• 19 Μαΐου 2024,

Και στάση εργασίας για τη σημερινή δίκη

 Και στάση εργασίας για τη σημερινή δίκη

Συνέντευξη τύπου δόθηκε χθες το πρωί στο δημαρχείο προκειμένου να τονισθεί η κινητοποίηση του κόσμου ώστε σήμερα το μεσημέρι στο δικαστήριο, στη δίκη των οκτώ κατηγορούμενων για τα έργα του αγωγού ΤΑΡ, να υπάρχει δυναμική συμπαράσταση εκ μέρους της τοπικής κοινωνίας.

Με την ευκαιρία πληροφορηθήκαμε ότι εκπρόσωποι της αγοράς και προς διευκόλυνση των επαγγελματιών, προτείνουν τη διακοπή λειτουργίας των επιχειρήσεων κατά την ώρα της δίκης. Ενώ στάση εργασίας για τους δημοτικούς υπαλλήλους της ΠΕ Καβάλας προκηρύχθηκε στάση εργασίας από τις 11:00 το πρωί έως την ώρα λήξης του ωραρίου.

Τη χθεσινή συνέντευξη παραχώρησαν η δήμαρχος Δήμητρα Τσανάκα, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Γιώργος Γραμμένος κι εκπρόσωποι τοπικών φορέων όπως ο Λευτέρης Κωταϊδης, ο Τάσος Ιωαννίδης, ο Φώτης Πούλος και ο πρόεδρος των εργαζομένων ΟΤΑ Κώστας Γερακίνης. Δίνουμε διπλό κοινό αγώνα ώστε να μην καταδικαστούν οι κατηγορούμενοι και να αλλάξει η όδευση του αγωγού, τόνισε ο κ. Γραμμένος. Ο κ. Κωταϊδης, ως εκπρόσωπος της συντονιστικής επιτροπής σημείωσε ότι η υπόθεση οδηγήθηκε στη δικαιοσύνη με στόχο να τρομοκρατηθούν οι πολίτες. «Η κοινωνία δικάζεται», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κωταϊδης. Κατηγόρησε τον ΤΑΡ ότι επέβαλε την υφιστάμενη χάραξη και τον κάλεσε να αποδείξει τη νομιμότητά της.

Η δήμαρχος αναφέρθηκε στη δυναμική συμπαράσταση της κοινωνίας προς τους κατηγορούμενους, η οποία θα δηλωθεί με την παρουσία πολιτών εντός κι εκτός δικαστηρίου, σήμερα το μεσημέρι.

 

Διαβάστε επίσης