Πραγματικά ότι χρειάζομαι ο ΟΚΑΚ με στηρίζει παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν στο σύλλογο.

Επίσης θέλω να ευχαριστήσω τον προπονητή μου τον κ. Στάικο που μου έχει κάνει να πιστέψω πολύ στον εαυτό μου. Ακόμη τις συναθλήτριες μου στη Θεσσαλονίκη αφού μεταξύ μας η μια βοηθάει την άλλη.

Διαβάστε επίσης