• 17 Μαΐου 2024,

Και το Δημοτικό Ωδείο σκέπτεται να βεβαιώσει στην εφορία ποσά από απλήρωτα δίδακτρα!

 Και το Δημοτικό Ωδείο σκέπτεται να βεβαιώσει στην εφορία ποσά από απλήρωτα δίδακτρα!

Στη χθεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Καβάλας τα πάσης φύσεως οικονομικά θέματα συζητήθηκαν εντός ή εκτός προγράμματος.

Το βασικό θέμα και πρόβλημα αφορά το Δημοτικό Ωδείο. Μείωση χρηματοδότησης του Δήμου προκύπτει (για το έτος 2019) και για τη δημοτική κοινωνική «Αλληλεγγύη». Πριν τη συνεδρίαση, ενώ άπαντες περίμεναν την έναρξη της, συζητήθηκαν οικονομικά θέματα της Δημωφέλειας. Κι όταν η συνεδρίαση άρχισε, αμέσως ανέκυψε το πρόβλημα του Δημοτικού Ωδείου. Παρόντας άλλωστε ήταν μία ακόμη φορά ο πρόεδρος κ. Κοσμάς Χαρπαντίδης.

Τα δεδομένα έχουν ως εξής: Για το έτος 2019 ο Δήμος Καβάλας μείωσε την επιχορήγηση του στο Δ. Ωδείο από 300.000 ευρώ το 2018 στα 190.000 ευρώ. Αυτό είχε ως συνέπεια να μην πληρώνονται καθόλου οι προμηθευτές (χρέος σε αυτούς 35 με 40.000 ευρώ) ενώ θα αργήσει η πληρωμή του μισθού Δεκέμβρη στο προσωπικό (καθηγητές κτλ).

Με ενίσχυση 10.000 ευρώ από το ταμείο του Δήμου, η πληρωμή αντί να γίνει αρχές Γενάρη θα γίνει στο μέσο ή στο τέλος του ίδιου μήνα. Το Δ. Ωδείο έχει να λαμβάνει από απλήρωτα δίδακτρα (από το 2015 έως σήμερα) περίπου 65.000 ευρώ.

Προτείνεται η βεβαίωση τους στην εφορία. «Αλλιώς θα έχετε ευθύνες, οι υπάλληλοι ή η διοίκηση» ειπώθηκε σχετικά. Η κ. Δρακονάκη αμφιβάλλει για την ενέργεια αλλά άλλος δρόμος δεν υπάρχει. Ο κ. Χαρπαντίδης είπε ότι η κινητοποίηση στην είσπραξη των διδάκτρων είχε αποτέλεσμα. Τα δίδακτρα πληρώνονται στην ώρα τους κι απ’ όσο το δυνατό περισσότερους. Συμπλήρωσε ότι το Δημοτικό Ωδείο μόνο με τα δίδακτρα δεν μπορεί να λειτουργήσει.

Η συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής άρχισε με την ομόφωνη έγκριση 3 εκτάκτων θεμάτων. Στο τακτικό θέμα προγραμματισμού προσλήψεων μόνιμου προσωπικού για 2020, το αίτημα προς το υπουργείο αλλάζει.

Ο Δήμος Καβάλας ζητά Πολιτικούς Μηχανικούς, Τοπογράφους, Μηχανολόγους- Ηλεκτρολόγους, Αρχιτέκτονες, Πληροφορικής, Τεχνολόγους Πολιτικούς Μηχανικούς, Ηλεκτρολόγους και Καθαρίστριες. Η εισήγηση αναφέρει ότι άπαντες θα πληρώνονται μέσω των κεντρικών αυτοτελών πόρων.

 

Διαβάστε επίσης