• 7 Μαΐου 2024,

Κ. Σιμιτσής: «Το ξεκινήσαμε το 2013 μαζί με τον Θ. Μουριάδη»

 Κ. Σιμιτσής: «Το ξεκινήσαμε το 2013 μαζί με τον Θ. Μουριάδη»

 

Ο Κωστής Σιμιτσής για την ένταξη του κλειστού κολυμβητηρίου Καβάλας σε πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης γράφει στο facebook τα εξής:

Επιτέλους! Το Κλειστό Κολυμβητήριο Καβάλας εντάσσεται σε πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης δημόσιων και δημοτικών κτιρίων. Το ποσό της χρηματοδότησης είναι σχεδόν 2.000.000 ευρώ και αφορά κυρίως τον μηχανισμό αβαθούς γεωθερμίας και άλλες παρεμβάσεις στο κτίριο. Αν σήμερα ο Δήμος Καβάλας ξοδεύει για το Κολυμβητήριο κάθε χρόνο 750.000 ευρώ για πετρέλαιο και ηλεκτρικό ρεύμα, μετά την ολοκλήρωση του έργου το κόστος μπορεί να κατέβει πολύ πιο κάτω από τις 100.000€!

Για εμένα η χαρά μου είναι διπλή.

Ξεκινήσαμε το 2013 μαζί με τον τωρινό δήμαρχο, τον Θ. Μουριάδη. Ετοιμάσαμε με τους συμεργάτες μας μια πρόταση που υποβλήθηκε τότε στο Υπουργείο Περιβάλλοντος. Μετά τις εκλογές του 2014 η πρόταση χαντακώθηκε και, όπως πολλά άλλα έτοιμα σχέδιά μας, αφέθηκε στην τύχη της. Κρίμα! Κρίμα στον χρόνο που χάθηκε και στα χρήματα που ξοδεύτηκαν. Αλλά και μπράβο στη νέα διοίκηση του Δήμου, που το πάλεψε, βελτίωσε την πρόταση και μέσα σ’ ένα χρόνο είχε αυτή τη μεγάλη επιτυχία.

Μπράβο και στους άλλους φορείς της Περιφέρειας, που ήταν έτοιμοι για τα δικά τους έργα.

Η ανακοίνωση του Περιφερειάρχη Χρήστου Μέτιου αφορά την ένταξη 30 έργων στο πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης δημόσιων και δημοτικών κτιρίων, ύψους 30.000.000 ευρώ. Αυτά ήρθαν να προστεθούν στα 16.000.000€ προηγούμενης φάσης.

Τι πετυχαίνουμε γενικά; Ότι η περιφέρεια μπαίνει αργά αλλά με πεποίθηση στην εποχή της μη ρυπαίνουσας ενέργειας, είτε ενεργητικά με την αξιοποίηση των εναλλακτικών πηγών ενέργειας, είτε παθητικά με την ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων.

Διαβάστε επίσης